reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wspomaganie dziecka po CC.

Papillonek1980

Fanka BB :)
Witam. :)
Jestem mamą malutkiego cesarza. Dziecko z planowanego cc. Maluszek karmiony jest piersią, jednak dokuczają mu mocne bóle brzuszka. Przed oddaniem gazów, zrobieniem kupki bardzo długo pręży się i krzyczy, nic nie pomaga. :(
Czy mogę pomóc mu w jakiś sposób, podać tzw. Dobre bakterie na wspomożenie flory bakteryjnej?
Jakie mleczko modyfilowane jest najbogatsze w dobre bakterie? Pomożecie?
Masowanie brzuszka, ciepłe okłady nie działają. :(

reklama
Rozwiązanie
To nadal potwierdza dobry przyrost. Przyrost liczymy od stanu faktycznego. A na powrót do wagi urodzeniowej dziecko ma 2tygodnie. Twoje już przegoniło oby tak dalej ;)

Ps. Pokarm miałaś od połowy ciąży. Mega pożywna siare. A wagę każde dziecko traci po porodzie. Każde. Nawet 10% (czyli Twoje mogło spaść nawet 300g) . Spadek był niewielki.
Fantastycznie! :) Bardzo dziękuję. :)
Byłam chyba zbyt mało precyzyjna.
Ta waga jest od spadku, więc nie ma rewelacji. Synek urodzony z wagą 3350, spadł w drugiej dobie na 3200 (nie miałam wtedy pokarmu), a w dniu wypisu na trzecią dobę miał 3230.
Teraz, w domku, po 3 kolejnych dniach mamy 3400.
Wychodzi 50g na plusie po 6 dniach od urodzenia, a 170 od wyjścia ze szpitala. ;)
To nadal potwierdza dobry przyrost. Przyrost liczymy od stanu faktycznego. A na powrót do wagi urodzeniowej dziecko ma 2tygodnie. Twoje już przegoniło oby tak dalej ;)

Ps. Pokarm miałaś od połowy ciąży. Mega pożywna siare. A wagę każde dziecko traci po porodzie. Każde. Nawet 10% (czyli Twoje mogło spaść nawet 300g) . Spadek był niewielki.

reklama

Fantastycznie! :) Bardzo dziękuję. :)

Rozwiązanie
Do góry