reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Ja też mieszkam w DE, i mam robiony komplet badań, że takich nawet w Polsce mi nie zrobili.
W jakim rejonie mieszkasz?
U mnie problemy z tarczycą też są, więc lecze się tu u endokrynologa, a reszta u ginekolog tylko u mnie to inna bajka... Ale wiem że można tu tez wykonać komplet badań, tylko chyba trafiłaś na złego lekarza!!! U was też musi minąć kwartał na zmianę lekarza?
Nie u nas nie ja zmieniam lekarza wtedy kiedy chce. Mieszkam blisko granicy polskiej. Nie zjeżdżm do Pl. U mnie też by powiedzieli ze mogą mi badania porobić ale zrobią to w momencie kiedy schudne. Zrobili mi tylko pakiet hormonów a endo zaproponował operacje bariatryczna. U ciebie może Ci robią badania ponieważ nie masz problemu z waga.

reklama
A nie masz możliwości zrobienia badań w Polsce? Choćby prywatnie. Wiem że łatwo się mówi ale dziecko to najlepsze co mnie mogło spotkać, nie rezygnowała bym z tego. Jesteś młoda i nie warto się poddawać. Jakoś nie chce mi się wierzyć żeby problem tkwił tylko w wadze.
Nie mam możliwości bo w kwietniu będzie 2 lata jak mieszkam w DE a tylko 2 razy byłam w Pl raz na tydzień i raz na weekend. Teraz nie wiem kiedy będę w Pl. Także badania w Pl są niemożliwe.

Nie u nas nie ja zmieniam lekarza wtedy kiedy chce. Mieszkam blisko granicy polskiej. Nie zjeżdżm do Pl. U mnie też by powiedzieli ze mogą mi badania porobić ale zrobią to w momencie kiedy schudne. Zrobili mi tylko pakiet hormonów a endo zaproponował operacje bariatryczna. U ciebie może Ci robią badania ponieważ nie masz problemu z waga.
A tak z ciekawości, możesz podać ile ważysz? Jak nie chcesz dokładnie to chociaż czy powyżej 100 czy poniżej. Pytam w pewnym celu.

Tak ponad 100 kg a kiedyś warzylam 56kg
Pytam, ponieważ zachodząc w ciąże z synem ważyłam 108kg (byłam po jednym poronieniu)przy wzroście 160cm i uważam,ze owszem waga może trochę ma znaczenie ale bez przesady... dlatego warto poszukać lekarza,który nie zbagatelizuje Twoich problemów. Tez kiedyś ważyłam malutko. Po porodzie mi się w miarę ładnie „ustabilizowało” chyba hormony zrobiły swoje bo wazę nieco ponad 70 kg teraz.

Pytam, ponieważ zachodząc w ciąże z synem ważyłam 108kg (byłam po jednym poronieniu)przy wzroście 160cm i uważam,ze owszem waga może trochę ma znaczenie ale bez przesady... dlatego warto poszukać lekarza,który nie zbagatelizuje Twoich problemów. Tez kiedyś ważyłam malutko. Po porodzie mi się w miarę ładnie „ustabilizowało” chyba hormony zrobiły swoje bo wazę nieco ponad 70 kg teraz.
Kochana wiem bo mam siostry z dużą nadwagą moja mama ma otyłość kuzynka w DE ma otyłość. I każda ma więcej niż 1 dziecko. Ja zawsze powtarzam że moja waga nie jest idealna do zajścia w ciążę ale żeby zrzucić winę na wagę to wszystko inne najpierw trzeba wykluczyć a nie łatwo powiedzieć musi pani schudnąć bo inaczej nie zajdzie pani w ciążę lub jak się uda zajść to się poroni. Głupie gadanie lekarzy.

reklama
Do góry