reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

@Netiaskitchen jak sie czulas na antykach? Mnie od wczoraj pobolwea i ciagnie lewy jajnik. Nigdy nie bralam tabletek antykoncepcyjnych. Wizyte mam dopiero za tydzien i sie denerwuje. Ciagnie nawet czasami przy sikaniu. A tak wogole czy sa jakies przciwskazania odnosnie wspolzycia? Bo ja jak na prawdziwa grzesznice przystało nie zaniedbuje swoich obowiązkow dobrej zony [emoji7] [emoji23] Moze to od tego? Ale co ma jedno do drugiego?
Może Łukasz puka za bardzo na lewo[emoji6][emoji23]

reklama
Na jakim etapie stymulacji robiłaś krzywa glukozowo insulinowa ? Ja w niedziele kończę antyki i będę tylko na gonapeptylu i zastanawiam się czy nie zrobić tego badania. Zastanawiam się tylko czy wynik będzie miarodajny kilka dni po antykach
Robiłam 2 dni po skończeniu antyków. Dziewczyny doradziły, żeby rano przed badaniem nie robić zastrzyku z gonapeptylu, więc zrobiłam go po powrocie do domu.
Wolałam zrobić to badanie teraz niż podczas właściwej stymulacji, bo wtedy już może być więcej zmiennych, a i zastrzyki nie są takie proste do przesunięcia.
A tak najbardziej u mnie o momencie badania zdecydowało to, że dziś sobota i po prostu mogłam wyjść sama z domu na 3h.

Wstaw zdjęcie bo nigdy takich nie robiłam i nie jadłam [emoji848]
Takież wyszły. Ciut przydługo w piecu ale smaczne[emoji3] @bazylia128, @neitaskitchen, @Liliana87 tak to wygląda [emoji3] dla nas io plus cukrowcy super
Robiłam na bazie tego przepisu

No ale jakbym go nie zmodyfikowała to nie byłabym sobą[emoji23] więc jest więcej wiórek, masła, zamiast cukru zwykłego banany i cukier kokosowy, maka żytnia. No i blendować wiórek mi się nie chciało, są całe w ciastkach.
20200118_213913.jpeg

Takież wyszły. Ciut przydługo w piecu ale smaczne[emoji3] @bazylia128, @neitaskitchen, @Liliana87 tak to wygląda [emoji3] dla nas io plus cukrowcy super
Robiłam na bazie tego przepisu

No ale jakbym go nie zmodyfikowała to nie byłabym sobą[emoji23] więc jest więcej wiórek, masła, zamiast cukru zwykłego banany i cukier kokosowy, maka żytnia. No i blendować wiórek mi się nie chciało, są całe w ciastkach.Zobacz załącznik 1069968
Moje klimaty. Pycha😋

Dziekuje;) moja Babcia miała taka starą maszynę Łucznika. Kiedy na niej coś przeszywala, to ja siedzialam na podłodze i słuchałam jak mi opowiadała rozne sytuację z życia. To bylo Coś cudownego. Jak moja Babcia zmarła to obiecałam sobie,ze sie nauczę choc troche szyć na maszynie. Kiedyś mialam strasznego doła, wracam do domu A tam na mnie czeka lidlowska maszyna do szycia [emoji7] Maz mi kupił za swoje " zaskorniaki"... poplakalam się. Usiadlam, próbowałam, odpalalam Youtube, ale dupa. Szarpalo, nie szło. Kilka podejść i sie poddalam. Nie miał mi kto pokazac. Później ciagle doły, niepowodzenia w staraniach. Maz próbował mnie zmobilizować i mowil,ze skoro nie używam maszyny to mogę ją oddac. Kiedy moja siostra powiedzial mi,ze jest w ciazy to powiedzialam jej,ze do porodu nauczę się choc troche szyć,żeby dla synka uszyć królika. Wyciągnęłam i takie właśnie po trochu prosciutkie rzeczy szyje..
A maszynę mojej Babci zabrałam do siebie i pomalowana służy mi jako "toaletka" ;)

Zobacz załącznik 1069859Zobacz załącznik 1069862Zobacz załącznik 1069863
Cudne rzeczy[emoji4]

Martwie sie troche bo caly czas mnie tak cmi w podbrzuszu [emoji848] Czuje ze tam sie cos dzieje i niby znam to uczucie ale nie moge dopasowac :dry: Nie wiem czy w pn sie nie wybiore do swojego miejscowego gina. Czy to mozliwe ze od tabletek anty?
The nighy we met by lord huron wpiszcie sobie wlasnie zatanczylismy z lukaszem wolnego ;)
On taki wielki a [emoji173] ma jeszcze wieksze. Na strzelnicy wymiata. Wyslalabym zdjecie ale boje sie ze bedziecie sie smiac ;) Po strzelnicy poechalismy do moich rodzicow bo tam przyjechla moja chrzesna. Imprezka na calego pieczen na roznie i te sprawy kobietki z kielichami winka a faceci z wodeczka fuuuuujjj bllleee. Dostalam od cioci 100 euro [emoji7] ja tez jej dalam prezent. Ale ucieklismy stamtad szybciutko pod pretekstem. Jutro pojedziemy na obiad.
No to miałaś naprawde fajny dzień;) super;)

reklama
Aaaaa czyli on do Czech wysyła? W klinice nie ma takiej opcji?
Jak sie okaze ze u mnie też tak sie skonczy to sie odezwę z listą pytań .
A dzieję sie juz czy dalej czekasz na kandydatke?
Generalnie dokładnie nie mówi gdzie ale mówi ze nie w Polsce bo same komórki są mrożone a w Czechach masz z punkcji bezpośrednio przed zapłodnieniem. Nie ma sprawy odzywaj się 😀

Do góry