reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czy ja zaczynam rodzić????

reklama
Ja drugiej ciąży miałam tak dość, że od równego 37tc robiłam WSZYSTKO, żeby poród przyspieszyć, przetestowałam absolutnie każdą metodę "domową" i urodziłam... w 39t4d 😂😂😂
To tak jak ja, nie oszczędzałam się w ostatnich tygodniach, miałam 2 masaże szyjki bo dziecko duże i urodzilam tak jka Ty. Gdybym leżała plackiem to bym przenosiła i by pewnie była cesarka a dzieciak 3910 :) nie ma reguły każdy organizm inny ale w ostatnich tygodniach to bóle różne mnie bóle miesiączkowe budzily w nocy a jak zasnęłam i się obudziłam to cisza ale ja bym prawie poród przeoczyła :D

To tak jak ja, nie oszczędzałam się w ostatnich tygodniach, miałam 2 masaże szyjki bo dziecko duże i urodzilam tak jka Ty. Gdybym leżała plackiem to bym przenosiła i by pewnie była cesarka a dzieciak 3910 :) nie ma reguły każdy organizm inny ale w ostatnich tygodniach to bóle różne mnie bóle miesiączkowe budzily w nocy a jak zasnęłam i się obudziłam to cisza ale ja bym prawie poród przeoczyła :D
Nie dodajecie otuchy 🤣 Ja tak co chwilę coś czuję, coś zauważam, a pewnie jeszcze conajmniej do końca lipca przechodzę jak nie do połowy sierpnia :D

Czekaj spokojnie. Im bliżej terminu tym lepiej. Na poród jest jeszcze trochę czasu. Porodu nie da się przegapić. Ból jest okropny, regularny i nie przechodzi po niczym. Monitoruj ruchy i zwracaj uwagę czy wody się nie sączą. Reszta przyjdzie sama.
Jeśli coś boli to duży wysiłek i seks też bym ograniczyła.

Ból trwał prawie 8 minut i był silniejszy niż ten wczoraj. Od razu mnie też zczyściło. Narazie już jest lepiej, ale czuję cały czas ścisk w brzuchu. Będę dawała znać jak się rozwija

reklama
Będzie dobrze! Skurcze porodowe nie trwają tak długo. Zaczyna się od kilku-kilkunastu sekund, potem odpuszcza i znów łapie. Ja bym taki ból chyba jednak skonsultowała z lekarzem.

Do góry