Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
@Dzoannna podeszłas do ivf?
Obniżona rezerwa jajnikowa i cienkie endometrium. Ale ostatnie iui miałam w maju. Później zaprzestałam starań.
Narazie cieszę się z ogromna doza nieśmiałości. Jutro powtarzam betę i modlę się żeby przyrastala jak należy. Nie czuje się jak na ciaze. Nic mi nie dolega. Pms miewałam gorsze. Absolutnie nic nie czuje innego niż zwykle. I trochę mnie to martwi.Gratuluje Ci [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Dajesz nadzieje[emoji175][emoji175][emoji175]
Narazie cieszę się z ogromna doza nieśmiałości. Jutro powtarzam betę i modlę się żeby przyrastala jak należy. Nie czuje się jak na ciaze. Nic mi nie dolega. Pms miewałam gorsze. Absolutnie nic nie czuje innego niż zwykle. I trochę mnie to martwi.
Hmm i glebszej diagnostyki nie mialas? Badanie droznosci jajowowdow? Monitoring cyklu?
Warto zrobic krzywa cukrowa i insulinowa
Zbadac poziom wit D
Zbadac homocysteine
Takie zwykle badania na ten moment...
A ivf to chyba jeszcze poczekalabym... do 3 iui lub 4. Ale zycze Ci zeby ta druga byla udana![]()
dziękuję Ci :-)ja też za ciebie trzymam mocno kciuki !!!
Mąż miał całą diagnostykę nasienia, fragmentację dna nasienia, morfologia, infekcyjne, hormony. Ja miałam robioną drożność jajowodów - ok, hormony, przeciwciała, infekcyjne, biochemia, indeksy wolnych, biocenoza pochwy, monitoring cyklu - wszystko ok. Problem jest u mnie anatomiczny - choć lekarze twierdzą , ze to nie jest przyczyną - mam dwurożną macicę, a u męża brak upłynnienia nasienia - to są zdiagnozowane problemy...
Mam znajomych, u których stwierdzono niepłodność idiopatyczną, 3 razy podchodzili do iui- bezskutecznie, ivf udane, po urodzeniu od razu naturalnie zaszła w drugą ciążę...
Sama się zastanawiam czy nie szkoda mi czasu na kolejne iui- w tym tygodniu podchodzę do 2 i czy nie lepiej po tym podejść od razu do ivf... choć mam cichą nadzieję, że uda się teraz :-)
Ta nieudana iui psychicznie dużo mnie kosztowała i boję się, że tego nie udźwignę ...
Rośnie sobie co dwa mm wiec do soboty będzie wystarczającyHej. Mialyscie racje. IUI mam zaplanowana na sobote a ovitrele mam wstrzyknac jutro o 20:30 oczywiscie pod warunkiem ze jutro wszystko bedzie ok z pecherzykiem. Nie nastawiam sie bo dzisiaj mial tylko 14,5 mm.