reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

Właśnie Moniu.
A co do mówienia to logopedzi ponoć polecają namawianie dzieci do wyrażania czegoś słowami. I tak mój mąż trenuje Emilkę, że pewnie mała zaraz zacznie gadać :-D:-D:-D
Jak coś chce, to ją (okrutne to) pyta: ale co byś chciała, powiedz, albo
poproś mamusie, żeby Ci dała to i to, powiedz: MAMA DAJ
I Emilka wczoraj powiedziała mama..... da:-)

reklama
Ojej zazdroszcze wam bo moja oli narazie uzywa slow mamopodobnych tylko :p za to wczoraj na moja prosbe zeby znalazla misia podeszla do kosza z zabawkami ale sie rozproszyla i mi misia nie przyniosla no i zrobila wczoraj pierwszy taki baaaaardzo niepewny kroczek sama i poleciala w mamine ramionka ^_^

Aniay, gratki dla Olivki:tak:. Ważne, że się odważyła, teraz będzie z górki;-):-)
Aaga, u nas to samo:zawstydzona/y:. Czasem mu się zdarzy coś pod nosem wymamrotać o mamie a na tapecie wciąż "babcia" i "tata":-(;-)

No u nas mimo wszystko też najczęściej baba i nie, ale daje się wychwycić takie małe słówka perełki

Właśnie Moniu.
A co do mówienia to logopedzi ponoć polecają namawianie dzieci do wyrażania czegoś słowami. I tak mój mąż trenuje Emilkę, że pewnie mała zaraz zacznie gadać :-D:-D:-D
Jak coś chce, to ją (okrutne to) pyta: ale co byś chciała, powiedz, albo
poproś mamusie, żeby Ci dała to i to, powiedz: MAMA DAJ
I Emilka wczoraj powiedziała mama..... da:-)

Gratki dla Emi :-D Ja też tak mówię do Witka, ale mało skutecznie :szok::-(

Ojej zazdroszcze wam bo moja oli narazie uzywa slow mamopodobnych tylko :p za to wczoraj na moja prosbe zeby znalazla misia podeszla do kosza z zabawkami ale sie rozproszyla i mi misia nie przyniosla no i zrobila wczoraj pierwszy taki baaaaardzo niepewny kroczek sama i poleciala w mamine ramionka ^_^

Gratulacje dla kroczącej Oliwki :-D:-D:-D

a u nas niestety ostatnio zlowo "mama" nie istnieje:-(, zostalo zamienione na "tata"

U nas też tak jest już od dluższego czasu :baffled:

Normalnie moja cora zaskoczyla mnie dzis totalnie i calkowicie, Dalam jej wieczorem butle z kaszka jak siedziala mi na kolanach i jak skonczyla pic to siegnela po lezaca niedaleko przykrywke do butli i przykryla butelke :szok: a potem jak juz jej dalam jej misia do snu to zapytana gdzie misiu ma nos a gdzie oko bez zastanowienia mi pokazala. :szok: Normalnie w dzien ja do tego namowic to jest niemozliwe... No i sie skubana ze mna kluci. Jak ja jej mowie 'nie' to ona 'tak' a przynajmniej dzwiek ktory brzmi podobnie i tak sie ze mna sprzecza az jej sie znudzi albo sie czyms innym zainteresuje hyhy mam polewe normalnie. A i zamiast tkac palec do buzi to jak sie robi spiaca to przychodzi do mnie i tuli to wtedy wiem ze ja hoc do luzka i bezproblemowo zasypia.

reklama
zdolna dziewczynka ta oli:tak::-) no to moj urwis z sow jakie mowi to:papa(TATA)mama jak mu sie zachce,baba,da(DAJ),jak go wolam po imieniu to mi odpowiada y(CO) i to tyle:blink:a reszta to juz jak same wiecie w dziecinnym jezyku :-D:-p

Do góry