Niespodziewajka
Fanka BB :)
No właśnie... każda ciaza jest inna. Najważniejsze by była zdrowaJa zaczelam właśnie 12 i jeszcze nic a nic nie widać![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No właśnie... każda ciaza jest inna. Najważniejsze by była zdrowaJa zaczelam właśnie 12 i jeszcze nic a nic nie widać![]()
nie ma co się porównywać, każda jest inna.No właśnie... każda ciaza jest inna. Najważniejsze by była zdrowa![]()
nie ma co się porównywać, każda jest inna.![]()
Ja też chudnę, 5 kg na minusie. Ważę 48 kg![]()
Przyznaj się bo tam chyba nawet w ankiecie jest takie pytanie, dodatkowo w razie co nie możesz mieć RTG.Dziewczyny, a ja mam takie pytanie. W pracy kończą mi się badania medycyny pracy. I czy jak znowu robi się badania przedłużające to ja się muszę przyznać, że jestem w ciąży? Wychodzi to z badań krwi lub moczu? Jak się robi takie ogólne a nie pod względem ciąży?
Przyznaj się bo tam chyba nawet w ankiecie jest takie pytanie, dodatkowo w razie co nie możesz mieć RTG.
Nie możesz w ciąży takich rzeczy robić, nie wiem jak lekarz medycyny, ale w takiej sytuacji pracodawca powinien przenieść na stanowisko albo zapewnić możliwość pracowania w taki sposób żeby czynności zabronionych w ciąży nie wykonywać, w praktyce zazwyczaj mówi, żeby iść na zwolnienie albo i tak to robisz. Zadzwoń może do lekarza medycyny i zapytaj bo szkoda czasu się bujać po 4 specjalistach jak na koniec da Ci niezdolna do pracy...A mogą mi z powodu ciąży nie dać badań? Bo jak tak, to bym wybrała urlop jaki jeszcze mam i poprosiła lekarza o L4.
Ja w ogóle mam powinam mieć badania jak do pracy powyżej 3 m i do pracy przy komputerze a to już idzie się do 4 specjalistów.