Juz po. Teraz sobie odpoczywam, ale jutro muszę jeszcze pojechać do szpitala po immunoglobuline wiec tyle z leżenia...Trzymam kciukibędzie dobrze
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Juz po. Teraz sobie odpoczywam, ale jutro muszę jeszcze pojechać do szpitala po immunoglobuline wiec tyle z leżenia...Trzymam kciukibędzie dobrze
Jak było? Znaczy, że masz Rh-? Ja się martwię i ciągle myślę, że u mnie za wcześnieJuz po. Teraz sobie odpoczywam, ale jutro muszę jeszcze pojechać do szpitala po immunoglobuline wiec tyle z leżenia...
Tak, wyniki pappa i amnio tylko u genetyka. Invicta.Beta wyszla 6.52 IU/I czyli 0.273 MoM
Pappa wyszla 0.919 IU/I czyli 0.358 MoM
Jak ktoras z Was odbierala wyniki to miala odbior u genetyka?
[GROUP=][GROUP=][/GROUP][/GROUP]Dziewczyny pomocy. Dostalam maila (juz myslalam ze wyniki amnio do odnmbioru a tu nie) ze musza poszerzyc diagnostyke o moj i mojego meza kariotyp. W mailu mialam podane ze mam sie stawic na wizyte z genetykiem tego dnia o tej godzinie. Nic mi nie chcieli powiedziec. Czy ktos sie spotkal czyms takim? Nie wiem co sie dziejechyba jest zle
![]()
Głośno się tego nie mówi, ale doświadczeni w temacie lekarze twierdzą, że często biochemia w teście Pappa wychodzi źle u kobiet z cukrzycą,lub zaburzeniami tarczycy,a nawet u przyjmujących hormony,czy przeziębionych,najważniejsze jest usg.
Nie bolało chociaż uczucie rzeczywiście dziwne. Niestety ujemna. Ja mam dokładnie 15 tydzień i cieszę się ze juz po bo to czekanie doprowadza mnie do szału. Widzę że Ty masz podobne problemy jak ja i podobne ryzyko...Jak było? Znaczy, że masz Rh-? Ja się martwię i ciągle myślę, że u mnie za wcześniemogłam poczekać.
Lenia, na spokojnie. Jedz, oddaj kolejną probkę. Ja tak sobie myslę, ze z Twoją probką mogło się "coś wydarzyc". Przeciez gdyby wynik był "zły" to poprostu dostałabys gotowy wynik. Nikt nie powtarzał by Twojego badania ( jednak kosztownego) dlatego, ze wynik jest zly.Hej dziewczyny, jestem na tej grupie nowa. Mianowicie potrzebuje wsparcia, bo już zaczyna brakować mi siłmam 24 lata w 13 tc byłam na badaniach prenatalnych gdzie wyszło dzidziusiowi że ma fale zwrotną w przewodzie żylnym a wszystkie inne markery prawidłowe czyli NT itd. Ryzyko ZD wyszło 1:89 gdzie już mnie to dobiło, po teście Pappa wyszło 1:196 nadal wysokie ryzyko. Zedcydowalam się w zeszłą środę na test sanco i dziś usłyszałam że moich wyników nadal nie ma i są jakieś problemy nikt nie jest w stanie powiedzieć mi o co chodzi
jedynie usłyszałam jest problem z wynikami i prawdopodobnie będzie potrzebna kolejna próbka krwi
Ja już siły nie mam na to całe czekanie w kółko wszystko się przeciąga a ja przestaje normalnie funkcjonować. Czuje że coś musi być nie tak skoro nie podają mi wyniku albo nie wiem co się może innego dziać. Bardzo proszę o poradę jak mam radzić sobie z tym wewnętrznym stresem bo nie mogę przestać płakać a tym samym krzywdę dziecku robię
![]()
W poniedzialek na 9Kłapouszku, ja jedynie mogę powiedzieć, zebyś dodatkowo sięnie zamartwiała na zapas. Wiem, to teudne .
Kiedy masz genetyka? Trzymam kciuki ❤