reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Kochana a powiedz czemu teraz robisz badania genetyczne ? Przecież już jesteś w ciazy ? Przepraszam nie znam się na tym za bardzo bo ja robiłam wszystkie badania genetyczne przed procedura. Ale co w przypadku gdy teraz wyjdą ci złe wyniki a już jesteś w ciazy ?
Wiesz co, ciąża super że jest ale obiektywnie patrząc poronienia się zdarzają a dobrze byłoby wiedzieć z jakiej przyczyny. Gen cftr zaleca się badać facetom głównie ze względu na płodność a odpowiada generalnie za mukowiscydozę. Pawłowi wyszło coś nie tak, więc muszę sprawdzić czy ja tego nie mam przypadkiem. To są cechy recesywne na szczęście i może uda się, że będzie wszystko ok. Miałam zrobione wcześniej wszystko poza pai-1 i wyszedł mi tylko mthfr, więc myślałam spoko jest, a teraz okazuje się, że jest wersja homo i może dlatego wcześniej problem z krwiakami i wzrostem płodu. Lepiej wiedzieć, bo masz jak zareagować. A w ciążę niestety trudno się zachodzi a łatwo wychodzi.

Z immunologii miałam zrobione kiry tylko, teraz dorobiłam cba i cytokiny. Mam nadzieję, że moja doktor coś mi zaleci albo przekieruje do kogoś i zdąży zareagować, jakby nie było to trochę strach nic nie robić w temacie.

reklama
Czyli to taka bardziej nowoczesna forma zamrażanie bez kryształów lodu tak w skrócie. A to jest teraz stosowane rutynowo czy nie? Ja myślałam że zamrażanie komórek jest raczej zarezerwowane dla sytuacji bezwzględnej konieczności (np u osób które leczą się oknologicznie powiklaniem może być uszkodzenie komórek rozrodczych) a tu okazuje się że to jest procedura też w przypadku po prostu nadliczbowych komórek.
No tak. W sobotę dam Wam znac jak wyszło u mnie.Komorki są z 2018.

Ja słabo to ogarniam. Jak chcesz to Ci wyślę moje, tylko są z 2018 i nie ma jeszcze tam komorek NK. Miałaś już tą wizytę u Niedbały?
Hej Kochana 😘
Jutro mam wizytę... Dziś dostałam wynik i ciekawość silniejsza.. Sama coś próbowałam szukać w necie. Tyle czekam... Wszystko zawieszone... Nie wiem jak jutro to wszystko przeżyje, bo boję się jak cholerna co ona powie. A potem na tydzień idzie na urlop.. Najgorsze jak powie, że wszystko ok i co robić dalej... Już trochę ostatnio brakuje mi cierpliwości i siły. W pracy Sajgon... tyle roboty.. W domu rodzinnym był pożar i mój ojciec w ciężkim stanie leży w szpitalu nie wiemy czy przeżyje. Żyje codziennie i czekam czy zadzwonią że szpitala że złymi wiadomościami czy nie.. 😢😢😢 Ten początek roku jest straszny.
Ogolnie sił brak...

Przypominam Ci kochana i tym samym uspokajam i Ciebie i siebie,ze niektóre kobiety to w ogóle nie maja objawow ciazowych! A wszystko się pieknie rozwija.
Ja dzis tez czuje się dobrze jak nigdy wcześniej. Zadnych mdłości i boli.
Może jeszcze ktoś inny potwierdzi, ze to nic nie znaczy??
Potwierdzam, koleżanki niektóre poza rosnącym brzuchem nie zauważały że są w ciąży. Strasznie im zazdrościłam[emoji23]

Hej kobietki 😍Takie pytanko z serii „gładka dupka na wiosnę” 🤪mnie po wszystkich stymulacjach i burzy hormonow wyskoczył taaaaaaaki cellulit , ze szok 😳🥴macie jakieś sprawdzone sposoby? Zamówiłam specjalna szczotkę od dziś mam zamiar się za szczotkowanie dupci 😁 zobaczymy jakie efekty będą .. myśle , ze w ciąży tez można śmiało stosować ☺️tak na przyszłość ... 🤪😍
Ja używam banki chińskie

