reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

To tez mowilam ze sam skok LH nie swiadczy ani o tym czy pecherzyk pekl ani tez o tym czy bylo w nim.jajeczko.. jest to skok hormonu w momencie kiedy pecherzyk jest w pelni dojrzaly i niezbedny jest do jego pekniecia.. nie gwarantuje jednak ze do tefo dojdzie.
W kontekscie wczesniejszej wypowiedzi mialam na mysli ze LH nie rosnie stopniowo tylko notuje gwaltowny skok a potem gwaltowny spadek.
No to fakt. Ale jak ja robiłam ponad rok temu testy owu to z każdym dniem miałam ciemniejsza kreskę testową z tym że nigdy nie zabarwila się na taki sam kolor co kontrolna lub nie była mocniejsza testową od kontrolnej. Dlatego po ponad roku wracam do testów i zobaczymy czy teraz będzie mi pokazywać skok LH ale zaczynam testować od 1dc aż do ujrzenia pozytywnego testu owu. U mnie niestety nie ma innej możliwości bo raz cykle są krótsze A raz dłuższe i w każdym cyklu (jeśli mam owulacje) wychodzi w innym dniu cyklu.

reklama
kurczę, też się rozpędziłam z tymi testami owu, a dzisiaj patrzę, że mi się skończyły! muszę gnać do sklepu :p ale przez 3 dni i z każdym dniem jest znaczna różnica w kolorze kresek, jaram się bo dopiero drugi raz tak mam :D

Dziekuję za polecenie herbatki z bratka, nie pamiętam, która była taka kochana i podrzuciła. Mega pomaga, już mogę mówić i normalnie przełykać, gorączka jeszcze jest ale już znośna :p

Możliwe że się przesunie... Bo dopadła mnie jakaś choroba. 2 dzień wymioty i oslabniecia... dziś mam wolne w pracy idę do lekarza [emoji25]

Nie wiem dlaczego ale jakoś męczy mnie myśl że ten cykl jest bezowulacyjny...
Kochana to wracaj do zdrowka. A mimo że się rozkłada to sprawdzaj owu testami i jak dasz radę to Przytulanki i może się uda tym razem.

Daj znać co u lekarza.

kurczę, też się rozpędziłam z tymi testami owu, a dzisiaj patrzę, że mi się skończyły! muszę gnać do sklepu [emoji14] ale przez 3 dni i z każdym dniem jest znaczna różnica w kolorze kresek, jaram się bo dopiero drugi raz tak mam :D

Dziekuję za polecenie herbatki z bratka, nie pamiętam, która była taka kochana i podrzuciła. Mega pomaga, już mogę mówić i normalnie przełykać, gorączka jeszcze jest ale już znośna :p
Ja sobie zrobiłam zapas i jeszcze do końca tygodnia mają przyjść 50 sztuk. Także razem wszystkich testów będę miała 70 sztuk. Tylko 10 mam clearblue 10 mam strumieniowe A 50 będę miała paskowe.

No to fakt. Ale jak ja robiłam ponad rok temu testy owu to z każdym dniem miałam ciemniejsza kreskę testową z tym że nigdy nie zabarwila się na taki sam kolor co kontrolna lub nie była mocniejsza testową od kontrolnej. Dlatego po ponad roku wracam do testów i zobaczymy czy teraz będzie mi pokazywać skok LH ale zaczynam testować od 1dc aż do ujrzenia pozytywnego testu owu. U mnie niestety nie ma innej możliwości bo raz cykle są krótsze A raz dłuższe i w każdym cyklu (jeśli mam owulacje) wychodzi w innym dniu cyklu.
A nie bylo tak ze bylas roznie nawodniona? U mnie dzien przed skokiem pokazalo tylko 1 kreske choc wczesniej caly czas byl cien drugiej.. i tego dnia ewidentnie pilam bardzo duzo wody bo 3 litry.. mocz byl bezbarwny i juz wiedzialam ze wynik moze byc przeklamany.. jednak tego picia trzeba pilnowac przy testach owu a nawodnienie latwo sprawdzic wlasnie kolorem moczu.. dla przykladu rano mam ciemniejszy, zolty.. a wieczorem czesto bezbarwny ze jak by kto nie wiedzial to by mogl pomyslec że gorzałke do kieliszka nalałam ;)

