reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Test owulacyjny...

Siema, żaden z nich niestety nie jest pozytywny. jak długie masz cykle? Może pozytywny będzie potem 😉 u mnie pozytywny w 21 d.c.ale badanie progesteronu nie potwierdzilo owulacji więc nie są zbyt skuteczne. I ciąży nie było. Ginekolog stwierdził że nie ma sensu ich robić

reklama
Siema, żaden z nich niestety nie jest pozytywny. jak długie masz cykle? Może pozytywny będzie potem 😉 u mnie pozytywny w 21 d.c.ale badanie progesteronu nie potwierdzilo owulacji więc nie są zbyt skuteczne. I ciąży nie było. Ginekolog stwierdził że nie ma sensu ich robić
I bądź tu mądrym 🤷‍♀️

Niestety jajnik też może boleć z innego powodu nie tylko jak występuje owu. Szkoda że te testy nie pokazują że owu była lub jest przed nią tylko pokazuje że jest pik LH. Tak naprawdę nic nie wiadomo.
A wez chyba nawet te testy clearblue sa do niczego. Wczoraj rano mrugajaca buzka wieczorem stala a dzis rano zrobilam na drugim monitorze i puste kolo🤦🏼‍♀️ I wez tu badz madrym. Niby i tak podzialalismy w tym cylku ale jakos nie nastawiam sie.

A wez chyba nawet te testy clearblue sa do niczego. Wczoraj rano mrugajaca buzka wieczorem stala a dzis rano zrobilam na drugim monitorze i puste kolo[emoji2360] I wez tu badz madrym. Niby i tak podzialalismy w tym cylku ale jakos nie nastawiam sie.
Nie rozumiem Cię. Pisałam Ci wczoraj że mrugajaca buzka oznaczała dni płodne ale nie wychwycił jeszcze pik LH wieczorem już go wychwycił to po co dzisiaj test robisz? Testy owu się robi tylko do 1 pozytywnego. Jeśli dzisiaj ci wyszło puste koło to znaczy że piku lh nie masz i utrzymuje się tylko 1 dzień u ciebie i dni płodne się skończyły.

Nie rozumiem Cię. Pisałam Ci wczoraj że mrugajaca buzka oznaczała dni płodne ale nie wychwycił jeszcze pik LH wieczorem już go wychwycił to po co dzisiaj test robisz? Testy owu się robi tylko do 1 pozytywnego. Jeśli dzisiaj ci wyszło puste koło to znaczy że piku lh nie masz i utrzymuje się tylko 1 dzień u ciebie i dni płodne się skończyły.
Tak ja rozumiem Cie doskonale. Chcialam poprostu sprawdzic wiarygodnosc jako ze producent pisze, ze test musi byc wykonany po spaniu. I jezeli pokaze peak to w przeciagu 24-48 godzin nastapi owulacja. Wiec jesli wczoraj rano mrugala to dzis rano powinna byc stala. Jesli nie zrobilabym z ciekawosci testu wczoraj wieczorem to nie wiedzialabym nawet ze byl pik. :)

Tak ja rozumiem Cie doskonale. Chcialam poprostu sprawdzic wiarygodnosc jako ze producent pisze, ze test musi byc wykonany po spaniu. I jezeli pokaze peak to w przeciagu 24-48 godzin nastapi owulacja. Wiec jesli wczoraj rano mrugala to dzis rano powinna byc stala. Jesli nie zrobilabym z ciekawosci testu wczoraj wieczorem to nie wiedzialabym nawet ze byl pik. :)
Ale gdyby wyszła dzisiaj buzka to byś się zastanawiała od kiedy liczyć tak żeby się wstrzelić w owulke[emoji4]
Nie wiem dlaczego producent testów z firmy clearblue napisał że najlepiej robić z rana testy jak testy owu robi się między 10 a 20 bo z samego rana z pierwszego moczu może wyjść fałszywie dodatni wynik testu.

Ale gdyby wyszła dzisiaj buzka to byś się zastanawiała od kiedy liczyć tak żeby się wstrzelić w owulke[emoji4]
Nie wiem dlaczego producent testów z firmy clearblue napisał że najlepiej robić z rana testy jak testy owu robi się między 10 a 20 bo z samego rana z pierwszego moczu może wyjść fałszywie dodatni wynik testu.
Oczywiscie ze bym sie zastanawiala i katowala biednego meza 😂😂 ee te testy to i tak z przymruzeniem oka trzeba brac 😂

Oczywiscie ze bym sie zastanawiala i katowala biednego meza [emoji23][emoji23] ee te testy to i tak z przymruzeniem oka trzeba brac [emoji23]
[emoji1787][emoji1787] Ja mimo że miałam testy od 5dc z lekka kreska a przed wczoraj i wczoraj już ani cienia testowej na owu i tak mecze męża. Nie wiem co się dzieje ale dzisiaj mam taką chcice że do końca dnia pewnie jeszcze z 2 razy zaciągnę męża do sypialni [emoji1787] pierwszy raz tak mam od nie pamiętam kiedy.

reklama
[emoji1787][emoji1787] Ja mimo że miałam testy od 5dc z lekka kreska a przed wczoraj i wczoraj już ani cienia testowej na owu i tak mecze męża. Nie wiem co się dzieje ale dzisiaj mam taką chcice że do końca dnia pewnie jeszcze z 2 razy zaciągnę męża do sypialni [emoji1787] pierwszy raz tak mam od nie pamiętam kiedy.
Jednak matka natura wie co robi. Ja w dni płodne też mam wielką ochotę na seks 😉

Do góry