Hej kobietki 😍Takie pytanko z serii „gładka dupka na wiosnę” 🤪mnie po wszystkich stymulacjach i burzy hormonow wyskoczył taaaaaaaki cellulit , ze szok 😳🥴macie jakieś sprawdzone sposoby? Zamówiłam specjalna szczotkę od dziś mam zamiar się za szczotkowanie dupci 😁 zobaczymy jakie efekty będą .. myśle , ze w ciąży tez można śmiało stosować ☺tak na przyszłość ... 🤪😍
Ćwiczenia noc lepszego i szybszego

Ale czadowe te rzeczy [emoji173]️. Lubię takie pierdułki[emoji173]️.
Te ciasto na pączki to jest takie kleiste, trzeba na rękę trochę oleju nalać i dopiero lepić.
Ty, a nie zauważyłaś że ten Twój piesek to takie połączenie Ciebie i Łukasza: Moniczka lubi warczeć a Łukasz bzykać [emoji23]
A książki nie chcę, nie lubię poradników [emoji849]
A na moim zboczonym mężu wymusiłam układ, że seks w weekendy bo ja nie wyrabiam. Niby na to przystał, chociaż i tak codziennie dzielnie mnie namawia na bzykanko. I jak jest miły to się z nim puszczę w tygodniu [emoji846]
Ostatnio był zdesperowany a mi się strasznie nie chciało to zaoferował mi 5 dych - boszzz, to nawet panie z ulicy więcej biorą [emoji23]. Tak mnie tym rozśmieszył że mu dałam [emoji8]
😂😂😂

Dziewczynki dzwonili z labolatorium. Nie jest tak dobrze jak się spodziewałam i jestem wściekła !! Zapłodnili 6. Z tego 4 się dzieliły ale po drodze 2 zatrzymały się w rozwoju i finalnie mamy zamrożone dwie blastocysty 4.1.1 i 4.2.2. Ale jestem wściekła bo było 11 dojrzałych komórek i tych 5 nie zamrozili bo w zgodzie było ze maja zamrozić powyżej 6. Ale ja myślałam ze jeśli będzie powyżej 6 dojrzałych komórek czyli 6 do zapłodnienia a reszta do mrożenia [emoji24][emoji24][emoji24]ale w sunie pani powiedziała ze wybrali najlepsze a reszta była średniej jakości wiec mogłyby nie przetrwać mrożenia...
Ahhhh dziewczynki mamy tylko dwie blastki to tylko dwie szanse tak bardzo się boje [emoji24][emoji24][emoji24] wiem ze wystarczy ta jedna jedyna ale jakie są szanse ze uda się za pierwszym razem ... niewielkie [emoji24]
Choć i tak kocham już te moje dwie dzielne śnieżynki [emoji3590][emoji3590]
Pakuj obie od razu i będzie wszystko wiadomo[emoji3]

reklama
Hej Kochana 😘
Jutro mam wizytę... Dziś dostałam wynik i ciekawość silniejsza.. Sama coś próbowałam szukać w necie. Tyle czekam... Wszystko zawieszone... Nie wiem jak jutro to wszystko przeżyje, bo boję się jak cholerna co ona powie. A potem na tydzień idzie na urlop.. Najgorsze jak powie, że wszystko ok i co robić dalej... Już trochę ostatnio brakuje mi cierpliwości i siły. W pracy Sajgon... tyle roboty.. W domu rodzinnym był pożar i mój ojciec w ciężkim stanie leży w szpitalu nie wiemy czy przeżyje. Żyje codziennie i czekam czy zadzwonią że szpitala że złymi wiadomościami czy nie.. 😢😢😢 Ten początek roku jest straszny.
Ogolnie sił brak...
Strasznie smutny poczatek roku.. Spojrzałam na Twój wynik i samego przesunięcia okna raczej nie ma ale komórki NK niskie mogły być wspolwinne braku implantacji co uważam jest dobra informacja gdyż zdecydowanie łatwiej je pobudzić nic obniżyć, jak np w moim przypadku.. Czy miałas kiedy scratching endometrium w cyklu poprzedzającym transfer ?

Do góry