reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Cześć dziewczyny:-)
IWONKA- bardzo współczuje, mój ojciec też miał tyle lat jak umarł:-(
SIKORECZKA- ty to masz z tymi chorobami- ja bym chyba wymiękła
SEWA- wyobraż sobie że ja od urodzenia Julki wszystkim powtarzam żeby jej nie dawali nic słodkiego a w szczegulności mojej teściowej no i ostatnio ja zrypałam bo ja tylko do kuchni wyszłam a ona juz Julce placka do buzi pcha:wściekła/y:
INNA - trzymajcie się wszystko będzie dobrze.
Narazie ide myć głowe więc wpadne póżniej:-)

reklama
A jeszcze bardzie sie wkurzam jak to robi moja mama. Ciagle jej tlumacze i to jakos do niej nie dociera.:wściekła/y::baffled: -Bo jej szkoda wtedy Macka.

Moja mama też ma czasami naleciałości w tym kierunku :baffled: ale jak jej nagadam ;-) to przez czas jakiś mam spokojnie.... do nastepnego razu ;-):tak:
Ale jak robią takie rzeczy obce osoby, to piorun we mnie wtępuje :zawstydzona/y:

jasmina tulę mocno, zdrówka małemu życzę.

mamojuli ja jakbym utrzymywała kontakty z teściami, to pewnie byłoby tak samo.....

Sewa - ja też się nie dziwię Twojemu zdenerwowaniu...

jasmina111 - zdrówka życzę! A powiedz, to zapalenie uszu to mu pediatra stwierdziła czy laryngolog?

Jasmina zdrówka Dawidkowi.Oj naeczy się biedaczek.
Oj u mnie ze słodyczami też była jazda..Teściowa chciała małego do mlecznej przyzwyczajać jak miał 4 miesiące.Jak miał 5 to mu czekoladowe jajko poświęciła i dała.No to jej powiedziałam,że przez to zatwardzenia dostał.No i spokój.Nie powiem dostaje teraz coś słodkiego ale to my decydujemy co i w jakich ilościach.

Hej :-)
Byliśmy u lekarza, w płuckach nic się nie dzieje, na szczęście, a ten kaszel to niestety, tak bywa, że taki duszący się robi, małe dziecko nie potrafi porządnie odkaszlnąć i ta wydzielina zalega.Oprócz Clemastinum i Eurespalu mamy brać Zinnat i jakieś krople na noc.Mam nadzieję, że będzie dobrze i żadna zaraza się nie rozwinie.
Inna bardzo się cieszę, że to nic groźnego:tak:

My byliśmy dziś na 2 spacerkach :tak: ciepło, dosyć wilgotne powietrze, ale bardzo fajnie. Szkoda tylko, że Jędrek zaczyna chyba przechodzić bunt dwulatka i ..... doprowadza mnie szału :baffled: jest taki niesłuchany. Wszystko robi na złość.

Dziś w sklepie przez to wszystko nagadałam sprzedawczyni :zawstydzona/y: ale.... powiedzcie czy nie miałam racji :confused: Jędrek wołał czekoladkę, ja mu powiedziałam, że nie kupię bo był niegrzeczny, a pani wyciąga czekoladkę z koszyczka i mu daje w prezencie :wściekła/y: no ludzie..... zeźliła mnie jak nie wiem co :wściekła/y:

.
Sewa ja uważam, że bardzo dobrze zrobiłaś. Tez nie lubie czegoś takiego. Później się dziwią, że dziecko matki nie słucha jak wiecznie ktoś stanie w obronie dziecka:baffled:. Ja miałam takie przejścia z teściową - też wiecznie wpychała Kubie coś czego ja nie pozwalalam. Jak miał 6 m-cy to mu paprykę marynowaną do buzi wciskała:szok::szok:. Wtedy się miarka przebrała zrypałam jak nie wiem. W końcu ja jestem matką i jeśli mówie nie to tak ma być.

Dzeiń dobry wszystkim! ZJa znowu uziemiona:dry: Mała mi w nocy gorączkowac zaczęła i to dośc wysoko bo prawie 39 nad ranem:baffled: poszliśmy do lekarza no i zapalenie gardła:-(Narazie dostała bactrim i eurespal i nurofen. Adriana od razu przebadałam bo jeszcze pokasłuje, ale u niego w porządku. Mam nadzieję że nie załąpie:dry: Jeszcze żeby mi nie było za lekko to Madzia biegunki dostaął:baffled: Mam nadzieję że to od gorączki.
Sikoreczka matko jak mi was szkoda - ciągle któreś dzieciątko ci choruje:-(. Życzę dużo dużo zdrówka:tak:.

czesc mamuski
dzisiaj po wizycie u lekarza zadzwonilam do mojego meza i normalnie sie poryczalam. Z Jasminka wszystko ok. ma troszke kaszel dostala Mukosolwan i mam ja oklepywac. Ale z Dawidem znowu jazda...:-( Zapalenie uszu (krople Dicortinef, antymiotyk Augmentin), zapalenie oskrzeli pomimo juz miesiecznego wdychania Pulmicortu 2x dziennie i od tygodnia raz dziennie Berodualu (teraz zwiekszyc dawke na 3 x dziennie) i do tego ze Dawid nie odksztusza, nie odkasluje to jeszcze Mucosolwan. A jeszcze ma syrop Ketotifen tez na oskrzela taki przeciwhistaminowy.
.
Jasmina twoim dzieciaczkom też życze dużo zdróweczka:tak:.... Matko bardzo mi szkoda Dawidka przecież uszy to tak bolą:no::-(

Wszystkie wstrętne choróbska a kysz od naszych dzieci sio precz................

Dziewczyny, a ja byłam dziś na wywiadówce i jestem bardzo dumna:tak:. Moja Natalka utrzymuje się na I miejscu w klasie. To jest dla mnie najlepsza nagroda za cały czas, który siedzimy razem nad książkami:tak::-). Została też wytypowana do konkursu recytatorskiego, ale to dopiero po feriach.

Dobra narazie zmykam, bo Kubuś wstał. Swoją drogą jak ja z domu wychodzę to mój M zawsze go usypia:dry:. Ciekawe o której na noc pójdzie spać jak się do wieczora wyspał:confused:

jasmina111 - pytam, bo jak ostatnio Natek był chory, to bolały go uszka, podejrzewałam zapalenie uszu, ale nasza pediatrzyca z przychodni nawet mu w uszka nie zajrzała, powiedziała, ze ona się na uszach nie zna :wściekła/y::wściekła/y:
Wkurzyłam się, bo ciężko jest dostać się z dnia na dzień do laryngologa, nawet prywatnie, a wiadomo, że przy zapaleniu uszu ból jest duży. No i zdziwiło mnie, jak pediatra może nie umieć zbadać uszek dziecku, przecież to jedna z najczęstszych chorób u dzieci. :wściekła/y::wściekła/y:
A wygląda na to, że to tylko nasza taka niedouczona baba jest :///

reklama
Leika dziwna ta pediatra...Moja jak nie jest pewna to na cito skierowanie na konsultacje wystawia, nawet raz do szpitala nas wysłał,żeby małego specjalista zobaczył i ocenił...

Do góry