reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

@Grabcia123 ja się czuje wręcz niebezpiecznie dobrze... a do terminu 4 dni :) śpię wyśmienicie, moge wrecz biegać (20 kg ma plusie wiec to jest wyczyn ;) ), wczoraj jeszcze w ogródku sobie pracowałam, a dzisiaj jedziemy cala rodziną na turniej piłkarski starszego syna. Jedyną trudność sprawia mi założenie pończoch rano;)
Oby tak do samego porodu ;)

reklama
Następna bede ja... Tylko oblecial mnie smutek i strach bo musze zostawić synka a po 2 boje sie ze sie skończy cc dlatego jak najdłużej będę chciala byc w domu... Dziewczyny wczoraj skurcze przez 2h co okolo 10 min dzis od 4 do 6 bole plecow teraz troszke ból jak na miesiaczke i śluz z domieszką krwi...ta krew mnie niepokoi ale podobno to norma więc chyba bede czekac na regularne skurcze...

Gratulacje! @Grabcia123 trzymam kciuki żebyś dziś i Ty urodziła :)

@Nataśka a co u Ciebie?
@Aasial jak się czujesz?
Dziękuję jest nawet ok....
Ale wczoraj jak mały spał mi na ramieniu i będąc w kuchni niechcąco spadła mi łyżka na kafelki z hukiem :( mały aż podskoczył obudził się i nie mógł się uspokoić. Jakieś 5h aż Darek wrócił z roboty i małego wyciszył :(
Ale decybele Antek ma ;p
ja jakoś nie mogłam go uspokoic. sama się wystraszyłam że tak zareagował i się martwiłam że tak płacze i myślę że mały to wyczuł stąd nie mogłam go uspokoić.
ponadto mam znowu opryszczkę na ustach muszę mega uważać żeby noworodka nie zarazić :( :(
Biorę heviran i smaruje maścią z acyklowirem. A mleko dość że malutko jakoś 10-20ml to muszę wylewać ze względu na heviran :( ehhhhh tak źle i tak źle :(

a Wy jak tam? :) :)

Dziękuję jest nawet ok....
Ale wczoraj jak mały spał mi na ramieniu i będąc w kuchni niechcąco spadła mi łyżka na kafelki z hukiem :( mały aż podskoczył obudził się i nie mógł się uspokoić. Jakieś 5h aż Darek wrócił z roboty i małego wyciszył :(
Ale decybele Antek ma ;p
ja jakoś nie mogłam go uspokoic. sama się wystraszyłam że tak zareagował i się martwiłam że tak płacze i myślę że mały to wyczuł stąd nie mogłam go uspokoić.
ponadto mam znowu opryszczkę na ustach muszę mega uważać żeby noworodka nie zarazić :( :(
Biorę heviran i smaruje maścią z acyklowirem. A mleko dość że malutko jakoś 10-20ml to muszę wylewać ze względu na heviran :( ehhhhh tak źle i tak źle :(

a Wy jak tam? :) :)
Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale ja opryszczke miałam w każdej ciąży i po każdym porodzie. W ciąży brałam heviran, ale po porodzie tylko maść punktowo. Przy zachowaniu podstawowych zasad higieny ( mycie rąk, nie całowanie dziecka, nie oblizywanie rzeczy dziecka) żaden z synów tej opryszczki nie złapał. Niestety najważniejsze to karmić piersią, wtedy przeciwciała chronią maluszka.

reklama
Do góry