reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Dobry wieczorek :) Chciałam Wam tylko powiedzieć że potraficie podnieść człowieka na duchu :) Dziękuję Wam za to. Jestem tu dopiero od wczoraj ale dzięki Wam jest mi raźniej. Wiem teraz że nie tylko ja wpadam w nastroje od płaczu po panikę. Tak chciałabym aby Nam wszystkim się udało. Wczoraj miałam doła i stracha dzisiaj troszkę lepiej. Choć ze mną jest sprawa niełatwa. Nawet jak uda mi się zajść w ciąże to i tak moja ciąża będzie zagrożona. Mam macicę jednorożną. A to bardzo duże ryzyko dla ciąży. Echhh....ale tyle jeszcze przede mną. jutro kłucie number 2. W sobotę pierwszy podgląd (w 5tym dniu stymulacji). Myślicie że nie trzeba podglądać wcześniej. Lekarz niby napisał że 6-7 d.c, więc chyba ok. Jak było u Was? a i kiedy może ewentualnie pojawić się objawy hiperstymulacji? jak to poznać? i po ilu dniach jest punkcja?? Trzymam za Was kciuki i pozytywnie "zazdraszczam" wszystkich "pełnych" brzuszków.Pozdrawiam.
To Twoja pierwsza stymulacja, wiec normalne ze tak to wszystko przezywasz.
Ale wiesz co trzeba zrobić? Wyluzować, wiem, łatwo się mówi!
Ja przed pierwsza stymulacja robiłam oczyszczanie organizmu, cuda normalnie! Maz nawet na McDo spojrzeć nie mógł 😹
Teraz już odpuściłam. Nie powiem Ci kiedy możesz mieć objawy hiperstymulacji, bo tego nie miałam, ale to normalne ze po około 7 dniach jest pierwszy podglad. Punkcja zazwyczaj wypada w czasie jajeczkowania, wiec około 15 dnia cyklu, ale po to jest podglad żeby ocenić jak rosną jajeczka. Będzie dobrze kochana😘
Trzymam kciuki za Ciebie!

reklama
Proszę Was i kciuki. Niestety z moich 7 zarodków na ten moment został zamrożony tylko 1. Na 2 zarodki jeszcze czekają, ponieważ sa jeszcze morula ☹ Jakaś byłam taka spokojna o te zarodki i poszło jak zawsze. Mówiłam sobie, że nasze pierwsze dziecko po prostu chce mieć rodzeństwo i stąd ta kolejną stymulacja. A dobrze jeśli w ogóle się uda 😳 Podcięło mi to skrzydła ☹
Trzymam mocno kciuki✊✊✊

A co dokładnie ci wyszło, że masz brać heparynę ?? Ja mam wysokie białko s i mało białka c zapytałam wujka gooogola i wyczytałam że mogę mieć trombofilie ,zakrzepice itp, więc zaleca się heparyne , acard lub clexane. Też ostatnio mam gorsze dni ale u mnie już trochę przewlekłe. Muszę się chy a sama w du.. kopnąć
Antyfosfolipidowe klasy IGG/ IGM 12,5. Norma jest do 12,5 wiec u mnie jest napisane ze watpliwe. Chodz kopniemy sie w dupe. Ja jestem taka osoba chyba bardzo mocno reagujaca na wszystkie bodzce i u mnie to przychodzi nagle ale z podwojana sila a za chilke przechodzi i chyba takie przewlekle stany sa gorsze wiec tez musisz znalzezc sile ❤

A ja wróciłam od mojej miejscowej dr z usg. Z dzidzia wszystko ok, pokazała.mi główkę, Zawiazke raczek i nożek[emoji173] pokazała serduszko ale nie włączyła bo powiedziała, ze nie wolno za często zeby "nie zagotować ". Na plamienia powiedziała,ze dobrze ze brązowe. Jest tam krwiak ale ona mówi,że widac,że się dalej nie rozwarstwia. Z usg jednego 8t3d z drugiego 8t1d.. mowi,ze zależy jak się zmierzy.
I właśnie przed chwilą zona naszego przyjaciela, która nas ciągle wspiera i wie o wszystkim, i chcieli nam nawet pieniądze na in vitro pożyczać zapytala jak się czuje i wyslala mi swoje usg. 10t3d. Płacze jak glupia. Oni mają jednego syna, a pierwsza ciaze stracili. Są przed sama 40;)
Wrzucam nasza fasoleczke;)Zobacz załącznik 1087382Zobacz załącznik 1087383Zobacz załącznik 1087384
Kochana super wieść 😍😍😍

bazylia128

Żadna z nas nie jest z betonu, każdy ma gorsze dni a zazwyczaj te wielkie złote serca jak Twoje które wszystkich wokół tak wspaniale podnoszą na duchu i kopią w zadek jak jest taka potrzeba łapią czasem paskudne kryzysy. Ale nie jesteś sama, nie zapominaj o tym. My tu wszystkie w Ciebie wierzymy, obojętnie czy tylko "podczytujemy" czy bierzemy czynny udział w forum. Dla każdego wyjdzie słońce, musi!

A do Ciebie to szczęście idzie w przeogromnych rozmiarach skoro tak wolno się człapie ✊✊✊✊💪💪😘

reklama
bazylia128

Żadna z nas nie jest z betonu, każdy ma gorsze dni a zazwyczaj te wielkie złote serca jak Twoje które wszystkich wokół tak wspaniale podnoszą na duchu i kopią w zadek jak jest taka potrzeba łapią czasem paskudne kryzysy. Ale nie jesteś sama, nie zapominaj o tym. My tu wszystkie w Ciebie wierzymy, obojętnie czy tylko "podczytujemy" czy bierzemy czynny udział w forum. Dla każdego wyjdzie słońce, musi!

A do Ciebie to szczęście idzie w przeogromnych rozmiarach skoro tak wolno się człapie ✊✊✊✊💪💪😘
Jejku az sie boje podziekowac za tak cudowne slowa zeby nie zapeszyc ;) Zostan z nami i nigdzie nie uciekaj. Potrzebujemy tu takich SMETNYCH OSOBEK ;)

Do góry