reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
O matko ile trudnych slow :-) powodzenia!

A ja chyba jestem w trakcie owulacji bo wczoraj mi test owulacyjny pokazal 2 krechy a w nocy czulam takie napiecie w jajnikach. Dalej mnie tak lekko ciagnie. Ogolnie w testach pisze ze jak jest test dodatni to owulacja ma nastapic za 24-36h ale rozumiem ze moze i od razu? Kiedy lepiej wgl uprawiac seks od razu jak test jest dodatni? Czy nastepnego dnia? Bo podobno codziennie tez niedobrze bo plemniki wtedy sa slabe :D
Seks uprawiać kiedy na to jest ochota! :p To podstawa, nie wtedy kiedy test owulacyjny dodatni tylko w przypływie ochoty! :)

reklama

A ja chyba jestem w trakcie owulacji bo wczoraj mi test owulacyjny pokazal 2 krechy a w nocy czulam takie napiecie w jajnikach. Dalej mnie tak lekko ciagnie. Ogolnie w testach pisze ze jak jest test dodatni to owulacja ma nastapic za 24-36h ale rozumiem ze moze i od razu? Kiedy lepiej wgl uprawiac seks od razu jak test jest dodatni? Czy nastepnego dnia? Bo podobno codziennie tez niedobrze bo plemniki wtedy sa slabe :D
Może. Testy nie są idealne i nie wyznaczają idealnie owulacje. Trzeba działać w tym czasie przed jak i po :) a jak długo nie wychodzi to umówić się na monitoring do gina.

Niby sie tak mowi ale jak sie na ten dzien nie trafi to zadna ochota nie pomoze :) fizjologii nie oszukasz zreszta po cos sa te testy , monitoringi itd
No właśnie fizjologii nie oszukasz, nie wykiwasz jej testami,monitoringami. ;) Jeśli człowiek jest zestresowany to organizm daje alarm 'to nie jest dobry czas na ciążę bo jest stres!'. Nam się udawało zachodzić w ciążę właśnie w cyklach, gdzie byliśmy totalnie wyluzowani. :)

Ja w środę miałam test owu pozytywny, a wczoraj już było uwolnienie jajeczka (monitoring) także u mnie szybciutko:) ja niestety nie miałam możliwości „przed” współżyć. Najlepiej przed, w trakcie lub tez dzień po :)

No właśnie fizjologii nie oszukasz, nie wykiwasz jej testami,monitoringami. ;) Jeśli człowiek jest zestresowany to organizm daje alarm 'to nie jest dobry czas na ciążę bo jest stres!'. Nam się udawało zachodzić w ciążę właśnie w cyklach, gdzie byliśmy totalnie wyluzowani. :)
No nie wiem, moze u kazdego dziala to inaczej - w pierwszej ciazy robilam tak samo (testy) i jednak uprawislismy seks w te dni nawet jesli bylismy np zmeczeni i mniej nam sie chcialo i mimo to szybko zaszlam w ciaze :-) wcale sie nie czuje przez to zestresowana.
A co sie z tymi ciazami dalej dzialo? Mialas problem z utrzymaniem rozumiem?

reklama
Ja w środę miałam test owu pozytywny, a wczoraj już było uwolnienie jajeczka (monitoring) także u mnie szybciutko:) ja niestety nie miałam możliwości „przed” współżyć. Najlepiej przed, w trakcie lub tez dzień po :)
Ale po wspolzylas? :-) to mialysmy owulacje w podobnym czasie

Do góry