Jak masz drożdże, to drożdżowe z budyniem, a jak masz masło, to jakieś kruche wyjdzieDziewczyny z racji ze od siedzenia w domu dostaje tak zwanego fisia potrzebuje przepisow na ciasta z niczego, czyli z tego co zazwyczaj jest w domu, maka, cukier, jajka, jakis budyn... tak mnie naszlo zjesc jakies ciasto, a patrze ze w szafkach skromnie....
reklama
Tak ponieważ biorą pod uwagę tylko rodziców ;p w mojej rodzinie wszyscy mają niebieskie oczy, u męża znaczna większość zielone, a teściowa jako jedyna ma brązowe. Chłopcy mają takie jak onaCiekawe, bo zielone i niebieskie to recesywne kolory i rzeczywiście z krzyżówek genetycznych nijak to nie wychodzi, żeby się dało ugrać z tego brązowe![]()
phatarno
Fanka BB :)
Co do adnotacji pilne w luxmedzie - dzwoniłam wczoraj na infolinię w tej sprawie i kobiety w ciąży są wpisane w grupe osób, które będą miały wykonywane badania krwi więc spokojnie możesz się umówićJa mam prenatalne 30 marca w Luxmedzie, więc mam nadzieję, że się odbędą, już odliczam dni.. Wczoraj dzwoniłam do takiej super kliniki prywatnej, żeby się umówić na drugie prenatalne za 8-10 tygodni i niestety powiedzieli, że nikogo teraz nie zapisują, nawet za dwa miesiące i mam dzwonić za dwa tygodnie.. Póki co odwołali pobieranie krwi w Luxmedzie, chyba że ma się skierowanie z adnotacją pilne, więc muszę się jeszcze wstrzymać z krzywą cukrową plus pakietem tarczycowych.. Jak za tydzień będzie nadal tak samo, to pójdę do prywatnego laboratorium![]()
Tasza
A owoce? Zawsze możesz zrobić kruche z kremem budyniowym i owocami/dżemem.Dziewczyny z racji ze od siedzenia w domu dostaje tak zwanego fisia potrzebuje przepisow na ciasta z niczego, czyli z tego co zazwyczaj jest w domu, maka, cukier, jajka, jakis budyn... tak mnie naszlo zjesc jakies ciasto, a patrze ze w szafkach skromnie....
Tasza
Ja mam pyszną szarlotkę[emoji39]Jak masz drożdże, to drożdżowe z budyniem, a jak masz masło, to jakieś kruche wyjdzie [emoji6] Ja w sumie nie jestem mistrzem wypieków, ale dziś z termomixem też coś ukrece [emoji6]
Rudaa94
Wlasnie nie mam.... ja nieowocowa i niewarzywna jestem. Mloda czasem cos zje, a maz tez slabo
A owoce? Zawsze możesz zrobić kruche z kremem budyniowym i owocami/dżemem.
Rudaa94
Polecam biszkopt z thermomixa. Nie da sie go spieprzyc
do tego jakas masa budyniowa, kajmak na wierzch i migdaly
Jak masz drożdże, to drożdżowe z budyniem, a jak masz masło, to jakieś kruche wyjdzie [emoji6] Ja w sumie nie jestem mistrzem wypieków, ale dziś z termomixem też coś ukrece [emoji6]
Dareczka86
Gdzie masz?Właśnie dzwonili do mnie z jutrzejszych prenatalnych... Są normalnie ale bez osób towarzyszących
reklama
Tylko jeśli mąż ma zielone, to nie odziedziczył po teściowej genu dominującego i w teorii wnuki nie mogły by mieć po niej oczu.. chyba że mąż ma zielono-brazoweTak ponieważ biorą pod uwagę tylko rodziców ;p w mojej rodzinie wszyscy mają niebieskie oczy, u męża znaczna większość zielone, a teściowa jako jedyna ma brązowe. Chłopcy mają takie jak ona