Madzik1000
Fanka BB :)
Leż i odpoczywaj przynajmniej 3 dniLeżę i się nie ruszamliczę na to, że wszystko będzie dobrze
![]()

A dziś byłam na usg, wody w normie, akcja serca jest

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Leż i odpoczywaj przynajmniej 3 dniLeżę i się nie ruszamliczę na to, że wszystko będzie dobrze
![]()
No cóż, więc tyle zdań ile lekarzy...Nie jestem genetykiem,ale kardiochirurgiem, gdybym wiedziała przed amniopunkcją to bym zrobiła,czy lepiej się znam? jedynie z własnego doświadczenia, a badanie jest na wszystko.
A kiedy miałaś amino? Bo zarówno w szpitalu jak i moj lekarz prowadzący nie mówili nic o żadnej wizycie kontrolnej. Jutro mam mieć podawana immoglobuline, wiec może i przy okazji zerkną na małego ... a normalna wizytę mam zaplanowana dopiero na 10.01Leż i odpoczywaj przynajmniej 3 dnija leżałam 4
A dziś byłam na usg, wody w normie, akcja serca jest![]()
Wczoraj minął tydzień, mnie lekarz powiedział po badaniu... niech pani się zgłosi za tydzień do swojego lekarza sprawdzić czy to dziecko żyjeA kiedy miałaś amino? Bo zarówno w szpitalu jak i moj lekarz prowadzący nie mówili nic o żadnej wizycie kontrolnej. Jutro mam mieć podawana immoglobuline, wiec może i przy okazji zerkną na małego ... a normalna wizytę mam zaplanowana dopiero na 10.01
Nie biorę żadnych lekarstw, a ciąża przebiega raczej bezproblemowo, chociaż w ciąży wyszło, że mam bardzo niskie TSH, a beta podobno jest jakoś powiązana z tsh.Ja ponad 8 MoM
Bierzesz jakieś leki? Na podtrzymanie, ciśnienie lub inne?
Hej . Widzę, że jest Was tu ostatnio mnóstwo. Trzymam kciuki za Was wszystkie. Ja amniopunkcję miałam robioną 2 razy w odstępie niespełna rok. Przy każdej z nich sączyły mi się wody. Pierwsza amniopunkcja potwierdziła ZD u córki. Ryzyko wyniosło wtedy 1:27 przy IDEALNYM USG! Też wtedy tłumaczyłam sobie że pappa to tylko statystyki, a jednak tak nie jest. Terminowaliśmy ciążę ale to inny temat.... Odczekalismy 3 miesiące i zaczęliśmy ponownie starania. Udało się w 3 cyklu. Przy czym wcześniej staraliśmy się 6 lat. Tym razem ryzyko wyszło 1:350 ale mąż nalegał na amniopunkcję. Wynik był dobry. Jestem w 34 tc. Rodzę w styczniu i powiem Wam coś co przeczytałam na jednym z forum: jeśli tylko jeden marker beta lub białko wyjdzie źle to zazwyczaj dzidzia jest zdrowe. Jeśli obydwa wyjdą źle to amnio tylko to potwierdzi. U mnie dokładnie tak było.
Jakie masz TSH?Nie biorę żadnych lekarstw, a ciąża przebiega raczej bezproblemowo, chociaż w ciąży wyszło, że mam bardzo niskie TSH, a beta podobno jest jakoś powiązana z tsh.
Dziewczyny lekarzem co prawda nie jestem, ale myślę że nie ma badania na WSZYSTKO, co nie wyklucza tego, że amniopunkcja może (czego nie wiem) wykrywać 400 wad
Cos w granicach 0.013, musialabym sprawdzić dokładnie, ale endokrynolog powiedziała, ze reszta badań jest ok wiec na razie obserwujemy.Jakie masz TSH?
Nie zgadzam się, u mnie zarówno białko zaniżone jak i beta podwyższona ryzyko 1:245 i córka zdrowa. Amnio nie robiłam, tylko nifty.
U mnie sprawdzili od razu po wyjeciu igly czy jest jakis wyciek czy nie. Po 2 tyg mialam dopiero kontroleA kiedy miałaś amino? Bo zarówno w szpitalu jak i moj lekarz prowadzący nie mówili nic o żadnej wizycie kontrolnej. Jutro mam mieć podawana immoglobuline, wiec może i przy okazji zerkną na małego ... a normalna wizytę mam zaplanowana dopiero na 10.01