reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2021

Co do pracy to ja man calkowicie inne doswiadczenie
Z hanutem pracowalam do 39tc w restauracji I wszystko oki. Szefowa dawala mi mniej obowiazkow I robila kolacja zebym napewno zjadla. Po macierzynskim wrocilam namoich zasadach.
Teraz pra uje w przedszkolu I tu sa zasady ze miesciac przed terminem musze zjesc na macierzynskie.
I irl ciaza to nie wymowka zeby l4 brac. Tu sir pracuje normalnie do konca prawie

reklama
Ja czekam z niecierpliwością już na kolejną wizytę.. Czy wszystko jest ok i co z badaniami.. Pewnie będę musiała powtarzać tsh po lekach i chyba zrobię też ft3 i ft4 jak mówicie.. Wogole mam wrażenie że jak będzie ok to po tej wizycie dopiero zacznę myśleć że jestem w ciąży.. Uwierzę że może być wszystko ok i zaczne sie cieszyć..

Ja czekam z niecierpliwością już na kolejną wizytę.. Czy wszystko jest ok i co z badaniami.. Pewnie będę musiała powtarzać tsh po lekach i chyba zrobię też ft3 i ft4 jak mówicie.. Wogole mam wrażenie że jak będzie ok to po tej wizycie dopiero zacznę myśleć że jestem w ciąży.. Uwierzę że może być wszystko ok i zaczne sie cieszyć..
A wizytę masz kiedy? I ktoey to bedzie Twój tydzień? [emoji4]

To nie jest jakiś tragiczny wynik ale do endokrynologa idź jak najszybciej. I polecam iść do jakiegoś sprawdzonego/poleconego bo mi niektórzy takie głupoty opowiadali i źle dobierali dawki, że szok.
Ja brałam jod (kelp) bo kazała brać mi to endokrynolog, poszłam do innej i wytłumaczyła mi dopiero dlaczego nie powinnam tego brać. To samo z dawką, ja jestem bardzo wysoka, ważę pewnie też więcej niż większość kobiet i ona mi dopiero bardziej podniosła dawkę bo moje zapotrzebowanie jest po prostu większe... :)
No też różne opinie słyszałam o zażywaniu jodu, jedno bardzo go polecają inni wręcz przeciwnie, a czemu kazała ci nie brać?

Co do pracy to ja man calkowicie inne doswiadczenie
Z ganutem pracowalam do 39tc w restauracji I wszystko oki. Szefowa dawala mi mniej obowiazkow I robila kolacja zebym napewno zjadla. Po macierzynskim wrocilam namoich zasadach.
Teraz pra uje w przedszkolu I tu sa zasady ze miesciac przed terminem musze zjesc na macierzynskie.
I irl ciaza to nie wymowka zeby l4 brac. Tu sir pracuje normalnie do konca prawie
Z tym przedszkolem to trochę dziwnie... U mnie lekarz jak dowiedział się że pracuje w żłobku od razu proponował mi l4. Infekcje od dzieci bardzo łatwo złapać. Ja dwa miesiące po zatrudnieniu zaraziłam się bostonką, gdybym była wtedy w ciąży byłoby to bardzo niebezpieczne dla płodu. Moja pani dyrektor też wykazała się zrozumieniem i popiera to, że nie chce wrócić do pracy, tym bardziej teraz jak jest jeszcze covid a nie mamy żadnych badań jak wirus wpływa na dzieci w łonie matki 🙄

@Czarnanoc ja na Twoim miejscu skonsultowałabym się z endokrynologiem. U mnie tsh wyszło 3,49 i ginekolog przepisał mi Letrox50. Terminy w moim mieście są na miesiąc czekania 🤦‍♀️ wizyta 200zl i już chce mi się płakać na samą myśl. No ale nic nie zrobię. Na NFZ to już w ogóle zdążę urodzić nim doczekam się na termin 🤷‍♀️

Mi wyszedł wynik 2.48 to jest zły wynik?? granica jest do 2.84.
Wiesz co mówi się, że w ciąży wynik powinien być niższy ale jeśli Twój lekarz mówi, że jest ok to nie ma się czym przejmować :) tak jak mówię ja mam od 9 lat Hashimoto więc ja hormon o którym mówimy dostarczam organizmowi sztucznie więc u mnie by unikać gwałtownych wahań lepiej mieć mniej niż więcej. Wiecie jak to jest każda z nas jest inna i ma inny organizm... trzeba dziewczyny zdać się na specjalistów z wiarą że mają wystarczającą wiedzę by było dobrze bo inaczej ześwirujemy :)

Ja mam z wczoraj lasagne i dziś już zrobiłam a raczej thermomix zrobił zupę pomidorowa i chce upiec ulubione ciasto męża karpatke na weekend :)

reklama
No też różne opinie słyszałam o zażywaniu jodu, jedno bardzo go polecają inni wręcz przeciwnie, a czemu kazała ci nie brać?
Kurcze, nie stresujcie z tym jodem bo mam tsh podwyższone, ale zażywam też pregna plus i pregna DHA i chyba i tutaj i tutaj jest jod 🙄 to jakoś źle wpływa na tarczyce? Ja się kompletnie nie znam bo nigdy nie miałam z nią problemów 🤷‍♀️

Któraś z Was pytała co tam dzisiaj w planach na obiad. Ja robię łazanki, tylko muszę znaleźć jakieś pokłady energii i wybrać się do sklepu po makaron 🤦‍♀️ jutro chcę robić skrzydełka z sosikiem ❤❤❤

Do góry