reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
To powodzenia kochana ;) na kiedy masz termin? I jak maluszek? :)

Za dwa tygodnienide do szpitala [emoji6]
Maluszek dobrze. Strasznie ruchliwy ale to strasznie, daje niezle po żebrach i nie tylko. A zapowiada sie na mniejsza pyze od brata chociaż ostatnio w 2 tyg przybrał 600 gram [emoji85]

Nie zapomnij pochwalić się ciociom kiedy to będzie. Pewnie już Ci ciężko i doczekać się nie możesz. [emoji3526]
Niesamowite, jeszcze nie tak dawno wyczekiwałyśmy tu wszystkie naszych pierwszych cudów, a zaraz na świat przychodzą rodzeństwa [emoji7]

Oczywiście dam znac po [emoji6]
Oj ciężko, ciężko ... te upały wykańczają,wygladam i czuje sie jak Obelix Ale juz czuje,ze bedzie mi brakowało brzuszka [emoji6]
Dwójka dzieci!! Dalej nie mogę w to uwierzyć [emoji85]

Za dwa tygodnienide do szpitala [emoji6]
Maluszek dobrze. Strasznie ruchliwy ale to strasznie, daje niezle po żebrach i nie tylko. A zapowiada sie na mniejsza pyze od brata chociaż ostatnio w 2 tyg przybrał 600 gram [emoji85]

Oczywiście dam znac po [emoji6]
Oj ciężko, ciężko ... te upały wykańczają,wygladam i czuje sie jak Obelix Ale juz czuje,ze bedzie mi brakowało brzuszka [emoji6]
Dwójka dzieci!! Dalej nie mogę w to uwierzyć [emoji85]
To czekamy na maluszka, imię już macie wybrane ? :)

Dziewczyny, może u Was więcej się coś dowiem. Moja Lena (rok) przez weekend zauważyłam że jest cała gorąca, temperatura 37C. oczywiście płaczek, bo wychodzą jej czwórki. Raczej temperaturę powiązuje z ząbkowaniem.. Ale ta temperatura 37, 37.5 się utrzymywała tez w niedziele, podałam ibum. Poszłam z nią w poniedziałek do lekarza, osłuchowo wszystko ok, zleciła badania. mocz ok, morfologia ok, crp podwyższone. (jest opcja że to przez ząbkowanie ?) lub co sprawdzać dalej ? Dodam że mała od pewnego czasu po wieczornym karmieniu lub po rannym wymiotuje, potem ok. Wogóle ma tez taki okres,że jest płaczkiem bez powodu wystarczy że powiem NIE a ona wpada w histerię i jak na nią nie zwrócę uwagi to potrafi zwymiotować. Apetytu też nie ma za bardzo. Kiedyś jadała deserki, obiadki a teraz nie chce nic, nawet chleba. Mleka wypijała sporo a teraz zje tyle co kot napłakał..

Dziewczyny, może u Was więcej się coś dowiem. Moja Lena (rok) przez weekend zauważyłam że jest cała gorąca, temperatura 37C. oczywiście płaczek, bo wychodzą jej czwórki. Raczej temperaturę powiązuje z ząbkowaniem.. Ale ta temperatura 37, 37.5 się utrzymywała tez w niedziele, podałam ibum. Poszłam z nią w poniedziałek do lekarza, osłuchowo wszystko ok, zleciła badania. mocz ok, morfologia ok, crp podwyższone. (jest opcja że to przez ząbkowanie ?) lub co sprawdzać dalej ? Dodam że mała od pewnego czasu po wieczornym karmieniu lub po rannym wymiotuje, potem ok. Wogóle ma tez taki okres,że jest płaczkiem bez powodu wystarczy że powiem NIE a ona wpada w histerię i jak na nią nie zwrócę uwagi to potrafi zwymiotować. Apetytu też nie ma za bardzo. Kiedyś jadała deserki, obiadki a teraz nie chce nic, nawet chleba. Mleka wypijała sporo a teraz zje tyle co kot napłakał..
Wymiotami z płaczu raczej bym się nie przyjmowała... tylko próbowała jakoś od tego oduczyć bo będzie tylko gorzej. Z czasem te jej wymioty będą zamiast płaczu ( tak wymuszać coś będzie ). Mów stanowczo ze tak nie można itp. Pracowałam w przedszkolu i uwierz mi rodzice dzieci które wymuszają wymiotami nie mają łatwo ... a dzieci to cwaniaki wiedzą co przy kim mogą ;)
37 to też bym nie traktowała jako gorączki.. zamiast ibum bym raczej dziąsła wysmarowała. Jestem anty - lekarzowa chodzę z dziećmi naprawdę tylko wtedy kiedy muszę. Crp może być podwyższone z zabkowania bo organizm osłabiony. Brak apetytu może być przez zęby jak i upały, pilnuj tylko aby dużo piła. Może trochę innego jedzonko już też chcieć. A te płacze to chyba naturalne w tym wieku, uczy się "dorosłego " życia oraz to czego można a czego nie.

Wymiotami z płaczu raczej bym się nie przyjmowała... tylko próbowała jakoś od tego oduczyć bo będzie tylko gorzej. Z czasem te jej wymioty będą zamiast płaczu ( tak wymuszać coś będzie ). Mów stanowczo ze tak nie można itp. Pracowałam w przedszkolu i uwierz mi rodzice dzieci które wymuszają wymiotami nie mają łatwo ... a dzieci to cwaniaki wiedzą co przy kim mogą ;)
37 to też bym nie traktowała jako gorączki.. zamiast ibum bym raczej dziąsła wysmarowała. Jestem anty - lekarzowa chodzę z dziećmi naprawdę tylko wtedy kiedy muszę. Crp może być podwyższone z zabkowania bo organizm osłabiony. Brak apetytu może być przez zęby jak i upały, pilnuj tylko aby dużo piła. Może trochę innego jedzonko już też chcieć. A te płacze to chyba naturalne w tym wieku, uczy się "dorosłego " życia oraz to czego można a czego nie.
Obserwować moim zdaniem bo może być tak że faktycznie maruda na ząbki ale może być różnie np jak u nas kilka dni płacz i byłam przekonana że to zeby A tu wyszło zapalenie jamy ustnej które na początku było nie do zaobserwowania

Istnieje szansa, ze jak wymiotuje po jedzeniu to z przejedzenia? Jaka ilosc mleka wypija?
Bo wymiotami przy histerii sie nie przejmuj, bardzo duzo dzieci na pewnym etapie tego probuje.
Nie wiem czemu, ale ja bym szukala w kierunku refluksu. Tak mi sie jako pierwsze nasuwa.

Dziewczyny, jutro idziemy na pierwszą dawkę szczepienia przeciwko meningokokom (Bexsero) i trochę się boję. Czy wasze dzieci miały jakieś niepożądane objawy po tym szczepieniu?

Dziewczyny, jutro idziemy na pierwszą dawkę szczepienia przeciwko meningokokom (Bexsero) i trochę się boję. Czy wasze dzieci miały jakieś niepożądane objawy po tym szczepieniu?
Moja ma 2lata i jeszcze jej na to nie szczepilam (wszytskie inne szczepienia ma). Zrobie to po wakackach. Ale pamietam, ze Ewunka pisala, ze jej Mercele noga bolala przez tydzien po tym szczepieniu. No i z tego co wiem goraczka nawet kilkudniowa tez jest standardem.

reklama
Chyba masz jednak rację, że ona tak wymusza... hmm tylko jak jej powtarzać że tak nie można ? Za którymś razem zaczai ?

Do góry