reklama

Wrześniowe mamy 2019

reklama
@Agnoeszka kw świetna wiadomość, bardzo się cieszę, że z dzidzią wszystko ok. Będzie dobrze [emoji4]

@Dzeli93 z tego co się orientuję to pracodawca musi dostarczać druk Z-3 co miesiąc, w przeciwnym wypadku nie będziesz otrzymywać pieniędzy za L4. Bardzo ci współczuję, że musisz tak walczyć o swoje. Niektórzy pracodawcy to niepoważni są

U mnie też może być problem przodującego łożyska, ale narazie się tym nie martwię. Zobaczymy- może się podniesie potem. A jak nie to trudno - będę leżeć w domu lub w szpitalu, a cesarke też przeżyje, chociaż wolałabym uniknąć tego.

U mnie też może być problem przodującego łożyska, ale narazie się tym nie martwię. Zobaczymy- może się podniesie potem. A jak nie to trudno - będę leżeć w domu lub w szpitalu, a cesarke też przeżyje, chociaż wolałabym uniknąć tego.
A masz nisko teraz? Ja narazie staram się o tym nie myśleć i nie przejmować bo dużo czasu :) ale nie rozstawanie z podpaskami mnie męczy...

Dziewczyny no parodia z tymi pracodawcami. Wszystkiego trzeba samemu pilnować. Czy literka B, czy druk poszedł do ZUS.
Pamiętam jak przy pierwszej ciąży jak już byłam na macierzyńskim nagle miałam o 500zl mniejsza wypłatę. Dzwonię pytam. Kadrowa mówi, że wszystko ok. Pytam jak dobrze skoro taka różnica. Tłumaczę i pytam co spowodowało, że mam taką różnice. Skoro to któryś pensja na macierzyńskim. Nie umiała mi wytłumaczyc. Powiedziała że jest dobrze, ale zapyta jeszcze i da znać. Za dwa dni oddzwonila i przepraszała. Niby jakiś automat nie zadziałał.
Litości. Wszędzie trzeba sprawdzać liczyć..

reklama
Dziewczyny czy w ciąży mozna pic smialo melise czy trzeba uwazac? Stalo sie u mnie cos strasznego i staram sie jakoś uspokoić, boje sie ze te nerwy na dziecko wplyna :(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry