reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ściskam, teraz jest ciężko ale zdobędziesz siłę na kolejne starania.

Ale Ty sobie dziewczyno problemów wyszukujesz. Wciąż martwisz się czymś bezpodstawnie. To stres Cię wykończy a nie wymioty czy ciąża.
Poza tym mało która dziewczyna wymiotuje w ciąży, jak już to zazwyczaj są mdłości.
Niestety ja jestem bardzo stresowć osoba,wszystkiego się boję,zawsze mam problemy z najmniej odpowiednim momencie (np podczas pandemii auto mi się rozkraczyło,mechanicy się zamknęli,a komunikacja przestała działać i musiałam brać urlopy w pracy albo ząb mnie zaczął boleć i żaden dentysta nie był otwarty), więc ja mocno wszystko przeżywam.
Więc serio dmucham ciągle na zimne i zawsze negatywnie podchodzę do przyszłości.

reklama
Witam wszystkich , czy można dołączyć do tego szczęśliwego grona ?🙂test robiłam w piątek wyszły dwie kreski, z lekarzem się trochę pospieszyłam bo byłam w poniedziałek, i pani doktor powiedziala że ciąża jest (napisane na zdjęciu usg mam 5 tyd ) ale widziała tylko pęcherzyk ciążowy ,nic więcej mi nie mogła jeszcze powiedziec . Kolejną wizytę mam za dwa tygodnie 24 sierpnia i teraz będę się stresować tyle czasu 🙁
Witaj.💕 też mam wizytę 24.08 więc możemy czekać razem;) chyba jesteśmy na podobnym etapie,bo też byłam w pon u lekarza,a wg moich wyliczeń,też 5tc

Ja się właśnie tego obawiam,że mam wizytę w 7tyg,a jak za tydzień zacznę rzygać to nie wiem jak mam jeździć do pracy i spędzać czas w wc? W ogóle sobie tego nie wyobrażam. To mi spędza sen z powiek. Codziennie myślę,czy to już dziś będą wymioty?
Ty zaczęłaś 6 czyli jesteś w 5+....?
Według apki mam 6+1 czyli nie wiem który 🤣ale powiem ze z dnia na dzień jest tregedia, już się właśnie Zaopatrzylam w cole, imbir, herbatę z imbirem,rennie, mam takie mdłości że szok, od jedzenia mnie odrzuca, jak myślę że mam robić obiad to mi się rzygać chce.. boję się co będzie dalej a za tydzień lecimy na chrzciny do pl więc bedzie masakra.. Jakbym teraz pracowała to w tej cisxy bym raz dwa zeszła...

Ostatnia edycja:
Dziewczyny myślicie o detektorze tetna plodu? Ja w pierwszej nawet nie myślałam że takie coś można kupić, miałam 4usg przez całą ciaze i żadnych obaw, a teraz myślę o tym detektorze czy nie kupić, tylko boję się że nie będzie łapał tetna i będę wiecznie w stresie.. Nie wiem czy to dobry pomysł 😜
Ja mam, dostałam w pierwszej ciąży w prezencie od męża i używałam kilka razy, zawsze znajdował serduszko i jakoś taka spokojniejsza byłam jak np było dużo stresu itp

Niestety ja jestem bardzo stresowć osoba,wszystkiego się boję,zawsze mam problemy z najmniej odpowiednim momencie (np podczas pandemii auto mi się rozkraczyło,mechanicy się zamknęli,a komunikacja przestała działać i musiałam brać urlopy w pracy albo ząb mnie zaczął boleć i żaden dentysta nie był otwarty), więc ja mocno wszystko przeżywam.
Więc serio dmucham ciągle na zimne i zawsze negatywnie podchodzę do przyszłości.
Kobieto, ale Ty się stresujesz wymiotami, których jeszcze nawet nie masz i nie wiadomo, czy będziesz mieć, a nie robisz nic z silnymi bólami brzucha! Silne bóle brzucha nie są normalne i nie zdziw się, jak czekając na usg stracisz ciąże, bo nic z tym nie robisz, a martwisz się pierdołami!
Przepraszam, że tak dosadnie, ale skoro tak dmuchasz na zimne to po prostu niepojęte jest dla mnie Twoje podejście!
Pójdziesz na wizyte za 2 tygodnie i się okaże, że twój problem z L4 sam się rozwiąże, bo nie będzie ciąży! Zachowujesz się tak, jakbyś przez ciąże straciła zdolność racjonalnego myślenia!
W ciąży może brzuch delikatnie pobolewać, możesz czuć ćmienie, ciągnięcie i raz po raz lekkie kłucie, ale nie silne bóle nie do wytrzymania! Jedna dziewczyna tu dzisiaj napisała czym się u niej skończył ból brzucha, zacznij myśleć kobieto o tym dziecku i jedź na IP póki jeszcze może nie jest za późno!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry