U
użytkownik 902
Gość
Ktoś od nas robił, ale nie pamiętam nicku
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U mnie usg i wyniki pappa w piątek wtedy będę mogła cos więcej powiedzieć mam 40 lat i też liczę się z tym że pappa moze obniżać wyniki ale już tyle na ten temat przeczytałam i uwazam że jak usg jest prawidłowe to tego trzeba się trzymaćWitajcie Dziewczny.
Mam 38 lat i jestem w pierwszej ciąży. Termin mam na 6 lipca 2019r. Nieco ponad tydzień temu miałam robione USG genetyczne oraz pobraną krew na test Pappa. USG wyszło dobrze:
13 tydzień i 6 dzień
CRL 78,9 mm
NT 1,83 mm
NB widoczna
BPD 23,5 mm
HR 139 / min.
Wczoraj odebraliśmy wyniki testu Pappa i załamka.
beta-HCG 1,5 MoM
Pappa 0,347 Mom
w moim wieku ryzyko zespołu Downa 1:114, a skorygowane ryzyko zespołu Downa 1:87. Lekarz genetyk sugerował aminiopunkcję, ale boję się amniopunkcji, bo nie chcę zrobić krzywdy dziecku.
Czy któraś z Was miała też takie kiepskie wyniki biochemiczne krwi?
Dokładnie tak jeśli usg też wyszło by nieciekawie to wtedy zastanawiałabym się nad szerszą diagnostyka a tak ciesz się że dzidzia zdrowo rośnieja też od wczoraj wertuję internet i większość dziewczyn mówi, że Pappa to tylko statystyki.
tak się cieszyłam, że jestem w ciąży, a od wczoraj nie mogę się uspokoić. Cały czas krąży mi po głowie myśl, że moja dzidzia może byc chora
Ja to samo. Codziennie dowiaduję się coś nowego. [emoji85]Ja chętnie poczytam o chustach bo jeszcze nie mam zdania bo nie mam dzieci [emoji6] jestem przerażona ilością rzeczy które trzeba ogarnąć przed porodem. Cała wyprawka to puki co to dla mnie czarna magia a ja jestem w czarnej d... [emoji23] Niech Olek siedzi w tym brzuchu jak najdłużej bo znając mój pęd do organizacji to w dzień porodu będę miała połowę rzeczy zorganizowanych.
Ja zrobiłam pappa bo miałam za darmo w ramach peojektu, tak to bym się pewnie nie zdecydowała.Dzięki. Żałuję, że zgodziłam się na test Pappa. Powinnam była zakończyć na samym USG.