reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

reklama
Tak, kupuje się naboje, wstawiasz wodę w butelce naciskasz przycisk i ona wpuszcza gaz do wody, ale faktycznie jeśli pijecie takie ilości wody to ten nabój na krótko by Wam starczał
no wlasnie czytam i finansowo chyba bysmy gorzej na tym wyszli niz na kupnej wodzie bo musielibysmy miec jeszcze ten dzbanek do filtrowania wody bo kamienia tyle w naszej ale nie narzekam bo to woda ze studni, poza kamieniem jest naprawde zdrowa no i za darmo :D

Dokładnie jest, jak mówisz. My też mało nie zarabiali, mąż ma pensje dość wysoka i na serio coraz ciężej żyje się w tym kraju... A teraz przyjdzie jeszcze dziecko, to dopiero dojdą wydatki. Ja zawsze powtarzalam że chyba nie będę miała dzieci to nie chce ich sprowadzać na świat A pozniejnim wszystkiego żałować... Teraz sytuacja jest stabilna Ale te podwyżki mnie przerażają [emoji2368][emoji2356]
U nas też miliony idą na żarcie...od tygodnia praktycznie codziennie 100 idzie na jedzenie, dodatkowo chemia z 200, badania moje beta + prog łącznie prawie 400 zł (a robię dla świetego swojego spokoju przez plamienia)...
Jestem przerażona bo nie zarabiamy mało bo i ja i mąż kilka średnich krajowych ale pieniądze rozchodzą się tak że w tym miesiącu spłukałam się przed wypłatą [emoji23]
Zarabia się coraz więcej ale kupić można za to coraz mniej ...

Ostatnia edycja:
Ja nie palę od 3 tyg A kasy nie mam więcej bo tracę ja na moje zachcianki [emoji23][emoji23] Niedlugo sie nie uwleke [emoji23][emoji23][emoji2356]
Ja za chwilę robię szarlotkę ( wymysł mojego synka ) :)

Odnośnie cen też uważam że jest w chu......j drogo teraz :( od prawie dwóch tygodni nie palę normalnych papierosów ,przerzuciłam się na elektryka z myślą o rzuceniu całkowicie i już widzę że kasy więcej zostaje na koncie hehe.

A ja jak byłam to byłam w szoku jak odkryłam "śmietniki"
Kolega mnie namawiał żeby podjechać na śmietnik i coś wziąć. Ja myślę - no zwariował nam kolega, nie będę z nim po śmietnikach biegać... W końcu wracamy z pracy jego autem, zatrzymal się przy jakimś garażu. Milion rzeczy dla dzieci, telewizory, jakieś deski surfingowe, meble itd. byłam przekonana że to jest charity takk jak ciuch w pl. Zobaczyłam zajebisty kieliszek do wina taki w cekinki pomyślałam że dla żartu kupię współlokatorce, pytam się go gdzie się płaci. A ten do mnie że to śmietnik [emoji44] w szoku byłam. Znajomi całe mieszkanie pięknie urządzone mieli właśnie stamtąd. No i ceny w sklepach faktycznie całkiem inne. Nie zarabiałam kokosów jak na tamte kwoty. A i tak stać mnie było na wszystko i jeszcze odkładałam kasę na studia
Tu w UK matki przyjeżdżają raz w miesiącu na takie duże hale i się rozkładają i sprzedają wyślę wam zdjęcia jak znajdę to się w głowie nie mieści jakie ceny np jest taka firma lezaczkow nie wiem czy dobrze napisałam taki co się dziecko tam kładzie na podlodze i sobie tam leży babybjorn patrzyłam w Polsce ten leżaczek 500zl !!!! A tam babka stoi i 10f chce za to lub 5£ za takie jak nowe !!!! Daje zdjęcie o co mi chodzi

Oprócz tego mają paki ciuchów po dzieciach markowe przepiękne w ogóle nie zniszczone za 20f za całuski worek na śmieci ludzie tam jeżdżą po to żeby nakupowac i wysłać do polski i sprzedają to i tak zarabiają .

Załączniki

• Screenshot_2020-02-19-18-16-17.png
    Screenshot_2020-02-19-18-16-17.png
    135,6 KB · Wyświetleń: 67
Ja mam takie dziwne jakby gilganie, czy wlansie szczypanie, brzuch juz nie boli tylko takie dziewne uczucia...
To normalne :) Ja tak miałam w 4 tyg. czyli w okolicach terminu @ i tydzień po. Teraz zaczęłam 6 tydz. i nic nie boli, czasami tylko coś zakłuje czy uszczypie ale to nie zwraca się na to uwagi :)

Dziewczyny
17.02 5958 beta
19.02 9968
Przyrost 67 proc. Czy nie za bardzo zwolniła? Niepotrzebnie robiłam dziś betę 😢😑
spokojnie Gabi. beta ma rozne wartosci przyrostu. raz przyrosnie 120% a innym razem 67%, to nie jest tak, ze kazdego dnia przyrost jest identyczny a Twoj przyrost wciaz jest w normie, takze nie stresuj sie juz niepotrzebnie. kiedy masz wizyte?

Nie no nie mówię że mieszkanie z pol miliona jest ok. Ale ogólnie chodzi mi o odnośnik cen mieszkań do zarobków. [emoji16]
Taa na bank takie zeby dwojka mlodych ludzi mogla przeznaczyc pol miliona na mieszkanie ktore za pare lat bedzie za male + jeszcze pozyczka gotowkowa ze 100 tys na wykonczenie [emoji23]

reklama
Do góry