reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

witam po dłuższej nieobecności!

dopadł mnie jakiś brak weny :sorry2: albo jakieś inne cholerstwo ;-) a może oszczędzałam kalorie - bo my z Maciejką są na diecie :-D nie mam pojęcia, nie miałam na nic ochoty przez kilka dni :sorry2:

Noce Antonkowe w kratkę - jednej śpi cudnie do przynajmniej piątej, a drugiej nocy co godzinkę coś chce :wściekła/y: nie wiem o co biega mojemu dziecku :confused: w sobotę przemeblowaliśmy sypialnię, a dokładnie łóżeczko Antonka i ... pierwsza noc boska, kolejna już nie :wściekła/y: mam nadzieję, że to zęby (nadal ich brak :wściekła/y:) bo inaczej robię aukcję allegro z moim Antonkiem :-D

BLANES gratuluję, gratuluję :-D nowe wąteczki cud - miód :-D ale mnie gdzieś wcięło :-:)frown: to może wykorzystam okazję i dasz mi władzę dostęp do galerii ?? ciekawi mnie jak wyglądacie i wy. i wasze pociechy :-p

ELFIKU dziękuję za naniesienie mnie na listę :-D dzisiaj dopiero zauważyłam :zawstydzona/y: no, to czuję się prawie jak wasza ;-)

a ja każdego dnia piszę sobie na naszej klasie z moją miłością (czasy liceum) :-D on już żonaty, dwójka dzieci i małe ciastko ;-) ale jak fajniaście pisze sie nam :-D brakowało mi tego ;-) bo on nie tylko był moją miłością, ale i największym przyjacielem i po rozstaniu było good bye :-( i już się nie spotykaliśmy :-( ale teraz nadganiamy ;-) ile to lat minęło ... 11 !!

dzisiaj o 4:40 przeżyłam mały kryzys ;-) obudził mnie Antonek, słyszę iż moje słoneczko robi i Papaya (buźka w dziubek, nos podciąga i tak śmiesznie oddycha), i foczkę (leży na brzuchu i kiwa się prawo - lewo). Podniosłam się i co ?? ten w głośny śmiech :szok: no myślałam, że czeka mnie walka, ale położyłam go na boczek (bez protestów sie nie obeszło) i po kilku Papayach zasnął :-D ale ja zasnąć nie mogłam :wściekła/y: i tak sobie leżałam i myślałam o Wiśle i przemyśle ;-) :rolleyes:

reklama
poprzypominało mi się co nieco ;-)

JOLA Antonka jeszcze sadzamy w leżaczku i nawet stabilnie w nim siedzi ;-) oczywiście siedzi nie opierając się o oparcie, ale dzięki bogu utrzymuje pion i nie leci do przodu ;-) pamietam jak kumpeli córa zaczynała siadać i w leżaczku leciała do przodu ;-) i jej nie sadzali ;-) nasz jak świeca :-D

problemy z przyzwyczajeniami żywieniowymi i nas czasami dopadają ;-) jak zaczęliśmy wprowadzać zupki, był bunt mojego malucha, bo nie z butli i inne w smaku ;-) tak więc musiałam robić zupki takie, by przez smoka przeszły :-D po jakimś czasie odwidziało mu się i zaczął jeść zupki normalnie jak stary ;-) podobnie mamy z jedzeniem o 11. Mogę robić Antonkowi wymyślne owocowe budynie, ale najważniejsze by były bardziej mleczne i bardziej przez smoczek :-D innej formy niet ;-) dlatego też od czasu do czasu wrzucę jedną - dwie truskaweczki do mleczką i tyle ;-)

298bfd54fc79975743adb87vd9.gif

glitteryourwayd8a8a1e7tu6.gif

(zaległe i obecne ;-))

Witam
U mnie tez jakos roznie z nastrojem w ostatnie dni.
Syndrom matki-waritaki. I bole glowy mi dokuczja. Ale pogoda szaleje - Przedwczoraj sniegi, wczoraj deszcze, dzis wiosna.

Na szczescie nocki Amelki sa w miare dobre, ale dni tak sobie. Spi dlugo rano, popoludniu gorzej nam sie drzemkuje.Za to zwiedzamy pokoj turlajac sie namietnie.

Gingeros a jak u Was sie skonczyla sprawa suchej plamy? Pamitam, ze pisalas, ze tesciowa ma inne zdanie, Twoja pediatra inne. U nas martwi mnie buziulka Amelki, pediatrzy nic niepokojacego nie widza, ale jak sie przypatrze z zarowka przy poliku to widze czasem male suchosci ;) Wiec wybieram sie do dermatologa, z reszta sama tez potrzebuje porady bo nie moge mojej cery opanowac po ciazy. A zima nie pomaga. Tylko kremy dla dzieci jako taka ja koja, wiec podkradam Amelce Oilatum.

My dziś przedpołudnie u niani... Maksio jest u niej grzeczniejszy niż w domu :baffled:
A wogóle to nocka zarwana, bo katar sie przyplatał :wściekła/y:

Gingeros witaj :-) a propos niani, to okazało się, że zna babcię Pelę vel. Pelargonię :-D (nie wiem czy słyszałaś historię o kartce z wakacji od Jacka do babci Pelargonii??? Ja właśnie usłyszałam :-D)

JOLA Jacka mojego ?? nic nie słyszałam :dry: ale mam nadzieję, że zaraz przeczytam ;-)

OLEOLA tak jak teściówka powiedziała - to był liszajec pospolity :tak: stosowaliśmy Locoid (lekko sterydowe) i po kilku dniach całkowicie zeszło :-D także zauważyłam suche policzki u Antonka ;-) chyba najwyższa pora go kremować :-D bo my tylko na spacer sie kremujemy ;-)

Gingeros pediatra z mojej rodziny ZABRONILA mi isc do alergologa ;) jak dla niej buzia Amelki jest piekna, ale ja sie zawsze czego doszukam...

Amelia lezy pod lozeczkiem i bawi sie walizka - moze juz chce sie pakowac do taty?

Ginger jeśli twój Jacek jest policjantem i jest sporo od nas starszy, to twojego ;-)

Niania mojego Maksia opowiedziała mi, że Jacek pojechał na jakąś kolonię czy coś i przysłał kartkę do babci :tak: no i w adresie zamiast Pelagia napisał Pelargonia :-D i do tej pory niektórym zdarza się tak mówić na babcię Pelę :-D:-D:-D

reklama
Monika kwiatuszku ty jeden ojj zeby nie-chorowanie bylo takie latwe. Normalnie az musialam prosic G by sobie dzien wagarow zrobil bo nie dalabym rady sama z mala - on wraca dopiero o 8 :-p Denerwuje mnie bycie chora i ...zjadam juz 4 glowke czosnku ...aaa tu dalej to samo ...tragedia.

Moje dziecie jakims cudem dzis slod miod, chyba temu ze tata w domu - zab jej 3-ci rosnie i ciekawie to wyglada bo na dole wyszly jej jedynki a teraz na gorze 2 lub 3-ka -trudno mi powiedziec dokladnie ktory to, ale smiesznie to wyglada.

Co do pieska to poluje, ale taki jaki chce 2,000.00 funtow kosztuje :szok: WIec, polowac bede jeszcze dlugooo

Do góry