reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Wiecie co chyba rozumiem powiedzenie ze dziewczynki zabierają matce urode jak nie będzie dziewczynki to sie naprawdę mocno zdziwię bo jak patrze na siebie w lustrze to zastanawiam sie czy to ja 😅😅 a Wy widzicie zmiane w swoim wyglądzie? Bo ja sie czuje jakby ktos mi podmienil twarz i założył perukę 😅
mam identycznie to samo, z synem wyglądałam kwitnąco, poprawiła mi się cera, miałam super gęste włosy, mocne paznokcie, czułam się rewelacyjnie i nabrałam takiej kobiecości. .
A teraz wyglądam tragicznie 😳 szara cera z wypryskami, ciągle podkrążone oczy, a nie śpię mało, drugi podbródek 🙄🙄 i tak staro wyglądam, a do tego samopoczucie fatalne...także też się zdziwię jak się jutro okaże, że to jednak syn 😳🤔

reklama
Koniecznie daj znać po badaniu. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ❤ I będzie na pewno 😘
Ja dzisiaj poleguję w łóżku bo czuję takie ciśnienie i napieranie, że masakra... Martwię się bo właśnie przypomniałam sobie, że z synkiem miałam to samo i okazało się, że to przez niewydolność szyjki było. I miałam leżącą ciążę... W pt mam prenatalne i odrazu umówię się na wizytę u swojego gina. W ogóle to kompletnie zapomniałam mu powiedzieć, że w pierwszej ciąży miałam taki problem.
To jak będziesz na wizycie, koniecznie powiedz co i jak.
Ja wiem, że musi być dobrze, ale zbliża się termin, gdy straciłam pierwszą ciąże i wszystko zaczyna mnie stresować i przerażać, chociaż z dzidziusiowi mówię, że matka panikara i ma zakaz słuchania i przejmowania się :)

Wtedy było 5t+5d. No właśnie słabo już wytrzymuję.. Niby zostało 9 dni, ale cały czas się zastanawiam.
Cycki bolą, brzuch ciągnie praktycznie codziennie, plamień nie mam więc myślę, że może wszystko jest ok, choć sama nie wiem..
Na pewno jest! I absolutnie nie myśl inaczej. Mnie cycki też bolą, są twarde jak kamień 🤷‍♀️

Wiecie co chyba rozumiem powiedzenie ze dziewczynki zabierają matce urode jak nie będzie dziewczynki to sie naprawdę mocno zdziwię bo jak patrze na siebie w lustrze to zastanawiam sie czy to ja 😅😅 a Wy widzicie zmiane w swoim wyglądzie? Bo ja sie czuje jakby ktos mi podmienil twarz i założył perukę 😅
U mnie ogólnie wygląd jak w poprzedniej ciąży (można powiedzieć że promienieje☺)- tylko brzuch większy- więc może może znowu synuś✊✊✊

To jak będziesz na wizycie, koniecznie powiedz co i jak.
Ja wiem, że musi być dobrze, ale zbliża się termin, gdy straciłam pierwszą ciąże i wszystko zaczyna mnie stresować i przerażać, chociaż z dzidziusiowi mówię, że matka panikara i ma zakaz słuchania i przejmowania się :)
Nie dziwię się, ale zawsze lepiej na zimne dmuchać 😊

A jak tam u was waga? Jestem ciekawa bo najpierw miałam już niecaly kilogram na plusie i stwierdziłam że jak na końcówkę 1 trymestru to spoko a dziś wchodzę i 1kg mniej i ważę tyle co przed ciąża. Zdziwiło mnie to. Jem normalnie, nie mam mdłości hmmm A u was jak?
Ja przytyłam 2 kg zaraz na początku, a teraz waga stoi :) Jem dużo częściej niż przed ciążą, żeby kontrolować mdłości, ale na szczęście nie mogę patrzeć na słodycze i staram się jeść w miarę zdrowo :)

Woow, mój jak nie było zarodka to sprawdzał po 2 tygodniach, tez byłam 5+6
Myślę o zmianie lekarza. Wcześniej mieszkałam w Gdyni, tam chodziłam też prywatnie do kobitki i też na początku hak był tylko pęcherzyk to potem przyszłam po 2 tygodniach a później wiadomo, wyznaczała sensownie terminy. Teraz ona się przeniosła do Gdańska, ja mieszkam w innej miejscowości i mam 60 km do niej, a i ładnie zaczęła sobie liczyć.
Dobra, umówiłam się dzisiaj na 19:30 do innego lekarza.
Mój mężczyzna powiedział, że mam iść jak mam być spokojniejsza 😂

mam już pierwszy pomiar za sobą w domu i na czczo po 16,5 godzinach nie jedzenia cukier 88 :(
Jej, ponad 16 godzin bez jedzenia...? Jak dałaś radę? Mnie ssie w żołądku po 3... jak nie zjem czegoś to mdłości ze szok... albo 🤮 to już wole wpychać w siebie cokolwiek :)
W nocy o 12 nawet się łapie na tym jak zakradam się do kuchni 🤪😅 a rano od nowa głód...
Na wagę u lekarza dzis chyba nie staję, bo padnę na miejscu :)

reklama
Mi kolezanka powiedziala ze wygladam szaro i ze odebrala mi moj blask z buzi,cokolwiek to znaczy,ja myslez ze moze sie nie wymalowalam wtedy jak mnie widziala;)

Do góry