Podobne tematy
- 174974
- Staramy się
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Pewnie! Witaj.Witam się, można dołączyć?
Podczytuje forum jakiś czas i pomyślałam że może wreszcie wyjdę z krzaków
Zaczynam starania o rodzeństwo dla (prawie) dwulatka.
1 ciąża puste jajo, druga - łobuz Jaś.
Ludek ja Cię chyba kojarzę ze staraczek 2017, też tam pisałam przez chwilę, ale chyba nie byłam aktywna w tym samym czasie co Ty. Jaś jest z Tobą w domu, czy chodzi już do żłobka?Witam się, można dołączyć?
Podczytuje forum jakiś czas i pomyślałam że może wreszcie wyjdę z krzaków
Zaczynam starania o rodzeństwo dla (prawie) dwulatka.
1 ciąża puste jajo, druga - łobuz Jaś.
Tak czy inaczej będzie in vitro z diagnostyką PGD, tylko będzie większa szansa na więcej zdrowych zarodków. I dokładnie tak jak piszesz, organizm mógł odrzucać chore zarodki, z jednej strony dobrze, ale z drugiej ile przez to można przechodzić... A jak w końcu jednak się podda organizm i nie odrzuci takiego zarodka. Nawet nie chce o tym myśleć. Całe szczęście, że tak szybko zapragnęłam być mamą, coś tak podświadomie najwidoczniej mnie ciągnęło, że może być coś nie tak i szybciej lepiej zacząć się starać.Ludek ja Cię chyba kojarzę ze staraczek 2017, też tam pisałam przez chwilę, ale chyba nie byłam aktywna w tym samym czasie co Ty. Jaś jest z Tobą w domu, czy chodzi już do żłobka?
@IrenaX sama musisz dojrzeć do decyzji o leczeniu, ale może rzeczywiście przyczyna leży w rozjazdach męża, ponoc zdrowa para ma 20% szans zajsc, a co tu dopiero gdy nie uprawia się sexu w odpowiednie dnioby ten weekend był owocny ❤
@Migdalove kciuki za wyniki męża, oby u niego było ok, ale co wtedy? I tak in vitro? Bo w sumie może być tak że te wszystkie pozytywne testy, ciążę biochemiczne, to w rzeczywistości organizm odrzucający chore zarodki? Nie masz lekko z tym zajściem w ciążę, z tej perspektywy to bardzo dobrze że szybko zaczęłaś starania, bo dzięki temu masz więcej czasu.
Trzymam kciuki!Ja już oficjalnie zaczęłam z mężem starania to jest nasz 1 cykl. Nie będę mierzyć temperatury. Jeśli nie uda się w tym cyklu to w drugim będę mierzyć temperaturę. Trzymajcie kciuki hehe [emoji6]
Tak, możliwe, byłam na staraczkach ale w sumie krótkoLudek ja Cię chyba kojarzę ze staraczek 2017, też tam pisałam przez chwilę, ale chyba nie byłam aktywna w tym samym czasie co Ty. Jaś jest z Tobą w domu, czy chodzi już do żłobka?
@IrenaX sama musisz dojrzeć do decyzji o leczeniu, ale może rzeczywiście przyczyna leży w rozjazdach męża, ponoc zdrowa para ma 20% szans zajsc, a co tu dopiero gdy nie uprawia się sexu w odpowiednie dnioby ten weekend był owocny [emoji3590]
@Migdalove kciuki za wyniki męża, oby u niego było ok, ale co wtedy? I tak in vitro? Bo w sumie może być tak że te wszystkie pozytywne testy, ciążę biochemiczne, to w rzeczywistości organizm odrzucający chore zarodki? Nie masz lekko z tym zajściem w ciążę, z tej perspektywy to bardzo dobrze że szybko zaczęłaś starania, bo dzięki temu masz więcej czasu.