• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Starania 2019!

Na torbielach czynnościowych znam się tylko tyle, że wiem, że są z niepękniętego pęcherzyka. Miałam w lutym taką sytuację, mój cykl trwał 59 dni (trzeba było @ wywołać duphastonem). Na pewno takie sytuacje miałam w przeszłości, jako nasto- i dwudzestolatka. Cykle mam w cały świat od zawsze. Z tą torbielą to po jej wchłonięciu miałam dwa cykle bezowulacyjne, później mieliśmy dwa cykle przerwy. Cykl po przerwie miałam z owulacją pomiędzy 23 a 25 dc, niestety bez rezultatu. Endometrium w 26 dc było wtedy raptem 6,1 mm, także może to był jakiś powód...

5 cykli to jeszcze nie jest długo, teraz musisz być dobrze zdiagnozowana, a do tego trzeba badań i stałej obserwacji. U mnie podstawowym problemem sa cykle bezowulacyjne, zobaczymy jak będzie w tym cyklu, czekam na spokojnie, bo 9 dc to u mnie jeszcze daleeeeeeeko do owu.

Ja też byłam w ciąży, od razu w 1 cyklu starań, tylko że była to ciąża biochemiczna. Staramy się od października 2018 :-) Ja się nie diagnozowałam po ciąży biochemicznej, bo jak rozumiem to nie jest tego typu poronienie, z którego już po pierwszym przypadku należy wyciągać jakieś daleko idące wnioski.

W sumie ta diagnoza nie była w poszukiwaniu przyczyn, tylko gdzieś przy okazji innych wyników. Generalnie już sporo tego wszystkiego wyszlo, wiemy z czym mamy walczyć, więc jakto mój mąż mówi "już bliżej niż dalej" :)

reklama
Może być i tak i tak moim zdaniem. Nie mam pojęcia czy torbiel hamuje owulację z drugiego jajnika, u mnie torbiel wchłonęła się przed kolejnym cyklem, a była już ogromna (jakieś 4 cm) i sprawiała mi ból. Ile cykli się już staracie?

@kasiula34 ja nienawidzę tych testów, nie mam pojęcia jak działają ;-) ale wydaje mi się, że jest pozytywny. Mnie chyba raz wyszedł pozytywny test, a do owulacji nie doszło, tylko zrobiła się torbiel czynnościowa - czy to możliwe? Od tego czasu mam monitoring.

@lena07 ja nie lubię sama siebie za to, że po prostu jestem zazdrosna. Ciągle słyszę, że któraś moja koleżanka jest w ciąży i tak dalej... Cieszę się, ale zawsze mam to ukłucie zazdrości, czemu nie ja. Mam bardzo chwiejny nastrój, z jednej strony już mnie to dobija, ale z drugiej policzyłam sobie, że tak naprawdę ten cykl jest dopiero piątym cyklem takich rzeczywistych starań i to dopiero drugim pod rząd.
Wiem że nie do mnie pytanie o testy owi, ale.. Testy pokazują pik hormonu LH z tego co wyczytałam. Świadczy to o tym, że owulacja będzie w przeciągu 24-38h. Nie daje Ci to jednak gwarancji, że pęcherzyka pęknie. Tak przynajmniej ja to rozumiem.

Wiem że nie do mnie pytanie o testy owi, ale.. Testy pokazują pik hormonu LH z tego co wyczytałam. Świadczy to o tym, że owulacja będzie w przeciągu 24-38h. Nie daje Ci to jednak gwarancji, że pęcherzyka pęknie. Tak przynajmniej ja to rozumiem.

Własnie tak myślę, że to o to chodzi - owulacja miała być, ale pęcherzyk nie pękł. Torbiel była potężna, ale szybko się wchłonęła.

Na początku brałam jod, witaminę d biorę cały czas, a z tymi omega i reszta to tak średnio, trochę brałam ale większego wpływu moim zdaniem to nie miało. Endokrynolog kazał tylko suplementów AC jod bo podkreślił że to ważne

Ja biorę selen, witaminę D i jod mam w Pregnie Start. Stosuję też dietę bezlaktozowo-bezglutenową, niestety niezbyt konsekwentnie. Jak byłam konsekwentna to czułam się świetnie.

Dziewczyny a się zastanawiam tak..... Ehhhh lekarz mi powiedział że owu nie będzie. A mam tyle śluzu płodnego że gdyby nie ta wiedza byłabym święcie przekonana że będę miała owulację :(

Dziewczyny a się zastanawiam tak..... Ehhhh lekarz mi powiedział że owu nie będzie. A mam tyle śluzu płodnego że gdyby nie ta wiedza byłabym święcie przekonana że będę miała owulację :(
No to może próbuj? Nie znam się na torbielach bo nigdy nie miałam i mam nadzieję że nie będę miała ale jeśli to nie zaszkodzi to może akurat ! [emoji274]

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry