reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Na oddziale zrobili ktg i usg. Lekarz był zdziwiony kiedy mowilam, ze z dzisiaj waga dziecka 3700. Mowi, ze 3100 gora. Az sie zmartwilam, ze nie rosla :/ nie wiem jak oni to badają, ze i tak nie wiadomo.
Cisnienie mialam juz 160/90. Dostalam leki i spadlo. Jutro od rana jest moj lekarz prowadzacy zobaczymy co powie. Im sie chyba na noc nic nie chcialo :p wiec jutro sie okaze co dalej. Mam nadzieje, ze nie bede tu lezec tydzien i do domu dalej z brzuchem

reklama
Dopadła mnie grzybica niestety. Wizytę mam 4 kwietnia. Mam clotrimazolum posmarowałam już dzisiaj bo provag nie daje ukojenia. Jeszcze bardziej po nim szczypie :( Powiedzcie mi kochane czy jest bezpieczny w ciąży ten clotrimazolum maść? Jestem teraz w 8/9 tygodniu ciąży. Boje się, żeby ta grzybica nie narobiła szkód.

Odebrałam wyniki i ZDROWA DZIEWCZYNKA [emoji7][emoji7][emoji7]
gratuluje, wspaniałe wieści ❤️❤️
Bylam na wizycie. 39+1 waga 3700. Skierowanie na patologie ciazy, bo cisnienie 140/100. Lekarz chce zebym juz urodzila.
Jestem w panice :o moze byc tak,ze mnie jeszcze odesla do domu przed, albo wroce juz z dzidzia. Ale sie boje luuuuudzie
będzie dobrze, nie stresuj się! A waga się nie sugeruj, u mnie też były rozbieżności i nie miało to żadnego wpływu na Zośkę, pomiary to bardzo niedokładna rzecz ;)

Na oddziale zrobili ktg i usg. Lekarz był zdziwiony kiedy mowilam, ze z dzisiaj waga dziecka 3700. Mowi, ze 3100 gora. Az sie zmartwilam, ze nie rosla :/ nie wiem jak oni to badają, ze i tak nie wiadomo.
Cisnienie mialam juz 160/90. Dostalam leki i spadlo. Jutro od rana jest moj lekarz prowadzacy zobaczymy co powie. Im sie chyba na noc nic nie chcialo [emoji14] wiec jutro sie okaze co dalej. Mam nadzieje, ze nie bede tu lezec tydzien i do domu dalej z brzuchem
Mój gin zmierzył drugiego syna na 4 kg 2-3 dni przed porodem. W dniu porodu pojawiła się na izbie j zrobili mi USG, a tam zdziwko ale i radość bo planowany vbac, doktor zmierzył syna na max 3500g. Jak się urodził w tym samym dniu miał 3920g także pamiętaj usg, dokładność lekarza, ułożenie dziecka. Wszystko ma wpływ. Nie martw się. Urodzisz, a dziecko będzie miało idealna wagę.

Ja jak szlam z ciąża w 42tyg to na oddziale nagle wyszło, że dziecko jest o tydzien młodsze! [emoji33] i chcieli mnie odesłać! Jak sie urodził miał 3810g jakbym go jeszcze z tydzien nosiła to na bank pyknąłby 4kg! [emoji33]

Cisnienie mialam juz 160/90. Dostalam leki i spadlo. Jutro od rana jest moj lekarz prowadzacy zobaczymy co powie. Im sie chyba na noc nic nie chcialo [emoji14] wiec jutro sie okaze co dalej. Mam nadzieje, ze nie bede tu lezec tydzien i do domu dalej z brzuchem
Różnicami pomiarów na różnych sprzętach bym się nie przejmowała :)) wystarczy, że lekarz nie dokładne zmierzy brzdąca i już różnica się robi :)) urodzisz i będzie w sam raz nawet sobie nie potrzebnie tym głowy nie zaprzątaj! ;)
Dopadła mnie grzybica niestety. Wizytę mam 4 kwietnia. Mam clotrimazolum posmarowałam już dzisiaj bo provag nie daje ukojenia. Jeszcze bardziej po nim szczypie :( Powiedzcie mi kochane czy jest bezpieczny w ciąży ten clotrimazolum maść? Jestem teraz w 8/9 tygodniu ciąży. Boje się, żeby ta grzybica nie narobiła szkód.
Spokojnie możesz, ale z grzybicą to i tak gin musi wypisać leki bo będzie nawracała, ale spokojnie nie jest to coś groźnego dla brzdąca nie jedna ma infekcje czy grzybicę w ciąży :)

MalaMi24 ta maść nie zaszkodzi ale najepiej podejść do ekarza, da odpowiednie globulki i szybko przejdzie ;)

Liczba, wow to lada chwila będziesz tulić okruszka <3 Co do wagi to jak dziewczyny piszą. często jest tak że jest granica błędu ok 300g. Informuj nas na bieżąco w sytuacji jak tylko będziesz mogłą. My tu e-ciotki trzymamy kciuki za Was ;)

Martoosia 19tc <3

Myślałam że dzisiaj będę w końcu spała jak dziecko a tu lipa, oczy jak 5zł i Mały też co chwila pobudka z płaczem. Dzisiaj paskudna pogoda, mżawka, pochmurno ehh

reklama
U nas niby pochmurnie było od rana, ale na szczęście ciepło. Teraz widzę, że zaczyna się rozpogadzać :)

Tak, już zaczynamy 19tc [emoji173]️ jestem w szoku. Od 10tc ucieka mi czas jak szalony [emoji23] najpierw wszystko szło tak wolno, a teraz koszmarnie pędzi! [emoji33] za dwa tygodnie połowa ciąży za nami! [emoji33][emoji33][emoji33][emoji33]

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry