reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2020

Ja to się tak cholernie boję porodu że szok! Dejta spokój! Ja tam chyba zemdleje z nerwów i bólu [emoji23][emoji23]
Ja córkę urodziłam tydzień przed terminem. Nie miałam skurczów tylko zaczęły mi wody odchodzić, ale tak powoli, że byłam pewna, że mi już coś nie trzyma i się lekko posikałam (kilka razy[emoji38]). Inaczej sobie to wyobrażałam;)

reklama
Ja to się tak cholernie boję porodu że szok! Dejta spokój! Ja tam chyba zemdleje z nerwów i bólu
emoji234.png
emoji23.png

też sie bałam a koniec końców wyszło 20 minut i po bólu 😂

Ostatnia edycja:
Kurczę oby mi tak szybko poszło [emoji4] Dziecka leszcz mnie rodzilam Ale poród kamieni nerkowych przeżyłam...A mówią że skala bólu przybliżona, a nawet kolki nerkowa kobiety oceniają jako coraz dnia poród, więc się ppcoeszam [emoji23]
też sie bałam a koniec końców wyszło 20 minut i po bólu [emoji23]

całe szczęście nie mam porównania, jedynie nie wierzę w teorie ze o bólu się zapomina :)

Kurczę oby mi tak szybko poszło [emoji4] Dziecka leszcz mnie rodzilam Ale poród kamieni nerkowych przeżyłam...A mówią że skala bólu przybliżona, a nawet kolki nerkowa kobiety oceniają jako coraz dnia poród, więc się ppcoeszam [emoji23]

Moja o doświadczeniu z kółka nerkowa nie zapomnę nidy. Ból nie do zniesienia. Prze 3 godz chodziłam z pokoju do pokoju nie mogąc nawet usiąść. Wylam z bólu i czolgalam się do łazienki. Było to okropne k nikomu tego nie życzę [emoji32] Zawsze mi wszyscy mówili że będę wiedział teraz jak to jest podczas porodu A ja zawsze odpowiadalam że jak się rodzi dziecko to dziecko przy tobie zostanie A niestety godzisz kamień i nic z tego nie masz co Ci muszla zabiera [emoji23][emoji23][emoji23]
całe szczęście nie mam porównania, jedynie nie wierzę w teorie ze o bólu się zapomina :)

Ja ból kolki pamiętam do dziś. Dokładnie jak bolało. Nawet jak zamknę oczy to co czuje [emoji4] Ale w sumie to było dopiero 2 lata temu. I tak wolałam poród kamienia niż to z włączyłam się z tym3 lata latający od lekarza do lekarza bo nikt nie wiedział co mi jest. A napady miałam 3 razy w tygodniu. Koszmar [emoji32][emoji32]
A ja wierzę, bo jakbym nie zapomniała to po moim porodzie już drugiej ciąży by nie było ;) pamiętam, że bolało, ale jaki to był ból itd to już nie [emoji16] i dobrze heheh

U mnie jakby dłużej trwalo to bym im chyba odjechala, co prawda moj poród to była jedna wielka komedia ale bóle mialam krzyzowe i gdyby nie dzień terminu to bym nie wpadla na to ze łupanie w plecach to poród ;) ale bylo minęło ;)
A ja wierzę, bo jakbym nie zapomniała to po moim porodzie już drugiej ciąży by nie było ;) pamiętam, że bolało, ale jaki to był ból itd to już nie [emoji16] i dobrze heheh

reklama
Oj to ja jestem przykładem się się bólu nie zapomina nigdy ale mówię o części naturalnej mojego porodu bo to trauma jakich mało
Pamiętam wszystko dokładnie z godzinami i ile razy lekarze przychodzili co dokładnie mówili itp ból dokładnie pamiętam z godzinami jak patrzyłam na zegarek prawie umierając wyliczalam czas jak opętana zegarek chyba trzymał mnie przy życiu

Na szczęście skończyło się cesarka więc tu bólu i w trakcie i po nie było więc tu akurat nie miałabym czego zapominać bo bólu po prostu nie było.

Dojechalaaaaam :)
Teraz relaks

Dobranoc niech wam się dobre szczęśliwe i realistyczne sny przyśnią

Do góry