reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majowe mamy 2021

Więc jeżeli na pracujecie to zapewnie nie przekraczacie dochodu więc dostaniecie becikowe 1000zł, kosiniakowe 1000zł oraz to 500plus.
My pracujące już tak kolorowo nie mamy ☺ Bratowa z wysoką podstawą dostała 1300zł macierzyńskiego - i gdzie tu sprawiedliwość 😔
Niestety mam wrażenie, ze teraz nasz rząd robi wszystko żeby nie pracować i żyć z przysłowiowego socjala który nas uzależni od ...

reklama
Tak. Mialam 3/4 etatu i wypłacają mi co miesiąc na ostatniego około 1100zl bo tyle bym w pracy dostała. Mały urodził się 25pazdziernika więc 28 listopada miałam pierwsza wypłatę i miałam policzone od 25.10 do 30.11 bo dzień porodu jest pierwszym dniem macierzyńskiego i ostatnim dniem pracy. Wszystko załatwiała mi kadrowa. Ja tylko po powrocie do domu pojechałam odebrać dokumenty z pracy
Tez mam 3/4 etatu 😬
Dzięki za odp 😊

Niestety mam wrażenie, ze teraz nasz rząd robi wszystko żeby nie pracować i żyć z przysłowiowego socjala który nas uzależni od ...

Tylko kto wtedy na ten socjal zarobi... Ile jest takich rodzin co z zasiłków żyją. Nie chodzi mi o to, że kobieta nie pracuje, bo z dzieckiem siedzi. Bardziej chcę usiąść na chłopów nierobów, którzy są pełnosprawni fizycznie i robić się nie chce.

Zadzwoniłam do przychodni. Chciałam zeby lekarz osłuchał córkę bo niby kaszle tylko z rana a pani mi mówi że.telewizyta🤦‍♀️
Jakbyś naciągnęła trochę fakty to byś pewnie miała normalną wizytę (wiem, wiem to nieetyczne) ;) A tak niestety wychodzą z założenia, że to nic pilnego, odwalą teleporadę szybciej niż normalną wizytę i kasa będzie się zgadzać.

reklama
Jakbyś naciągnęła trochę fakty to byś pewnie miała normalną wizytę (wiem, wiem to nieetyczne) ;) A tak niestety wychodzą z założenia, że to nic pilnego, odwalą teleporadę szybciej niż normalną wizytę i kasa będzie się zgadzać.
Wiesz Zośka kaszle już dosyć długo. Teraz tylko rano. Juz miałam telewizyte w tej sprawie i pan mi powiedział żeby w rejestracji powiedzieć że już była wcześniej telewizyta i teraz na normalną wizytę. A pani mi mówi że to inny lekarz niż dzisiaj przyjmuje. Fakt nie dzieje się mam nadzieję nic strasznego ale chciałam być spokojna też ten kaszel się tyle utrzymuje

Do góry