reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2021

jesteś jak najbardziej normalna. Ja np. Nigdy nie brałam na ręce niemowlaka od koleżanek, rodziny bo się bałam. StarsZe dzieci już tak i takie jakby stabilne ruchowo 😱 a teraz to nie mam pojęcia jak to się obsługiwać takim dzieckiem 🤦‍♀️ mam w planach szkole rodzenia mam nadzieje ze do naszego porodu będę mogła tam pójść chociaż pare razy i mi ktoś coś pokaże. A jak nie to może teściowa ??
O boże jak dobrze. Ja też nigdy nie brałam małego dzieciątka na ręce.. Zawsze jestem przerażona 😱😱

reklama
Emizior dziękuję za odpowiedź, a te badanie nifty to robiłaś tam gdzie prenatalne czy w zwykłym laboratorium? Z tego co pamiętam to ty hen za granicą mieszkasz więc niewiem czy to będzie adekwatne do polskiej służby zdrowia, ale zawsze coś. I to już chyba płatne? Prenatalne mialam darmowe.
Ja to robiłam w swoim szpitalu. W PL płatne z tego co wiem wiec porozmawiaj z ginem. Niech on oceni co Ci tam wyszło i skąd to się mogło wziąć i czy widzi przesłanki do dalszej diagnostyki.

U mnie dziś trochę taki śmiech przez łzy. Od rana kilka razy się popłakałam odnośnie nowych ustaw - tej antyaborcyjnej i o zniesieniu przepisu, że nie można skierować na delegację rodzica małego dziecka. A teraz będą wszystkie zawody medyczne powoływać do walki z koronawirusem 😔 jak pomyślę, o znajomych, które mają takie miesięczne brzdące i będą musiały je zostawić, bo dostaną wezwanie... Ja na szczęście na l4, więc mnie to nie dotyczy, ale fakt faktem ... Jeszcze moja koleżanka poroniła 😔 Jezu, co za dzień dziś 😢
ehhh wszędzie wrze na ten temat. Aż się w głowie nie mieści ile ludzi znanych i nie znanych się wypowiada. Ja się zastanawiam wtedy skoro tak dużo ma podobne zdanie to jak do tego doszło 🤷🏼‍♀️ ze znaleźliśmy się w takiej sytuacji w kraju. Tez wczoraj długo nie mogłam spać. Dziś staram się ograniczać informacje na tentemat bo się denerwuje a nie chce

Prywatnie. Zawsze mam usg, zdjęcia dzidziusia i prywatny telefon do lekarza, kiedy potrzebuję. Ufam mu.
A na tym połówkowym 3D to moje dziecko wyglądało identycznie jak po porodzie ☺️
moja koleżanka ma takie zdjęcie swojej córeczki już jakoś z końcówki ciąży ze to dziecko jest tak podobne do jej męża ze identyczne. I jak się właśnie urodziła to była jak jej mąż 😁 extra te zdjęcia są

ciężko coś napisać bo oczywiście nie jestem lekarzem ale tak porównując to co pisały tutaj dziewczyny to jak były podejrzenie poważne wynikające również z usg to była zalecana amniopunkcja. Nie wszyscy się decydują i wiem ze robiły dziewczyny również nadanie dna płodowego właśnie. Ja bym zrobiła na Twoim miejscu ( jeśli możesz oczywiście ) abyś się nie denerwowała. Dodatkowo tez jeśli lekarz nie widzi podejrzeń Przy takim wyniku to trzeba zdać się na niego. Ewentualnie może skonsultuj się z nim porozmawiaj
Dziękuję, spróbuję zadzwonić w poniedziałek. Dziwi mnie ze przy tym wyniku napisali jeszcze ze "nie stwierdziliśmy podwyższonego ryzyka wystepienia u dziecka zaburzeń chromosomów." Chorób gen w rodzinie nie ma. Pozostałe tri to tri 18 podstawowe to 1/680 skorygowali do 13590, a tri 13 z 1/2122 skorygowali na 16748.

Emizior dziękuję za odpowiedź, a te badanie nifty to robiłaś tam gdzie prenatalne czy w zwykłym laboratorium? Z tego co pamiętam to ty hen za granicą mieszkasz więc niewiem czy to będzie adekwatne do polskiej służby zdrowia, ale zawsze coś. I to już chyba płatne? Prenatalne mialam darmowe.
nifty możesz zrobić u swojego lekarza ( jeśli robi ) a jak nie to można do nich bezpośrednio zadzwonić i oni podadzą Ci gdzie możesz iść na pobranie krwi. Jest to płatne badanie i koszt to ok. 2500 zł za nifty pro (rozszerzona wersja) i ok. Chyba 2200 zł za podstawowa

reklama
Ja przy badaniach prenatalnych miałam możliwość USG 3d czy też nagrania badania na płytę, ale było to dodatkowo płatne i trzeba było zgłosić chęć przy rejestracji.

Prywatnie. Zawsze mam usg, zdjęcia dzidziusia i prywatny telefon do lekarza, kiedy potrzebuję. Ufam mu.
A na tym połówkowym 3D to moje dziecko wyglądało identycznie jak po porodzie ☺

Chyba zadzwonię do placówki w której się umówiłam i zapytam czy można zrobić 3D i jaka jest ewentualna różnica w cenie :)
Badanie też bym chętnie nagrała dla mojego męża , który bardzo ubolewa nad tym, że nie chcą go wpuścić na żadną wizytę przez tego wirusa... :(

Do góry