• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
Ja miewam rwy kulszowe. Tańczyłam prawie 10 lat i prawdopodobnie złe się rozciagalam po zajęciach. U mnie oprócz standardowo leków (zazwyczaj na tramalu), pomógł po prostu czas. Oprócz tego polecam Ci na przyszczlosc rozciągać ten odcinek lędźwiowy i pośladki, żeby zapobiec przyszłym atakom. Ja niestety mam to szczęście, ze łapie mnie z reguły wtedy, kiedy mam urlop i po prostu nic nie robię. Współczuję Ci, bo wiem jaki to jest ból.
No właśnie ja też długo tańczę. Tzn tańczyłam. 14 lat, a 3 lata temu (po pierwszej ciąży) przerzuciłam się na pole dance. Rozciągam ten pośladek ale niestety nic to nie daje. Pierwsza ciąża była pierwszą i jedyną przerwą do tej pory ale wcześniej nie doświadczyłam takiego bólu. Fizjoterapeutka stwierdziła, że to wina zmniejszenia napięcia więzadeł kręgosłupa i zwiększonej ruchomości w stawach, co jest podobno normą w ciąży 🤷‍♀️ fakt, przestałam ćwiczyć z dnia na dzień, ponieważ pierwszą ciążę miałam leżącą i teraz dmucham na zimne. Ale nie spodziewałam się takiej reakcji organizmu 🙄 mam nadzieję, że rzeczywiście z czasem przejdzie i się nie pojawi 😔

Ostatnia edycja:

Załączniki

• 1604064924171575177114.jpg
    1604064924171575177114.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 83
To ja miałam dość poważnie, bo na gastroskopii wyszło zapalenie przełyku i jedna wżerka, ale to było dwa lata temu. Leczenie farmakologiczne i się uspokoiło. A teraz sama nie wiem co myśleć. A wszystko zaczęło się od często występujących zgag[emoji23]
Nie znam się na refluksie ale zgaga w ciąży bardzo często może występować. W poprzedniej ciąży miałam straszne zgagi. Bardzo pomagały mi migdały. Nigdzie z domu nie ruszałam się bez pudełeczka z migdałami [emoji16] teraz już też zaczynam mieć zgage a nie miałam od 2 lat.

Myślałyście już w którym tygodniu poinformować pracodawcę?
Ja uprzedziłam moją szefową zaraz po pierwszej wizycie (6+4), kiedy nie było jeszcze serduszka. Czekałabym dłużej, ale ze względu na to, że ciągle 🤮, dojeżdżam 50km codziennie w jedną stronę, a do tego pracujemy w salonie na laserach, to nie byłam w stanie chodzić do pracy. Mimo, że jest u nas w pracy teraz ogólnie ciężka sytuacja, to przyjęła to naprawdę dobrze, bo wiedziała, że pierwsza ciąża obumarła. Cieszę się, że mam taką szefową 😁

reklama
Chwile mnie nie było i tyle czytania 😀 pojechałam z młodym odebrać mamie paczkę z paczkomatu (swoją droga mocno się z nią o to pokłóciłam), zawiozłam siostrze bigos, a później pojechaliśmy zatankować i do kfc i McDonalda 🤣 Dziecko happy meala, ja b-smarta z tortilla i frytkami znowu, jeszcze się obraziłam na panią z kfc bo dała mi tylko 2 ketchupy a ja chciałam więcej 😞 głównie po ten ketchup tam pojechałam 😂 Mojemu tez wzięłam coś do jedzenia i akurat jak wróciliśmy do Domu to on tez wrócił z pracy. Teraz poszedł po dynie na halloween 😀 będą ją stroić 😄

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry