reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Maz Polak, od ponad 15lat tutaj. Corka dwujęzyczna, w zasadzie nawet 3, bo w żłobku ma też kataloński, jej pierwszym językiem jest hiszpanski, ale polski też ogarnia [emoji4] W domu mówimy po polsku między sobą z mężem, a do corki on po hiszpańsku, a ja po polsku, bo ja spędzam z nią więcej czasu, a zależy nam żeby ten polski miała dobry. Święta obchodzimy po polsku, ale np dzień ojca czy matki w datach tutejszych.
Ślub i wesele były w Polsce, tu tylko sesja.
Mam nadzieję, że zaspokoiłam Twoja ciekawość [emoji6]
WOW ale fajnie ;) Corka ma podwojne obywatelstwo ;) No nie dziwie sie sesji w Spain ;) Daleko macie do plazas de soberiania? Nie bola cie piesi od karmienia?

WOW ale fajnie ;) Corka ma podwojne obywatelstwo ;) No nie dziwie sie sesji w Spain ;) Daleko macie do plazas de soberiania? Nie bola cie piesi od karmienia?
Nie ma [emoji16] W Europie nie ma prawa ziemi, czyli dziecko nie dostaje obywatelstwa kraju, w którym się rodzi. Rodzice są Polakami więc ona też, choć pewnie tylko z nazwy.
A co to te plazas? Bo pierwszy raz słyszę [emoji16]
A piersi bola. K*rewsko, ale walczymy. Jest lepiej niż 3 dni temu, ale jednak. Wg mnie karmienie piersią to najtrudniejsza część macierzyństwa.

Nie ma [emoji16] W Europie nie ma prawa ziemi, czyli dziecko nie dostaje obywatelstwa kraju, w którym się rodzi. Rodzice są Polakami więc ona też, choć pewnie tylko z nazwy.
A co to te plazas? Bo pierwszy raz słyszę [emoji16]
A piersi bola. K*rewsko, ale walczymy. Jest lepiej niż 3 dni temu, ale jednak. Wg mnie karmienie piersią to najtrudniejsza część macierzyństwa.
Moja bratowa jak byla ze mna po tej histero opowiadala jak ja strasznie piersi bolaly bo urodzeniu Adasia ;( Musiala isc na jakis zabieg bo jej sie jakies gruczoly zrobily i mowila ze to bol nie do opisania ;( Lukasz mi kiedys o tych plazas opowiadal i tak mi utkwilo w glowie - pewnie cos poj...lam;)

Cześć dziewczyny. Wróciłam. Próbowałam Was nadgonic ale tak duzo piszecie że co przeczytam to dokladacie po parę stron o nie nadążam. A więc tam mam wizytę przed stymulacja we wtorek ale mam zalecenia od Immunologa na acard encorton i heparyne. Czy komuś to lekarz przepisał czy nadal lekarze się boją? Co tam @bazylia128 po histero Ci wyszło?
Jest jakaś świeża ciąża po tym wirusie?

Cześć dziewczyny. Wróciłam. Próbowałam Was nadgonic ale tak duzo piszecie że co przeczytam to dokladacie po parę stron o nie nadążam. A więc tam mam wizytę przed stymulacja we wtorek ale mam zalecenia od Immunologa na acard encorton i heparyne. Czy komuś to lekarz przepisał czy nadal lekarze się boją? Co tam @bazylia128 po histero Ci wyszło?
Jest jakaś świeża ciąża po tym wirusie?
Kochana jak zwykle nic mi nie wyszlo ;) Nawet cala immuno jest ok ;) Nie wiem czy sie cieszyc czy plakac nad slepy, czy zezowatym losem ;) Jutro bede dzwonic czy maja wyniki z endo - bo moze jakies zapalenie chociaz bylo...Wpisuje Cie w kalendarz - dzialaj - muy jestesmy na encortonach i innych chociaz kliniki tego nie zalecaja ;)

reklama
Kochana jak zwykle nic mi nie wyszlo ;) Nawet cala immuno jest ok ;) Nie wiem czy sie cieszyc czy plakac nad slepy, czy zezowatym losem ;) Jutro bede dzwonic czy maja wyniki z endo - bo moze jakies zapalenie chociaz bylo...Wpisuje Cie w kalendarz - dzialaj - muy jestesmy na encortonach i innych chociaz kliniki tego nie zalecaja ;)
Doczytalam do 20 maja a z kalendarza widziałam że histero była 25 maja. I co kiedy transfer? Też miałam histero w lutym i wszystko ok tylko z endo wyszła bakteria i brałam antybiotyki. Później wiadomo przymusowa przerwa. Serio przepisuje już leki typu encorton?? Super 😁😁 bałam się że będę musiała odpuścić kolejny miesiąc. Tyle czasu zmarnowane, plus taki ze człowiek psychicznie odpoczął. Przynajmniej ja.

Do góry