reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

A ja z innej beczki
Wlasnie bylismy ogladac dom- kurcze duzy- ma okolo 6 pokoi plus kuchnie i poddasze, cena taka sama jaka dostalibysmy ewentualnie za nasze mieszkanie, ale jednak sporo do remontu-wymiana dachu bo z azbestu,okien...no i mamy teraz bardzo trudna decyzje do podjecia...

reklama
Felqua, ale sama mówiłaś,że macie małe mieszkanie, więc teraz odetchnelibyście "pełną piersią" (oczywiście po wywaleniu tego azbestu ;-) );

a to jednak nie przenosicie się bliżej Budapesztu, abyś mogła poszukać pracy??

o kurcze agawa skasowałam Twój post, bo zamiast cytuj wcisnęło mi się edytuj, przepraszam :(

No i dlatego zginiesz śmiercia nienaturalną ;-):-D:laugh2::-p
I co ja mam teraz zrobic pisać jeszcze raz.

Azik wiem o co chodzi nie chciałabym brać niczyjej strony bo i tak pojawiam się tu niezbyt czesto (mimo że czytam :-))by móc wygłaszać poglądy ale powiem Ci że nie zauważyłam Twojej winy.

A wracając do mojego posta to pisałam że przykro tak czytać że my marcówki tak się kłucimy!! Dziewczyny olać kłutnie, jest tyle fantastycznych rzeczy o których możemy rozmawiać bez kłutni czy cipka czy co innego jest odpowiednie. Jesteśmy mamami i tak nas kiedyś własne dzieci osądzą i oby miały odwagę nam nagadać jak zrobimy w ich wychowaniu coś nie tak.

A co do moderatorstwa: JAk któraś mama chce a ja proponuję również Kingę na morderatora to jak będą problemy to służę pomocą.

NA bb jestem codziennie, czytam codziennie i tylko tutaj jakoś nie pisuję :-(

Co by ja mial wyrzucic...raczej ona jego....
szczerze- ja tez wlasnie zastanawialam sie nad KingaP...

Iwoszku- wlasnie dom jest polozony jeszcze o 20km dalej od Budapesztu:dry:no ale sa jeszcze inne wieksze miasta-np. do Wiednia bede miala calkiem blisko-75km a do Bratyslawy tylko 100...
Na wymiane dachu i remont wzielibysmy kredyt, ale i tak nawet z kredytem wyszlo by nam nie tak strasznie drogo-tutaj gdzie mieszkamy za malenkie domki 2 pokojowe rzadaja takich cen ze usiasc mozna z wrazenia!!!

Pani Joanno, lekka przesada, ja jeszcze nie jestem kulkowata :-D
A jak będę, to moim mottem stanie się zdanie, że dążę do doskonałości, a tylko kula jest doskonała :-D

A co do moderatorowania :blink: sama nie wiem, ale widzę dwie kandydatki: iwosz i ivkę.

Ja mam cięty język i czuję, ze nie bardzo się czuję do takiej roli :tak:

Poankietujmy, zrobię ankietę, żeby dziewczyny się wypowiedziały. Wpiszę też siebie, choć do końca nie wiem, czy to dobry pomysł :-)

Iwoszku- wlasnie dom jest polozony jeszcze o 20km dalej od Budapesztu:dry:no ale sa jeszcze inne wieksze miasta-np. do Wiednia bede miala calkiem blisko-75km a do Bratyslawy tylko 100...
Na wymiane dachu i remont wzielibysmy kredyt, ale i tak nawet z kredytem wyszlo by nam nie tak strasznie drogo-tutaj gdzie mieszkamy za malenkie domki 2 pokojowe rzadaja takich cen ze usiasc mozna z wrazenia!!!

to nad czym się zastanawiacie?? wyobraź sobie tę przestrzeń...:-)i możliwości zawodowe ;-)

reklama
Felqua, jak macie możliwość domku w takiej cenie, to chyba bym się nie zastanawiała... Ja na pewno brałabym pod ywagę lokazlizację, czy mam blisko do sklepu, lekarza, jeśli mam samóchód to nie ma problemu no i jeśli zamierzasz szukać pracy to jak z tym będzie, bo nie sztuka mieszkać w domu, a na dojazdy do pracy i z powrotem trafić np 3-4h dziennie. A powiedz jak dużych nakładów na remont wymagałby ten domek? Tylko dach z takich "grubszych"?
Mimo, że nie znam odpowiedzi na powżysze i tak perspektywa domy wydaje się super, zresztą jest to moje marzenie. Napisz jeszcze jak duży metrażowo będzie?

Do góry