reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jak tylko dostanę okres ( gdzie przy moim pcos jakoś raz na 3 miesiące) zrobia mi usg i zacznę stymulacje - protokół krótki.

Metforminy nie dostanę - w Holandii nie dopuszczają jej przy staraniu się o ciąże. Dlatego stosuje chociaż dietę.

To moje wyniki krzywej
Zobacz załącznik 985826Zobacz załącznik 985827
Witaj. A nie masz mozliwosci w Polsce pójść do diabetologa jeszcze przed rozpoczeciem procedury żeby przepisal metformine?
Insuline masz za wysoka i na czczo i później też a jeszcze po dwóch godzinach zamiast spadac to ona jeszcze rośnie.
Nie jedna z nas przy lepszych wynikach bierze metformine.

Jak tylko dostanę okres ( gdzie przy moim pcos jakoś raz na 3 miesiące) zrobia mi usg i zacznę stymulacje - protokół krótki.

Metforminy nie dostanę - w Holandii nie dopuszczają jej przy staraniu się o ciąże. Dlatego stosuje chociaż dietę.

To moje wyniki krzywej
Zobacz załącznik 985826Zobacz załącznik 985827

Przy takich wynikach powinnaś wg mnie dostać metformine. Z metforminą jest tak, że w jednych krajach jest dozwolona przez całą ciążę, w innych przez pierwszy trymestr a w innych wogole. Mi moja endokrynolog pozwoliła brać do 16 tygodnia ciąży.
Jak możesz to załatw sobie z Polski metformine. Wg mojej endokrynolog jest taka opinia wśród lekarzy, że metformina poprawia jakość jajeczek i ułatwia implantacje.

Łączę sie w bólu. Też 6 dpt,też test negatywny i też nic nie czuje.

Ania, ty też teraz pochodziłas? Nie wierz sikancom, leć na betę! ✊✊✊

Kiedy idziesz na bete? Szkoda ze sobie nawzajem nie gratulujemy. Kurde no mialam wielkie nadzieję w tym podejsciu....ponad pol roczna przerwa. Immunosupresja. Eh:(

Tylko beta prawdę powie! Immunosupresja jest ważna 3 miesiące, był przypadek w zeszłym roku, że pierwszy transfer nie był udany ale drugi już tak! Tak więc prędzej czy później musi być happy end ✊✊✊

@NadziejaJest chyba jutro pójdę,miałam do poniedziałku wytrzymać,ale przy blastce myślę,że jak jutro będzie 0,to już nie ma na co liczyć. Pocieszyłabym Cię,ale samej mi ciężko myśleć pozytywnie po tym teście.
@ilmenau tak,podchodziłam miesiąc temu z dwoma 3dniowymi - biochemiczna i w tym miesiącu jeszcze raz. To był mój 5 transfer i 9 zarodek. I został nam jeden mrozak jeszcze.

reklama
Do góry