reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Wiem ze ja sobie moge chcieć, a dziec i tak wyjdzie kiedy mu bedzie pasowało [emoji14] no ale moj mlody mial byc z 6.05 a jest z 8.05 to teraz chcialabym podobnie skoro tp mam na 6.06 to niech wyjdzie 8.06 [emoji14] bedzie wiecej osemek [emoji14] jeszcze ja do kompletu jestem z 18.07 [emoji14]
Oo super [emoji16][emoji4] i jeszcze u Pianistki jest tak samo [emoji14]
U mnie byloby rowno 2 lata :) a poza tym w maju mielismy tez slub i tak wszystko by nam sie w maju zamknelo.
No ale zobaczymy co będzie raczej nie ja wybieram :)

reklama
A to fajne ceny :) ja właśnie spodziewalam sie 600 :/
Ja zamierzam duzo nosić, bo latem plac zabaw ze starszakiem a jakos trzeba dojść wiec wygodniej dzidzie zamotac i dac reke starszakowi. Tyle, ze na poczatek tez wole kupic cos tańszego bo ja sobie moge chciec nosić... A dziecko niekoniecznie
Ignasia nosilam wlasnie tylko w nosidle jakos od 10mz
Ja też planuje dużo nosić w chuscie. Przy córce też duzo chuatowalam ale tu czuje ze będzie tego jeszcze więcej bo więcej obowiązków będę mieć. Ja chuste mam bodajże little frog za jakieś 200zl i jest super na pocztek. Później kupiłam tule ftg ale w ogóle nie używałam bo Kasia nie polubila. Muszę ją sprzedać będzie na coś dla dzidziusia.[emoji23]
A bolało zakładanie? I faktycznie pomogło? I kiedy sie to wyciąga? Dla mnie to nowość
Boleć nie bolało ale nie było to przyjemne... Zdjęty miałam w okolicach 37tc. Urodziłam w terminie (miałam porod wywoływany) więc chyba pomogło, w 36tc miałam skurcze ale mi zatrzymali bo pessar dobrze trzymał szyjke, wody nie odeszły więc chyba działa.

Ja też planuje dużo nosić w chuscie. Przy córce też duzo chuatowalam ale tu czuje ze będzie tego jeszcze więcej bo więcej obowiązków będę mieć. Ja chuste mam bodajże little frog za jakieś 200zl i jest super na pocztek. Później kupiłam tule ftg ale w ogóle nie używałam bo Kasia nie polubila. Muszę ją sprzedać będzie na coś dla dzidziusia.[emoji23]Boleć nie bolało ale nie było to przyjemne... Zdjęty miałam w okolicach 37tc. Urodziłam w terminie (miałam porod wywoływany) więc chyba pomogło, w 36tc miałam skurcze ale mi zatrzymali bo pessar dobrze trzymał szyjke, wody nie odeszły więc chyba działa.
No to faktycznie działa to. Dziękuję Ci za informację [emoji8]

Dziewczyny a może któraś z was zna jakieś dobre nosidło, takie w które można włożyć nawet maluszka, myślałam nad chusta ale nie ogarniam tego wiązania, czarna magia i boję się że tylko krzywdę zrobie. Dlatego chcę kupic nosidło, tylko zależy mi żeby dziecko było w nim bezpieczne i nie było to wisiadło...

Dziewczyny a może któraś z was zna jakieś dobre nosidło, takie w które można włożyć nawet maluszka, myślałam nad chusta ale nie ogarniam tego wiązania, czarna magia i boję się że tylko krzywdę zrobie. Dlatego chcę kupic nosidło, tylko zależy mi żeby dziecko było w nim bezpieczne i nie było to wisiadło...
To niestety nie pomogę...
Nosidla jakie by nie było sa dla dzieci siedzących. Nawet te ergonomiczne, które teoretycznie są od 0+ nie nadaja się dla takixh maluchów. Byłam kiedyś na spotkaniu gdzie fizjo pokazywal jak układa się ciałko takiego malucha w nosidle (nie wisiadle) i o zgrozo bylo to straszne.
Ja tez boję się, ze nie ogarne tych wiazan... Wtedy zostaje mi wozek. Moze chusty kulkowe one ponoć łatwiejsze w obsludze na poczatek. Mam nadzieję, ze jak przyjdzie do mnie doradca noszenia to jakos ogarne te podstawowe motanie :)

Chusta tylko wydaje się taka straszna. Poszukaj w Gliwicach kogoś kto chustuje...to naprawdę łatwe. Warto tylko mieć złamaną chustę, najlepiej taką która już wynosila jedno dziecko, wtedy dociagniesz ją bez problemu :-) Warto się odwazyc ;-) Nosidlo mam MT od Pathi...ale to dopiero dla dziecka, które samo stabilnie siedzi, więc tak min 7-8 m-cy.

Nosidla to żeby były i ze złota są dla siedzącego dziecka. A chusta wcale trudna nie jest. Wiązanie "kieszonka" szykujesz bez dziecka a potem je Wkładasz i kończysz wiązanie wiec jest najłatwiejsze chyba. Polecam wykupić lekcje z doradcą - nie jest to drogie, chuste od doradcy kupisz taniej niż w necie albo Dostaniesz rabat. Świetna sprawa[emoji6]

reklama
Ja tez się borykam z takimi problemami ze spaniem i dodatkowo ostatnio nie moge spać przez męża bo strasznie chrapie ostatnio... dziś juz nie spałam od 4:40 :eek:

Ja też mam problemy ze spaniem. Fakt, że chodzę późno spać ale w nocy ciągle się budzę mam taki płytki sen. No, a najgorzej jak wstanę na siku potem znowu problem zasnąć. Mój mąż też marudzi, że się nie wysypia bo jego budzi najmniejszy szelest. Także jesteśmy ciągle niewyspani.

Do góry