reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

A ja zgapiam od Blanes - wybaczcie, nosem się podpieram i nie mam siły sama nic ładnego stworzyć :zawstydzona/y:

Ginger a czemu wyrzucacie drzemkę?? Jak rane, tylko ja marzę o chwili, gdy Młody śpi? :szok:
A odległość jest bardzo względna - ja gdy mam jechać 30 minut JEDNYM autobusem, to uważam to za luksus i świetne połączenie ;-)

Monika nienawidzę takich akcji! Współczuję...
Ja jakaś nerwowa ostatnio jestem i w ogóle niezbyt pozytywnie nastawiona do świata :zawstydzona/y: Kuźwa, aż mi samej przed sobą czasem głupio...

Nic nie napiszę co u nas, bo musiałabym się powtarzać :baffled: Z nowości, była zielona qpa, więc może wreszcie ten ząb wyjdzie i zaświeci słoneczko...
Idę walnąć się w pościel, może choć z godzinkę złapię...

reklama
chyba rozłożę koc na balkonie dla Maciejki :-D dochodzi północ, jego nadal nie ma :eek: pewnie dobrze się bawi i wróci ziejący alkoholem :wściekła/y: do tego dojdzie chrapanie :wściekła/y: albo balkon, albo wycieraczka ;-) a ja pewnie tradycyjnie nie zasnę póki duży nicpoń nie wróci :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ESIA wyrzucamy przede wszystkim dlatego, że przed drzemką jest 20 minut stękania, płaczu, wicia się i strasznych awantur :-( i śpimy 25 minut max, do tego budzimy się z płaczem i przez następną godzinę stękamy i jesteśmy bardzo na nie :-( zauważyliśmy, że jak drzemki nie ma, lepiej zasypiamy o 20 i nocki spokojniejsze. tak więc teraz będziemy wydłużać drzemki o 13 ;-) bo jak dłużej pośpimy o 13, to nie marudzimy do kąpieli ;-)

ISZATR wolny komputer a w ręce laktator :-D

MONIKA nie pocieszę, ale rozumiem ;-)

nie lubię zasypiać samotnie :-(

Monika
akcja przykra ale super że babka stanęła na wysokości zadania. Ja też ciągle czekam na krzesełko i na razie Zosia jest karmiona w huśtawce która powoli zaczyna przypominać pomarańczowe pobojowisko :wściekła/y:

Esia - skad ja to znam. Nie wiem skad sie to przyplatalo ale ostatnio cierpie na Zespół Naglego Zaniku Cierpliwosci :dry:

Ginger - ostatnio siedzac z laktatorem w reku (na szczescie elektryczny wiec reka ma nadal ten sam obwod) myslalam o Tobie i tym sciaganiu na kazde jedzenie Antonka. No mnie by coś trafiło :wściekła/y: Jak rano mam odciągać to odciągam... ale ten moment w czasie i ide jak na sciecie. :baffled: A jak nie ma niani to byle pretekst wymyślam żeby dzisiaj dac Zosi nie z butli tylko z cycusia.

U nas brak prądu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
I to zaplanowany. Jak można zaplanowac odłączenie prądu w godzinach kiedy już się zmierzcha:wściekła/y: Nie mogli tego zrobic dopoludnia?? :wściekła/y:
Mam jeszcze troche baterii a potem już tylko ciemność. Muszę skombinowac jakies swiece bo jak Zosia sie obudzi to przekichane po ciemku :dry:

Hej

Pozdrawiamy Was bardzo mocno, dziekujemy za zyczenia.

W domu super, Amelka szczesliwa, ciagle sie smieje i gada. A ja tylko jem, ale w planie co najmniej dwa kilo "nadbagazu" zeby byl zapasik, bo dla mnie lakatacja to super-dieta-cud :)

oleola - z tego co ja odkrylam sainsburys i wholefoods ma te pieluszki i nazywaja sie ecobaby - a jakze inaczej hehehe
sa w takim bialym opakowaniu. W dotyku sa troszeczke twardawe, ale nic mylnego na wrazliwa pupe bardzo sie sprawdzaja - przy najmneij u nas pupka lsniaca i zdrowa po 2 miesiecznym kryzysie. A poza tym to szczesciara z ciebie - ja 3 jeszcze na plusie i laktacja w ym nie pomaga:dry:

Esia - skad ja to znam. Nie wiem skad sie to przyplatalo ale ostatnio cierpie na Zespół Naglego Zaniku Cierpliwosci :dry:
No u mnie to już przeszło w Zespół Ciągłego Podk...wienia :zawstydzona/y:

Noc masakryczna - od 2 budził się co 15-20 minut. Z płaczem ofkors :baffled: I koło 4 już wyspany :oo: I cały dzień krzyczenia (nie płaczu, tylko takiego wrzeszczenia na mnie). Coraz bardziej mi się macierzyństwo podoba - nie wiem, czy drugi suwaczek przetrwa...

Esia, trochę się boję pisać do Ciebie, co by nie oberwać. A zresztą jak masz ochotę to proszę, mogę być dziewczynką do bicia ;-):-D. Na moje oko to zębiska, jak tam dziąsła, widać coś już?

Esia - ja tez cos napisze - tylko nie bij;-)
Ja wlasnie sie roztkliiam jakie to macierzynstwo piekne i mimo, ze mowilam definitywnie NIE... Teraz chyba chce 2 dziecie - ale to pod warunkiem ze sie zdolam przed ta 'misja' wyszalec i wyspac. Ogolnie mi humor dopisuje choc w zyciu nie bylam bardziej wykonczona.:-p

reklama
biedna Esia:-(, oby w końcu się wykluły
Ale muszę cię przeprosić, bo głośno się zaśmiałam czytając o Twoim Zespole Ciągłego Podk...wienia :-D:-D:-D

U nas nocka była super, i w dzień też nienajgorzej - może jednak to nie zęby, już sama nie wiem

Do góry