reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Noooo cześć mamuśka 😘 ja już mam wszystko ogarnięte, w zeszłym tygodniu to ogarynałam ;)
To ten Twój Kubuś to klusek 😂
Moja malutka miała 2 tyg temu 1750 gr więc więcej niż 2 kg bym nie obstawiała ;)
A co do nocy to też praktycznie przesypiam całe 🥂 czasami zdąża mi się wycieczka do wc.
Piszesz, że „zero dolegliwości” żebra masz całe ? 😂
Mnie młoda kopie systematycznie w nie, trochę mnie zaczyna pobolewać kręgosłup.. to tu, to tam 😂 i mam coraz częstsze bóle podbrzusza 😑 ale jakby co jesteśmy gotowi ✊🏻
Ja z moim cellulitem na basen nie wyjdę 😂 ostatnio to wgl zaczęły mi puchnąć nogi i dłonie 😕
Właśnie zjadłam śledzika 😎 a teraz poprawie zupą mleczną. Mam nadzieje, że mnie nie prześwięci 🤪

Dużo zdrówka i oby do końca w dobrym samopoczuciu !!
Już nie długo zwolnimy brzuszki 🥰

Edit: żemmm Wam jeszcze grubasa przyśle 🤪 ja mam niecałe 10 kg na plusie 😑 niech się to już skończy 🤦🏼‍♀️
Ty masz tylko jedna sukienke czy tak specjalnie do zdjęć się w nia ubierasz? ;)
 
reklama
A ja uwielbiam takie, które przekraja się na pół, wydrążone wnętrze podsmaża się razem z mięsem mielonym, cebulką, czosnkiem, koncentratem pomidorowym i przyprawami. Wkłada się to z powrotem do tych łódeczek, zasypuje serem i piecze. Zawsze sporą ilość tego robię, bo ile by nie było, to znikną wszystkie, odgrzewane na drugi dzień też są niczego sobie.
Jak lubisz bakłażana to zrób sobie mussake - zajebistosc [emoji16]
 
I o jeszcze jednym zapomnialam, ja to zawsze na ostro robię, czyli chilli musi być.

Podsmażam cebulkę, czosnek, mięso mielone, za chwilę dorzucam z grubsza pokrojone wnętrze bakłażana, koncentrat, chili, bazylię, sól, można też oregano albo prowansalskie. Z tego się taka masa robi, w zasadzie coś na wzór gęstego sosu do spaghetti.
chillyy uwielbiam i wszystko na ostro - ale fajny przepis tym bardziej ze bazylia jest jednym ze skladnikow ;) bardzo mi się to podoba - jak zrobie w przyszłym tygodniu to pochwale się zdjęciem ;)
 
To chyba też jednak kiedyś z cukinią spróbuję.
Wydaje mi się że bakłażan należy do grupy produktów które się albo kocha albo nienawidzi. Jak tak miałam z oliwkami, na początku ich rozgryźć nie moglam, tak mi nie szły, a później pokochałam.
To u mnie jest w drugiej grupie 😂😂 razem z oliwkami 🤪
 
Hejka dziewczyny [emoji3526] co tu na forum słychać? Widzę dużo nowych dziewczyn, cudownie, trzymam mocno kciuki za nowe brzuszki [emoji8]
U nas obecnie nuda, jestem juz na etapie prania i układania ciuszków w szafie dla synka, kupione już z grubsza wszystko. Obecnie 34+1, mój syn goni z wagą ma już ok 2800 [emoji37] ja od początku ciąży +10kg i to jedyny plus głupiej cukrzycy ciazowej.
I czekamy, czuję się cały czas cudownie, zero dolegliwości, przesypiam całe noce więc dziewczyny z forum z sierpnia mnie nie znoszą [emoji28] wczoraj nawet byłam na basenie i pływałam z Kubą [emoji16]
@sandra777.12 jak Twoje samopoczucie? Rośniecie? Jak malutka?
@Liliana87 który to już u Was tydzień? Jak się czujesz?
@Netiaskitchen Co u Was?
Zastanawiam się jeszcze czy @juchaa_87 już urodziła? [emoji3166] Dawno jej nie widziałam, a już chyba czas? [emoji3526]
@nieagatka a jak Wasze życie już wspólnie? [emoji3526]
O kurczaki to Ci się synuś ze 4000g szykuje [emoji87][emoji86] Moja ma 6tyg i dopiero tyle waży [emoji16][emoji38]
U nas ok, gdyby nie karmienie piersią i początkowe jego "uroki" to powiedziałabym, że wręcz super. Córcia bardzo grzeczna, starsza siostra też fajnie więc ogólnie nie jest źle [emoji6]
Choc przyznam, że za snem tęsknię. I za mniejsza ilością kontaktu cielesnego trochę też [emoji12]
 
O kurczaki to Ci się synuś ze 4500g szykuje [emoji87][emoji86] Planujesz porod sn?
U nas ok, gdyby nie karmienie piersią i początkowe jego "uroki" to powiedziałabym, że wręcz super. Córcia bardzo grzeczna, starsza siostra też fajnie więc ogólnie nie jest źle [emoji6]
Choc przyznam, że za snem tęsknię. I za mniejsza ilością kontaktu cielesnego trochę też [emoji12]
A coś Ty :-D jak tylko lekarz powie, że dobijamy ok 4 kg to cesarka na pewno, a jak zmieścimy się do ok 3600-3800 to będę próbować tym bardziej że ja już za 4tygodnie przez cukrzycę idę na wywołanie. Także zobaczę co los przyniesie ☺ choć mam 2 koleżanki, jedna 4.5kg, drugą 4100 i naturalnie i wcale nie najgorzej porody wspominają 🙂 ale mój lekarz nie chce ryzykować i mówi że jak ok 4kg to cesarka i ja się zgadzam, wierzę że wie co robi i dla dobra syna zgodzę się na wszystko.
Super, zazdroszczę, widziałam zdj po porodzie, szczęście wypisane na twarzy, fajnie że już jesteście razem, ja póki co cieszę się właśnie przespanymi nocami, booo wiem że to już niedługo 🙃
 
Jak lubisz bakłażana to zrób sobie mussake - zajebistosc [emoji16]
Też ją lubię. Tylko zawsze mam problemy jak w przepisach jest, żeby danie podlać winem, bo zazwyczaj poza kolorem nie zdradzają szczegółów jakie to wino ma byc, a ja nie chciałabym całej potrawy zepsuć tylko dlatego że źłe wino wzięłam, dlatego zazwyczaj wybieram przepisy bez dodatków alkoholowych.
 
reklama
Też ją lubię. Tylko zawsze mam problemy jak w przepisach jest, żeby danie podlać winem, bo zazwyczaj poza kolorem nie zdradzają szczegółów jakie to wino ma byc, a ja nie chciałabym całej potrawy zepsuć tylko dlatego że źłe wino wzięłam, dlatego zazwyczaj wybieram przepisy bez dodatków alkoholowych.
Do gotowania może być zwykle, tanie grunt by było wytrawne. Poza tym mussake można zrobić też bez wina, bo ono niewiele akurat do tej potrawy wnosi :)
 
Do góry