reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majóweczki 2020

@Anipul jeśli masz krotsze cykle niz 28, a dodatkowo termin z USG podany w I trymetrze ciazy, to bardziej prawdopodobna data porodu 13 maja, tak jak u mnie zreszta ☺️

reklama
Dziewczyny potrzebuje Waszej porady? Macie jakieś sprawdzone herbatki albo inne środki które można stosować w ciąży a które pomagają zwalczyć stres?
Moja mama jest w szpitalu w stanie ciężkim.. rokowania nie są najlepsze, a ja nie umiem sobie z tym poradzić, bo przecież nie da się tego świadomie nie przeżywać.. 😢

Współczuje i wierze, że będzie dobrze.
Herbatke rumiankową możesz. Pomaga walczyć ze stresem i bezsennością. Poza tym rozkurcza mięśnie.

@mouna87 a jaki mialas cukier?
Ogólnie mam niezły, dwa razy w tym tygodniu miałam na czczo 94, ale nie dzień po dniu. Raz też w tym tygodniu wywaliło po posiłku.

@paula8907 wysylam dużo ciepłych myśli.. Życzę dużo sił.

Ja miałam ciężką sytuację w styczniu, mój lekarz ginekolog mówił wtedy, że są leki uspokajające, gdyby była potrzeba, które można brać w ciąży (oczywiście pod ścisłą kontrolą lekarza). Nie skorzystałam, ale jeśli zajdzie potrzeba, proponuję kontakt z lekarzem. Stres i silne emocje nie służą w ciąży.

Dziewczyny potrzebuje Waszej porady? Macie jakieś sprawdzone herbatki albo inne środki które można stosować w ciąży a które pomagają zwalczyć stres?
Moja mama jest w szpitalu w stanie ciężkim.. rokowania nie są najlepsze, a ja nie umiem sobie z tym poradzić, bo przecież nie da się tego świadomie nie przeżywać.. 😢
O matko ! Strasznie współczuję!
Jezeli chodzi o herbatki to naturalnie melise mozna pic. Najlepiej kupic sobie taka z owocem np wiśnia. Wtedy jest lepsza.
Strasznie mi przykro...nie wiem ci powiedzieć. A mama byla wczesniej chora na cos ?

@paula8907 mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze! Trzymam mocno kciuki! ❤

Dziewczyny mam pytanie... czy możecie mi doradzić skąd zamówić mini kosmetyki do szpitala? Nie chce mi się bawić w przelewanie w małe buteleczki 🙈

Dziewczyny, jak tam Wasi mężowie? Wychodzą, pracują, czy raczej zdalnie i siedzicie z nimi w domu? Moj na zakupy raz w tygodniu, do pracy co drugi dzień idzie i kontakt jakiś z ludźmi niestety ma.

Mój to od poniedziałku do soboty 7-18 jest w pracy :(
Kończą budowę i dużo ma formalności i jeżdżenia także tez cały czas jest w ,,ruchu”.
Na zakupy chodzi raz w tygodniu, my siedzimy w domu albo na balkonie. Raz na 2-3 dni wychodzimy z synkiem na spacer ale staramy się mimo wszystko jak najmniej

Rossman ma na pewno, poza tym to chyba tylko allegro zostaje
@paula8907 mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze! Trzymam mocno kciuki! [emoji173]

Dziewczyny mam pytanie... czy możecie mi doradzić skąd zamówić mini kosmetyki do szpitala? Nie chce mi się bawić w przelewanie w małe buteleczki [emoji85]

Mój mąż siedzi też w domu , choć pracuje jak w firmie. Dobrze ,że przed akcją z tym wirusem ogarnęłam internet w domu i pan zrobił nam lepsze łącze :)

Mnie się zaczyna brzuch obniżać. Oddycham ! Już nie czuję się jak bym miała zawał... Zgaga jeszcze czasem pomeczy.

Mnie zostało równe 4 tygodnie do terminu. Moja doktor mówi ,że lepiej jak urodzę po terminie , bo może będzie po tej największej fali , a u nas w mieście tragedia ze szpitalami. Jedna porodówka wyłączona na zakaźny , a druga znajduje się w szpitalu , w którym zarażonych jest ok 150 osób z różnych oddziałów w kwarantannie. Mamy nadzieję ,że zapanują nad sytuacją zanim się rozejdzie na cały szpital. Położniczy oddział jeszcze nie skażony.

Hej babki, jeśli chodzi o i datę porodu to lekarka mowi, że raczej 16 maja, ale z OM wychodzi 23 i szpital kazal przyjść 23 na pierwsze ktg.
@paula89 trzymaj się cieplutko, może do lekarza zadzwoń w sprawie stresu i ew leków.

Ja jeszcze wczoraj zadzwoniłam do lekarki w sprawie tego wymazu gbs, kazala isc i robić.
Takze dzisiaj zostawiłam synka z sąsiadka pierwszy raz i mąż mnie zawiózł bo nie chciałam metrem jechac. Na szczęście w godzinke się wyrobilismy, wyniki za tydzień.

Wlasnie robię kalafiorowo/brokułowa z wczorajszego rosolku. Mąż się zobowiązał ze zrobi zapiekankę na obiadokolacje takze odpoczywam.
Mialam pakować torbę do porodu wczoraj , ale mi się nie chce , dziś tez...
Jeszcze cos mi telefon siada, norma zaraz skobczy 2 lata więc do wymiany jak zawsze, tragedia kiedys telefony sluzyly po 5 lat, a teraz dramat.

reklama
@mamahelenki92 mnie tez, ale delikatnie się obniżył

@Lilka455 u nas też kalafiorowa z wczoraj 😉 moj tel mial jakos 3 lata, ale w grudniu kamerka zaczela siadac, a tydzien temu w sobote jak się wyłączył tak do teraz nie włączył 🤦🏼‍♀️ a nowy idzie od poniedzialku i dojsc nie moze 🤷🏼‍♀️ ale ponoc już dzisiaj 😂

Do góry