Wiem Kochana, wiem jak długo i popatrz jak zleciałoIdzie malymi kroczkami. Tak długo na ten dzien czekalam ....

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wiem Kochana, wiem jak długo i popatrz jak zleciałoIdzie malymi kroczkami. Tak długo na ten dzien czekalam ....
Super to będziemy mialy razem transfer naszych kropeczkow![]()
O jadziewczyny dzis 6dpt i mam 2 kreski.![]()
Nie mam endometriozy... No właśnie moje jajniki tak wyglądają przynajmniej od pięciu lat... Wcześniej nigdy nie miałam usg, bo nie było potrzeby... Wiecie... Standard... okresowe badania, cytologia raz w roku i to wszystko. Dopiero jak zaczęliśmy starać się o dziecko to wyszło... Ale cały czas odsuwane to było na dalszy plan... Najpierw stymulacje, fajnie duzo pęcherzyków, tyle że większość pustych... Nakłuwane, powracały w kolejnych cyklach... Klika razy gin wspomniał, że może warto zbadać, ale wiecie jak to jest, kiedy się ma nadrzędny cel... Dopiero ostatnio wspomniał, że gdyby chodziło o jego żonę czy mamę, to nalegałby na badanie onkologiczne i zasugerował te markery... No to zrobiłam... I oto wynik... Dzwoniłam do niego, mam nadzieję, że oddzwoni...Gonia a czy ty aby nie masz endometriozy lub stanu zapalnego bo wtedy wskaźnik jest podwyższony? Przecież od 2018 miałaś usg i jak wtedy jajniki wyglądały? Najprościej to chyba skonsultować z gin ale takim co jest też onkologiem bo szkoda nerwów. Daj nam koniecznie znać.
Jaaaa!!!dziewczyny dzis 6dpt i mam 2 kreski.![]()
Dzięki...Ja miałam ponad 80, przy endomendzie... Musisz do ca zrobić koniecznie test Roma, tylko te wyniki razem liczone dadzą odpowiedź, co to jest. Trzymam kciuki za dobre wiesci![]()
Dokładnie ja mam endometriozę i przy torbielach miałam wynik chyba 200A poza Ca 125 coś oznaczalas? Do całości obrazu powinnaś oznaczyć jeszcze współczynnik ROMA. Samo Ca125 może być podwyższone np w endometriozie .
Chyba czegoś nie rozumiem.... Zobacz co znalazłam....Szybciutko do onkologa.! Żeby wykluczyć nowotwór. Będziesz wtedy spokojniejsza. Pamiętaj że do onkologa nie ma skierowan. Dzwonisz i Cię zapisują. Wejdź na stronę terminy leczenia NFZ gov i tam wyszukaj najszybszy termin. Dzwonisz i idziesz.
Szybciutko do onkologa.! Żeby wykluczyć nowotwór. Będziesz wtedy spokojniejsza. Pamiętaj że do onkologa nie ma skierowan. Dzwonisz i Cię zapisują. Wejdź na stronę terminy leczenia NFZ gov i tam wyszukaj najszybszy termin. Dzwonisz i idziesz.
Dokładnie ja mam endometriozę i przy torbielach miałam wynik chyba 200