reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze maluszkowe rozterki

Wspułczuje problemów z zębami u mnie wszystkie zdrowe.
Nie wiem czy któraś z Was oglądała pare dni temu program na 2 jak długo karmić piersią późno w nocy leciał ja widziałam końcowe 15 minut, i to co zobaczyłam było wstrętne i dla mnie nie do przyjęcia absolutnie żeby karmić wielką dziewczyne piersią 8 lat jakoś miała i wyglądało to wstrętnie, może Wy byście miały inne odczucia moje są takie że było mi niedobrze widząc to, dlaczego niewiem, mój Mąż strwierdził że jestem niedojrzała:dry:

Ja się podpisuję pod tymi słowami...
Karmiłam Kacpra co prawda tylko przez 3 tygodnie(przepaliło mi się mleko) i nie mam prawa oceniać innych,ale to chyba już przesada...:baffled::baffled::baffled:

reklama
I na Wasze przyjdzie czas. Byłam dzisiaj u siostry (ma Julkę z 30 lipca) i na tych małych brzdącach widać taką różnicę,nawet jeśli choddzi o parę dni...

Ogladalam ten sam program ale prawie caly , przypadkiem na niego trafilam , i rownierz zgadzam sie z Toba Zanet to bylo okropne, mialam niesmak jak na to patrzylam. Uwazam ze dziecko powinno sie najdluzej karmic do poltora roczka lub dwoch, ale 8 :szok::szok: przecierz to juz duza dziewczynka byla ktora zaraz by zaczela nabierac ksztaltow i byla by nastolatka...:sorry2::baffled:
Widzialam rownierz 4 letnie blziniaki o ile sie nie myle i matka tez strasznie przezywala ze nie bedzie mogla ich dluzej karmic... :dry::sorry2:
Mnie osobiscie sie to nie podobalo, i napewno nie karmilambym tak duzego dziecka piersia do tylu lat :no::no::no:

Pozdrawiam

A moj Dawidek to nie pelzal do tylu:-( ale za to pelza do przodu jak szalony
Jak chce Dawidka posadzic, to on zaraz jak scyzoryk do przodu sie przechyla:-):-).

Ja postanowilam dac kres nawet cogodzinnym nocnym pobudkom i od jakiegos czasu Grzes nie spi z nami -karmie go na siedzaco a potem odkladam go do lozeczka. Kolo mnie w lozku spi dopiero juz nad samym ranem (po oststnim karmieniu 6-7). Nawet widze efekty, np. dzis w nocy byly "tylko" trzy pobudki.:-) Moze dla niektorych to duzo, ale przynjamniej mam 3-4 godzinne przerwy.
W dzien Grzes, podobnie jak Julek od Julkowej ma dluzsze przerwy, ale mysle, ze to dlatego, ze w dzien nie ma czasu na jedzenie -tyle jest do zrobienia i poznania.:tak:

Moj Grzesio tez jeszcze nie probuje stawac, ani raczkowac, ale za to podobnie jak szkrab Kasiulca pelza dookola i powolutku do tylu. Usiedziec potrafi juz bardzo dlugo, nawet potrafi sie podeprzec, choc sam jeszcze nie wpadl na to jak mozna samemu usiasc. I tez duzo gada. Jestem z mojego szkraba dumna!:tak::-)

Ja mialam plan, zeby karmic Grzesia przynajmniej 3 miesiace, potem 6 miesiecy. A teraz sama nie wiem -na razie jest mi z tym dobrze i nie przeszkadza mi to. Wiec jezeli nie "znudzi" mi sie wczesniej to po pierwszych urodzinach bede probowac go powoli odstawiac.:tak:
Maciusia sama piersia karmilam przez 6 tygodni, a do 6 miesiecy mieszalam (piers i mieszanka). Pod koniec tych 6 miesiecy juz bardzo sie "meczylam". I nawet ucieszylam sie, ze musze przestac (musialam wziac antybiotyk, bo tez mialam problemy z zebem).:dry: A poki co ciesze sie, ze karmienie sprawia mi przyjemnosc.:tak::-)
Ale karmic 8-latke...:szok::szok: to juz wielka przesada.

reklama
Hej dziewczyny!
Ja nie usypiam Zuzi ona sama zasypia, ze mna w łóżku...mąż wylądował na materacu:) Zu od poczatku śpi ze mna ..zasypia o 20 i budzi sie o 9 z jedna pobudka na karmienie okolo 2!

Do góry