reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Mam pytanie do dziewczyn, które szły krótkim protokołem. Jak to u Was wyglądało? W którym dc zaczynałyście, w którym miałyście pierwszy podgląd i kolejne usg? Jak długo trwała stymulacja?
1 października mam wizytę przed stymulacją, planowo @ powinna przyjść 6.10. To moje pierwsze podejście i chciałabym się jakoś nastawić i może orientacyjne przygotować sobie wolne w pracy.

reklama
Mam pytanie do dziewczyn, które szły krótkim protokołem. Jak to u Was wyglądało? W którym dc zaczynałyście, w którym miałyście pierwszy podgląd i kolejne usg? Jak długo trwała stymulacja?
1 października mam wizytę przed stymulacją, planowo @ powinna przyjść 6.10. To moje pierwsze podejście i chciałabym się jakoś nastawić i może orientacyjne przygotować sobie wolne w pracy.

Ale fajnie !!!

Ja mam tą samą sytuację :)

Na kwalifikację umówie się albo 2 pażdziernika albo 5 (w zalezności kiedy mi wydadzą badanie cytologii. Okres mam planowany 11,10,20 r.

Mi lekarz kazał sie umówić na kwalifikacje do in vitro tydzień przed okresem. :) Mam iść krótkim cyklem i to też będzie mój pierwszy transfer :)

Fajnie jest mieć kogoś pokrewnego w tej materii hehe :) :)

Pozdrowionka!

Niestety za wiele nie pomogę bo też szara w tym temacie :)

@Wesoła_Aga Super! Mam nadzieję, że wyniki wreszcie pozwolą Ci ruszyć, bo kojarzę, że u Ciebie coś tam ostatnio było nie tak i przekladalaś kwalifikację.
Fajnie będzie mieć towarzysza "niedoli"
U nas sytuacja nawet podobna, bo o ile dobrze pamiętam masz niedrożny jajowód. U mnie najpewniej ten sam problem i mam niedrożne oba😔
Ale może wreszcie los i do nas się uśmiechnie😉 trzeba w to wierzyć
Trzymam kciuki✊

Wiecie co jest najdziwniejsze, do planowanej @ mam jeszcze tydzień. Dziś jest 4dpt a mnie pobolewa podbrzusze... Raz na jakiś czas zakuje lewy to prawy (częściej prawy 🤷‍♀️) jajnik.. ... Eh... Chcę wierzyć w mojego kropka ale też nie wiem co o tym sądzić... Na dodatek męczy mnie zgaga... Pie... E popierdziekone to wszystko.... .... Byłam dziś w kościele, modliłam się do Boga aby dał nam szanse prosiłam... Mam nadzieję że moje prośby zostaną wysłuchane... 😔 Sorki ze tak smece i smece ale się boję przez ten nieszczęsny estriadol... Po kiego ja robiłam wczoraj te badania 🤦‍♀️

@Wesoła_Aga Super! Mam nadzieję, że wyniki wreszcie pozwolą Ci ruszyć, bo kojarzę, że u Ciebie coś tam ostatnio było nie tak i przekladalaś kwalifikację.
Fajnie będzie mieć towarzysza "niedoli"
U nas sytuacja nawet podobna, bo o ile dobrze pamiętam masz niedrożny jajowód. U mnie najpewniej ten sam problem i mam niedrożne oba😔
Ale może wreszcie los i do nas się uśmiechnie😉 trzeba w to wierzyć
Trzymam kciuki✊

Dobrze pamiętasz :)

Oj no to faktycznie jak oba niedrożne to tylko in vitro je sprytnie ominie...

Gorąco trzymam kciukaski :)

A ja tam sie nie nastawiam póki nie będzie wizyty, bo ciągle coś ;)

Dziewczyny,jutro mam ostatni podglad a ja czuję, że przeziębienie mnie łapie [emoji87][emoji85] zapłacze się jeśli mi to pokomplikuje plany [emoji21]

Wiecie co jest najdziwniejsze, do planowanej @ mam jeszcze tydzień. Dziś jest 4dpt a mnie pobolewa podbrzusze... Raz na jakiś czas zakuje lewy to prawy (częściej prawy 🤷‍♀️) jajnik.. ... Eh... Chcę wierzyć w mojego kropka ale też nie wiem co o tym sądzić... Na dodatek męczy mnie zgaga... Pie... E popierdziekone to wszystko.... .... Byłam dziś w kościele, modliłam się do Boga aby dał nam szanse prosiłam... Mam nadzieję że moje prośby zostaną wysłuchane... 😔 Sorki ze tak smece i smece ale się boję przez ten nieszczęsny estriadol... Po kiego ja robiłam wczoraj te badania 🤦‍♀️
Spojrz na to inaczej,hormony wazne ,ale sa tez inne rzeczy ktore decyduja o implantacji,na nie wplywu nie mamy ,na estradiol masz.Jesli sie nie uda( wierze,ze sie uda) to naprawde nie bedzie to wina estradiolu .Nie mysl juz o nim,bedzie za niski to go podciagniemy.Najpierw badz w ciazy,potem reszta.🤩

reklama

Ja zaczynalam krotki protokol 3 dc,dziewczyny zaleznie od kliniki czasami i w 1 dc .Bralam zastrzyki na wzrost komorek jajowych i mialam spray do nosa ktory hamowal owulacje .Po 6 i 9 dnich mialam kontrolne usg,zazwyczaj okolo 12 dc zastrzyk ovitrelle na koncowe dojrzewanie komorek jajowych i 36 godzin pozniej punkcje jajnikow pod narkoza.Dzien pozniej tel z kliniki z info ile sie udalo zaplodnic i kiedy transfer. Ja mialam transferowane zarodki 3 dniowe,moga byc tez 5 dniowe,zaleznie od decyzji embriolofa i lekarza.Transfer jest bezbolesny i odvywa sie bardzo szybko.a zapomnialam,od dnia punkcji zaczynasz dodatkowo brac progesteron,ktory ma otworzyc okno implantacyjne.
Brzmi to wszystko pewno obco,ale jak sie obcykasz z tematem to sie szybciutko polapiesz

Do góry