reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2019

Dziękuję [emoji8] oby tylko poślizgu dużego nie było bo nie lubię czekać.

Co dziś na szkole rodzenia przerabiacie? Jak brzuszek?
Mój D. Ma tak ze jak jest za duza kolejla w sklepie a chce kupic np tylko wode to wychodzi bo nie chce mu sie czekać [emoji14]

Dzis ma byc psycholog i jakis rehabilitant czy ktoś.
Brzuch nie boli. Ale nie jest troche twardy.

reklama
Hej dziewczyny, ja dzisiaj po wizycie, zaczynamy 30 tc, szyjka zamknięta, serducho bije jak szalone u tego mojego chochlika.. tym razem bez usg, także pomiarów małej nie znam. We wtorek mam III prenatalne, także wtedy się dowiem jaka ta moja córcia jest duża :D Na wadze 67 kg, czyli ciagle 11 kg+, coś ostatnio stanęłam w miejscu, ale jak już kiedyś pisałam ograniczyłam słodycze :D aczkolwiek dzisiaj czekolada z orzechami wjedzie, kolejny dzień z rzędu pada, także muszę sobie te deszczowe dni jakoś umilić :D Położna się mnie zapytała dzisiaj gdzie ja brzuszek chowam :p Faktycznie jakiś taki mały mam na tle innych dziewczyn. O 13 miałam kolejne spotkanie z położna, w sumie byłyśmy we 3 i różnica między nami to jakis tydzień a mój brzuszek przy ich brzuszkach taki malutki...

Hej dziewczyny, ja dzisiaj po wizycie, zaczynamy 30 tc, szyjka zamknięta, serducho bije jak szalone u tego mojego chochlika.. tym razem bez usg, także pomiarów małej nie znam. We wtorek mam III prenatalne, także wtedy się dowiem jaka ta moja córcia jest duża :D Na wadze 67 kg, czyli ciagle 11 kg+, coś ostatnio stanęłam w miejscu, ale jak już kiedyś pisałam ograniczyłam słodycze :D aczkolwiek dzisiaj czekolada z orzechami wjedzie, kolejny dzień z rzędu pada, także muszę sobie te deszczowe dni jakoś umilić :D Położna się mnie zapytała dzisiaj gdzie ja brzuszek chowam [emoji14] Faktycznie jakiś taki mały mam na tle innych dziewczyn. O 13 miałam kolejne spotkanie z położna, w sumie byłyśmy we 3 i różnica między nami to jakis tydzień a mój brzuszek przy ich brzuszkach taki malutki...
Mi położna dzisiaj powiedziała "o w koncu widać, że w ciąży" [emoji23] Moim zdaniem już dawno widać ale też zauważam, że na tym etapie kobiety w poczekalni mają wieksze brzuchy ;)

Nie jesteś sama! Ja mam to samo zawsze xs ewentualnie s, przy wzroście 169 cm max waga ciała to 53 kg. Póki co poszło w piersi i brzuch, nogi mam dalej szczupłe jak patyki, ale widze ze buzia tez mi się zaokrągliła i barki.... także mi idzie od pasa w górę :D Rozstępów jeszcze nie mam, ale to kwestia czasu, jutro zaczynam 30 tc. Mam za to pełno naczyniaków na twarzy i w ogóle nie mogę na siebie patrzeć bez makijażu :/
Co do pogody, ciagle pada a niebo zaciągnięte, wiec lepiej nie będzie.

U Nas na tapecie takie klimaty...
Ja jadę na wizytę na 16:30 (trzecie prenatalne) więc proszę o kciuki, bo coś stres mnie złapał :)
Kciuki zaciśnìęte:)Daj znać po wizycie jak maleństwo.

@Si.Kat z tym brzuszkiem, ze moze za maly to sie nie przejmuj.Ja pamietam jak mnie lekarz polozył na patologie ciazy tydzien przed cc jakos to byl 35+ 2 w ciazy bliźniaczej to nie zapomne min dziewczyn stamtad jak sie dziwiły ze to juz zaraz rozwiszanie , brzuch maly i jeszcze dwojka.Jedna byla tez w podobnym czasie ciazy i brzuch z jednym miala wiekszy.Takze nie wiadomo jak to jest.A dodam ze jak na blizniaki nie urodzili sie mali, jeden 2300, drugi 2500 w 36 t.c.

A u mnie brzuszek ogromny mimo ze do 20 tygodnia miałam płaski brzuch potem już wystrzeliło i jutro zaczynamy 33 tc :)

@Si.Kat z tym brzuszkiem, ze moze za maly to sie nie przejmuj.Ja pamietam jak mnie lekarz polozył na patologie ciazy tydzien przed cc jakos to byl 35+ 2 w ciazy bliźniaczej to nie zapomne min dziewczyn stamtad jak sie dziwiły ze to juz zaraz rozwiszanie , brzuch maly i jeszcze dwojka.Jedna byla tez w podobnym czasie ciazy i brzuch z jednym miala wiekszy.Takze nie wiadomo jak to jest.A dodam ze jak na blizniaki nie urodzili sie mali, jeden 2300, drugi 2500 w 36 t.c.

Ale tez nie tak dużo, mój narzeczony ma rodzeństwo bliźniaków gdzie każde urodziło się waga lekko ponad 3,5 kg :D :D

Melduję się po prenatalnych. Z młodym wszystko dobrze. Rośnie chłopak. Już waży 1595 gram :) Tylko łobuz nie chciał współpracować i nie mamy żadnego zdjęcia ani filmiku. Tajemniczy bardzo. Dowiemy się jak wygląda dopiero za dwa miesiące. Ale najważniejsze że jest zdrowy. Uspokoiła mnie ta wizyta i jestem mega zadowolona :)

reklama
Ale tez nie tak dużo, mój narzeczony ma rodzeństwo bliźniaków gdzie każde urodziło się waga lekko ponad 3,5 kg :D :D
No tak to faktycznie fest dzieciaki ;) Moze też troche później sie urodzili niż moi;).Moze mieli odzielne lożyska, wiec te przepływy troche lepiej wygladaly:)

Ostatnia edycja:
Do góry