reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny mam pytanie odnośnie Waszej wagi.
Przed cała stymulacja wazylam 65 kg, przez miesiąc się nie wazylam, widziałam że puchnie od tych zastrzykow , więc nie chciałam się denerwować. Ale nie sądziłam , że przytylam aż tyle. Waga pokazała 75kg. Czy to możliwe ? Prawie zemdlalam. Czy możliwe, że zatrzymała mi się woda ? Miałam tez hiperstymulacje. Dodatkowo progesteron mam tak wysoki jak kobiety przed porodem. Możliwe, że zatrzymala mi się woda ? Nie objadam się ale od dzus przechodzę na lekką dietę , bo boję się że będę przybierac za dużo. Lekarz mnie uspokajal , że to normalne ...to woda , że od teraz będziemy zmniejszać dawki leków, więc waga może stać w miejscu i ze nie wyglądam na tyle kg. Nigdy tyle nie wazylam. Nie zrozumcie mnie źle. Waga nie jest dla mnie problemem, cieszę się że się udało tylko jestem zszokowana , że tak spuchlam. I moje pytanie jak było z waga U Was ?

Ja jeszcze jestem przed stymulacja ale juz na hormonach i juz jest 3 kg na plusie a stymulacja za miesiąc [emoji44]
Ale czego nie robi się w imie wyższego dobra [emoji847]
Później będziemy biegać za maluchami to zgubimy [emoji16]

reklama
Widzę, że temat glukozy na tapecie i dochodzę do wniosku, że mnie diabetolog nie minie. Ja przy metforminie mam na czczo glukozę ok 110:o a bez - ok 100, więc przestawiłam branie mety z wieczora na rano, ciekawe czy to dobrze ;P A po posiłkach rzadziuśko mi przekracza 130. Ale tez mam trochę zryty glukometr, bo czasem robię i 3x pod rząd pomiar i za każdym razem wychodzi co innego i różnica potrafi wyjść nawet 25jednostek. I bądź tu mądra :huh:
Dziewczynki zdrowych pogodnych, smacznych i, spokojnych Świąt życzę. Niech to będzie czas wytchnienia, zasłużonego odpoczynku i obżarstwa, a co!!! :) Bawcie sie kochaniutkie dobrze!!

Tymczasem ujmując Wam jutro stresów i umożliwiając klejenie uszek bez zaciśniętych kciuków - u mnie dziś 5dpt i taka oto sytuacja :D
Hura hura hura!!! niech beta rośnie!

Screenshot_2018-12-21-11-42-37-1.png
Dziewczynki , życzę Was spełnienia najskrytszych marzeń aby rok 2019 był dla Nas wszystkich cudowny .
Wesołych, spokojnych i smacznych świąt!

Ja po stymulacji.. a dokładnie dzien przed punkcją wyglądałam jak dziś .. w 7 miesiącu , ogromny brzuch cała ociężała.. Było mi ciężko. Brzuch się schował waga.. nie do końca zeszła w dół.
No wlaśnie ja mam brzuch jak moja koleżanka , która jest w 5 miesiącu ciąży. Czyli tak ma każda z tego co piszecie. To mnie pociesza. Ale wiecie , święta tuż tuż ... szwagierki się zjada, szczupłe. Nikt o moim problemie nie wie a ja 10 kg na plusie. A w sumie z tym ☺☺☺

Dziewczynki zdrowych pogodnych, smacznych i, spokojnych Świąt życzę. Niech to będzie czas wytchnienia, zasłużonego odpoczynku i obżarstwa, a co!!! :) Bawcie sie kochaniutkie dobrze!!

Tymczasem ujmując Wam jutro stresów i umożliwiając klejenie uszek bez zaciśniętych kciuków - u mnie dziś 5dpt i taka oto sytuacja :D
Gratuluje[emoji4] Najpiekniejszy prezent na święta. Tym razem musi sie to dobrze skończyć, nie ma innej opcji!!!
Cudownie... tak bardzo sie cieszę dla
Ciebie. Twinsow życzę z calego serca[emoji3]

Niech rośnie wszystko - najpierw beta a potem brzuszek Asi z bliźniakami w środku :-D :*

No wlaśnie ja mam brzuch jak moja koleżanka , która jest w 5 miesiącu ciąży. Czyli tak ma każda z tego co piszecie. To mnie pociesza. Ale wiecie , święta tuż tuż ... szwagierki się zjada, szczupłe. Nikt o moim problemie nie wie a ja 10 kg na plusie. A w sumie z tym [emoji5][emoji5][emoji5]

Masz racje kazda z nas przez hormony wychodzi na plusie [emoji33]
Ale spokojnie to jest do zgubienia [emoji6]

reklama

[emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Do góry