reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
To ja się teraz stresuję, że nie dojadę do szpitala. Ostatnia ciąża na patologii końcówka. Wiecie kiedy zorientowałam się, że rodzę? Między 8 a 9 cm rozwarcia. Nigdy nie zapomnę paniki na oddziale jaką wywołałam :D

Ja tez wywolalam panike, nie bylo wolnej sali na porodowce, a 15min pozniej juz mialam Natalke przy piersi 🤣

6 października :D już nie mogę się doczekać :) Po cichu liczę na spełnienie marzeń mojego Marcina (na dziewczynkę-Julcię), ale najważniejsze, żeby było zdrowe :D
mój mąż przy pierwszym dziecku też chciał córkę, bo twierdził, ze to będzie taka mała księżniczka tatusia 😁😁💖 ale jak na prenatalnych dowiedzieliśmy się, że będzie synuś to już się tak nastawił, że nie chciał żeby na następnych badaniach okazało się, że jednak to dziewczynka 🙈🙈😂 No i jest synuś tatusia, który dosłownie jest jak skóra zdjęta z ojca 🙈🙈😳 tylko oczy ma moje 😝

Klippan kiss II jak dobrze pamiętam nazwę jako jeden z niewielu, może być uzywany od narodzin, bo ma fotelik łupine w sobie. Kuzynka go kupiła dla starszego dziecka, urodziła drugie i jej facet zamiast wziąć maxi cosi, to wziął ten i powiem Wam, że to dziecko naprawdę super leżało w tym foteliku. Ja nie chce kupować klippana kiss II ale podoba mi się ta łupina i zastanawiam się czy klippan dinofix jest taki sam.

Ja tez bym nie chciała wyciągać takiego noworodka z auta, ale u mnie to inna pogoda, więc tez patrzę pod innym kątem na to.

Mój mąż zamarzył sobie żeby w przyszłym roku zmienić auto, na takie co ma osobne fotele, w drugim rzedzie są tylko dwa i reszta z tyłu. Wybiłam mu go chyba z głowy, bo powiedziałam, że nie będzie żadne dziecko jeździło w bagażniku kosztem "lepszego" auta.

To wcale nie jest zle rozwiazanie, jezdzilismy jakis czas mercedesem v i tez ustawialismy fotele 2 w 2 rzedzie i 2 z tylu, lub 1 w 2 rzedzie i 3 z tylu, super uklad i dostep do dzieci ;)

A wg czytałam, że ph moczu w ciąży może tez sugerować płeć i u mnie wychodziło, że to córka, a do tego też kalendarz chiński wróżył mi córkę i jak zaszłam w ciążę to śniło mi się, że jestem w ciąży bliźniaczej z dziewczynkami, więc sprawdziła się i ciąża bliźniacza, bo były na początku dwa pęcherzyki i jak widać dziewczynka też się sprawdziła :)
U mnie chiński kalendarz też się sprawdził, wychodzi córa 👧
Mojej siostrze, mojej mamie i moim przyjaciółkom, które maja dzieci też się wszystkim sprawdziło 🤪 nie wiem czy to przypadek czy faktycznie coś w tym jest 🙈

Mojej siostrze, mojej mamie i moim przyjaciółkom, które maja dzieci też się wszystkim sprawdziło 🤪 nie wiem czy to przypadek czy faktycznie coś w tym jest 🙈
U mnie się nie sprawdził - według kalendarza miała być córka a wyszedł synuś. Teraz też wychodzi że córka i mam nadzieję żee znów się nie sprawdzi.

U mnie ten kalendarz pokazał chłopca ciekawe czy będzie chłopak ☺ Dowiemy się 10paź😋
Zobaczymy czy coś w tym jest hehe

reklama
A wg czytałam, że ph moczu w ciąży może tez sugerować płeć i u mnie wychodziło, że to córka, a do tego też kalendarz chiński wróżył mi córkę i jak zaszłam w ciążę to śniło mi się, że jestem w ciąży bliźniaczej z dziewczynkami, więc sprawdziła się i ciąża bliźniacza, bo były na początku dwa pęcherzyki i jak widać dziewczynka też się sprawdziła :)

skad wiesz jakie masz ph moczu?

To wcale nie jest zle rozwiazanie, jezdzilismy jakis czas mercedesem v i tez ustawialismy fotele 2 w 2 rzedzie i 2 z tylu, lub 1 w 2 rzedzie i 3 z tylu, super uklad i dostep do dzieci ;)

Mój chciał volvo xc90, spore auto, ale ja nie wyobrażam sobie żeby moje dziecko jeździło w bagażniku. Wypadłoby na starszą corkę, bo ona jako jedyna ogania sama pasy. Nie mam wplywu na to, czy ktoś mi w tyłek wjedzie czy nie, a odległość od klapy bagażnika, do siedzenia jest mniejsza niż jakby była gdyby dziecko siedziało na środkowej kanapie. Co innego jakbym nie miała wyjścia, ale wyjście mam i nie zgodziłam sie na taki układ foteli.

Umówiłam się na usg 19.10 na poznanie płci. 10 listopada mam połówkowe. Jak wytrzymam, to odwołam te z 19 października, jak nie to pójdę :)

Do góry