reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

A widzisz. Ja nawet wybierając klinike w życiu bym nie wpadła aby na to zwrócić uwagę. Po prostu czytałam najpierw ogolne opinie w Internecie. Wybrałam 3 takie najbliższe naszej miejscowości i napisalam tutaj na forum. I tylko jedna dIewczyna odezwała się do mnie na priv, polecając mi 4 klinikę o której nawet nie wiedzialam. Wtedy tez weszłam na opinie o niej, opinie o lekarzu i tak się zdecydowalam. Nie miałam wiedzy ani żadnego doświadczenia na co w ogóle zwracać uwagę. Stymulacje tez wykonałam zgodnie z ich zaleceniami. Mialam 3 transfery ale przy każdym następnym cos zmieniał, włączal.. To nie jest łatwe.. szczegolnie kiedy ma się z tylu głowy,ze podjedziesz tylko do jednej stymulacji bo na druga nie bedzie pieniędzy. Jeszcze trudniej, kiedy strasznie Cię denerwują A jesteś z nimi związana, bo np masz jeszcze zamrożone zarodki. Z tego co pamiętam @Aduś16 tak miala.. już nawet umówiła się na wizytę do nowej kliniki.
Jakie to wszystko jest trudne.. ;( I niesprawiedliwe.
In vitro to jeden wielki eksperyment. My trzymamy się jednej kliniki. Wybraliśmy ją bo wydawało się, ze lepiej sobie radzą z czynnikiem męskim. Ludzie myslą, ze jak już IVF to NA PEWNO dziecko będzie. Na pewno to będziesz mieć dziecko jak podejdziesz do adopcji społecznej i Cię nie odrzucą 😜U nas tez było ciężko. Jedna procedura Dwa transfery - ciąża biochemiczna. Potem od nowa już normalnie bez kombinowania ( bo my to kombinowaliśmy no ale mówili, ze będzie dobrze) Jeden człowiek i to był właśnie ten. Teraz embrionów mnóstwo i ciąży brak. Czekają na mnie trzy i zobaczymy jak się ze sobą dogadamy. Bo nawet przy zdrowych genetycznie zarodkach nie mamy 100% implantacji. Średnio potrzeba dwóch zdrowych (PGD)aby mieć ciąże. Bo to bardziej skomplikowane...

reklama
Ja z przytulanek zrezygnuje w tym miesiącu bo jestem przed transferem który wisi na włosku prze koronawirusa a jeszcze jakby mi się jakaś infekcja przypaletala to chyba bym poszła żyły ciąć 😂 ale mezus tak bardzo ma nadzieje na ten szczęśliwy transfer ze bez problemu się zgodził żeby tylko było dobrze
Dobrze ze masz w nim takie wsparcie!! Oby transfer sie odbyl i byl szczęśliwy! 😊😊😊

Ja z przytulanek zrezygnuje w tym miesiącu bo jestem przed transferem który wisi na włosku prze koronawirusa a jeszcze jakby mi się jakaś infekcja przypaletala to chyba bym poszła żyły ciąć [emoji23] ale mezus tak bardzo ma nadzieje na ten szczęśliwy transfer ze bez problemu się zgodził żeby tylko było dobrze

Oj my tez żadnego przytulania [emoji4]ale chęci były

Oj my tez żadnego przytulania [emoji4]ale chęci były

A ja się pytałam pani doktor w sobotę o przytulanki, i mówiła, że jak najbardziej a wręcz koniecznie ! ☺️ A że mój kochany Mąż trzymał dzielnie rączki przy sobie od tygodnia przed punkcja do teraz więc prawie 5 tygodni to jak pani doktor dała zielone światełko to bez żadnych oporów stosujemy się do zaleceń ❤️ i powiem Wam, że jest przyjemniej jak przed punkcją i POLECAM! Szczególnie, że czlowiek sięie w końcu skupia na przyjemności a nie na liczeniu nie itp ☺️ Oczywiście jeżeli nie ma żadnych przeciwwskazań od lekarza 😉

A ja się pytałam pani doktor w sobotę o przytulanki, i mówiła, że jak najbardziej a wręcz koniecznie ! [emoji3526] A że mój kochany Mąż trzymał dzielnie rączki przy sobie od tygodnia przed punkcja do teraz więc prawie 5 tygodni to jak pani doktor dała zielone światełko to bez żadnych oporów stosujemy się do zaleceń [emoji3590] i powiem Wam, że jest przyjemniej jak przed punkcją i POLECAM! Szczególnie, że czlowiek sięie w końcu skupia na przyjemności a nie na liczeniu nie itp [emoji3526] Oczywiście jeżeli nie ma żadnych przeciwwskazań od lekarza [emoji6]
No to teraz będziesz pewnie po ścianach latała jak taki post był [emoji16]
Jesteś jak dziewica [emoji12]

reklama
A ja się pytałam pani doktor w sobotę o przytulanki, i mówiła, że jak najbardziej a wręcz koniecznie ! [emoji5] A że mój kochany Mąż trzymał dzielnie rączki przy sobie od tygodnia przed punkcja do teraz więc prawie 5 tygodni to jak pani doktor dała zielone światełko to bez żadnych oporów stosujemy się do zaleceń [emoji173]️ i powiem Wam, że jest przyjemniej jak przed punkcją i POLECAM! Szczególnie, że czlowiek sięie w końcu skupia na przyjemności a nie na liczeniu nie itp [emoji5] Oczywiście jeżeli nie ma żadnych przeciwwskazań od lekarza [emoji6]

U nas zielone światło od lekarza ale nadal blokada jest, ale i mąż mniej nalega, może dlatego ze częściej po prostu woli położyć dłoń na brzuchu moim [emoji23]

Do góry