@nast95 powodzenia na wizycie!
@Katprat też jestem za taką tabelką[emoji846]
@MisiaJasia @MamaM123 nie straszcie, ze w 4 klasie jest tak źle[emoji32] moja dopiero w zerówce, ale z ADHD, więc boję się przyszłości

Ohhh jaki przystojny pan od Matematyki [emoji7][emoji7][emoji7] [emoji23][emoji23][emoji23] mamy nikłą szansę na 2.. zobaczymy co to bedzie..
Hahah nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło :p i trzymam kciuki za 2, może jeszcze się uda i przystojny pan od matematyki zmieni zdanie :D

Widze ze jak ja kochasz "meskie" zawody [emoji16] ja od marca mialam isc na szkolenie na operatora zurawia wiezowego.. niestety.. w lutym stracilam przytomnosc na ulicy i wszystko szlag trafil.. przebolec nie moge do teraz..
Niech Ci tam czas szybko plynie :)
Ja kocham męskie zawody[emoji173]️ mamy między innymi firmę transportową, więc poruszanie się autami dostawczymi czy bieganie z paleciakami to dla mnie norma :D
A co się stało, ze zemdlałas?

A nie bylo tak ze bylas roznie nawodniona? U mnie dzien przed skokiem pokazalo tylko 1 kreske choc wczesniej caly czas byl cien drugiej.. i tego dnia ewidentnie pilam bardzo duzo wody bo 3 litry.. mocz byl bezbarwny i juz wiedzialam ze wynik moze byc przeklamany.. jednak tego picia trzeba pilnowac przy testach owu a nawodnienie latwo sprawdzic wlasnie kolorem moczu.. dla przykladu rano mam ciemniejszy, zolty.. a wieczorem czesto bezbarwny ze jak by kto nie wiedzial to by mogl pomyslec że gorzałke do kieliszka nalałam ;)
Mimo że pije wodę ja mam cały czas mocz żółty A jeśli chodzi o testy to dwie godziny przed testowanie nie piłam nie jadłam i nie korzystałam z wc. Aby testy wyszły w miarę wiarygodne. I robiłam mniej więcej o tej samej godzinie.

Ja sobie zrobiłam zapas i jeszcze do końca tygodnia mają przyjść 50 sztuk. Także razem wszystkich testów będę miała 70 sztuk. Tylko 10 mam clearblue 10 mam strumieniowe A 50 będę miała paskowe.
W tym cyklu gdzieś myślami jestem w innym miejscu bo zawsze niby pamiętam, żeby kupić na zapas a nie wychodzi :p Może głowa trochę odpuściła :)

reklama
@nast95 powodzenia na wizycie!
@Katprat też jestem za taką tabelką[emoji846]
@MisiaJasia @MamaM123 nie straszcie, ze w 4 klasie jest tak źle[emoji32] moja dopiero w zerówce, ale z ADHD, więc boję się przyszłości

Hahah nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło [emoji14] i trzymam kciuki za 2, może jeszcze się uda i przystojny pan od matematyki zmieni zdanie :D

Ja kocham męskie zawody[emoji173]️ mamy między innymi firmę transportową, więc poruszanie się autami dostawczymi czy bieganie z paleciakami to dla mnie norma :D
A co się stało, ze zemdlałas?
Reakcja obronna na silny bol. Mialam wymrazany nagniotek na palcu u nogi.. do tego bylam odwodniona bo malo pilam zimą.. jednak do tego potrafi mi sie krecic w glowie przy szybkich ruchac wiec zrezygnowalam z zawodu.. :(

Do góry