reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

Loretka! Przeslodkie masz to zdjecie dzidziusia z pieskiem. Czy moglabys mi napisac skad mozna to sciagnac? Bo ja jestem ``psia mama``.
Maggie, czasami krążę po necie i wyłapuję ładne zdjęcia, niestety nie pamiętam skąd je wzięłam, potem troszkę je ubarwiam (w jakiś tekst). Mam je u siebie na kompie, napisz mi adres na PW to Ci wyślę.

Dobra czytam dalej, bo przede mną jeszcze wiele stron zaległości, ale macie szczęście, że możecie korzystać z neta w pracy

reklama
A ja chyba moge oficjalnie uznać że drugi cykl staran sie skonczył i bedzie trzeba sie w trzecim postarać....objawy na @ są silne i oczywiste...mocne bole jajników....piersi bola....eh...tylko ze mogłabym spac i spać...ale to tak pogoda pewnie....od 3 dni dosłownie zasypiam gdzie usiade
No coż trudno...ja sie tym średnio przejmuje...szkoda mi mojego L....ciezko mu wytłumaczyc o co w tym chodzi i ile szczescia trzeba miec....biedak :-(

Adiva - i tu się w 100% zgadzam z Nenius. Właśnie opisujesz objawy ciążowe. Są dokładnie takie same jak przed @, z tą różnicą, że śluz się różni. Przed @ jest sucho, natomiast zazwyczaj na początku ciąży jest go dużo i jest biały lub kremowy.

Ja też szukam pocieszenia...boję się, że nie podołam temu wszystkiemu. Tak sie cieszyłam na II kreseczki a teraz jak mnie męczą mdłosci to czuję, że nie mam sił...a co to będzie dalej?
Kaka wiem coś o tym. Musisz wytrzymać do 16 tyg ciązy, potem miną.
No cóż coś za coś, nie ma lekko. Ale warto się pomęczyć.
Szybko zleci. Zobaczysz

Dziękuję wszystkim za rady! Dziewczyny jesteście niemożliwe z tym pisaniem :-D Zawsze jak odpalam kompa to zanim dotrę do ostatniego wątku to ze 3 strony mam do nadrobienia ;-). Postanowiłam zrobić te badania. Przede wszystkim będę spokojniejsza bo przecież lekarz też się może (nie daj Boże) mylić albo zlekceważyć pewne rzeczy a potem w przypadku choroby mojej Dzidzi to ja miałabym wyrzuty sumienia, że mogłam temu zapobiec robiąc wcześniej odpowiednie badania:wściekła/y:

Przy okazji napiszcie mi proszę kiedy powinno się zrobić taki test ciążowy? bo ja mam długie cykle ale chyba wiem kiedy mialam owulację (charakterystyczny śluz i bół jajnika) a ponieważ tego wieczoru było przytulanko to chciałabym sprawdzić. Niedy takiego testu jeszcze nie robiłam i nie wiem czy robi się go w dniu kiedy spodziewamy się miesiączki czy kiedy? :baffled:

Ja własnie wrocilam z pracki a Wy tu tyle napisałyscie ;-)
Dorotko podjeals bardzo dobra decyzje ze idziesz prywatnie go gina! na pewno Cie przebada zrobi usg i bedziesz spokojniejsza !! niestety tak to juz jest w naszym kraju trzeba isc prywatnie wydac kase to dopiero zrobia to co potrzeba! ja Cie doskonale rozumem ze chcesz wiedziec co i jak, sama bym zrobila dokladnie to samo!!
Mysle ze z Twoja fasolka wszystko dobrze i juz niedlugo wkleisz nam jej fotke:-)
Trzymaj sie :tak:
Moniola tescik najlepiej w dniu spodziewanej@ ale wiem ze niektore dziewczyny robily 3 dni przed terminem @ i mialy juz 2 kreseczki chyba testem Quick V.
Kaka z tego co wiem początki są trudne ale bedzie dobrze, musisz byc wytrwala w koncu bedziesz niedlugo mamusią:-):-)
Adiva poki nie ma @ jest nadzieja , ...a te objawy jakies takie ciazowe masz;-)
smug witaj wsdor nas staraczek !! Owocnych staranek !!
Loretko ja mam neta w pracy ale roznie to bywa z korzystaniem z niego! najczesciej wchodze z samego rana ok 7 rano bo jestem zawsze pol godziny wczesniej w pracy to poczytam co u was:-) wczesniej moglam korzystac czesciej ale teraz jakies akcje robia dziwne jak to w Urzędzie ...

Ja dostałam dziś @ i niby powiedziałam sobie, że w ogóle nie przejmuje się tym, kiedy teraz zajdę w ciążę, ale jakoś smutno mi się zrobiło, jak zobaczyłam ten dzisiejszy @! Także za mną już dwie nieudane próby, czekamy na trzecią!
Zapraszam na naszą stronkę, a dokładniej stronkę mojego szczęścia Kacperka Blog kacperek3 na www.smyki.pl

Załączniki

• DSC01667.JPG
    DSC01667.JPG
    50,5 KB · Wyświetleń: 28
Adiva - i tu się w 100% zgadzam z Nenius. Właśnie opisujesz objawy ciążowe. Są dokładnie takie same jak przed @, z tą różnicą, że śluz się różni. Przed @ jest sucho, natomiast zazwyczaj na początku ciąży jest go dużo i jest biały lub kremowy.

No to mnie zabiłas ta informacja...bo rzeczywiscie na 3 dni przed @ jest sucho...mi do terminu zostało 5 dni wiec na razie sucho nie jest....i śluz jest rzeczywiscie taki jak opisałas...ale ja nigdy az tak dogłebnie nie obserwuje swoich cykli i w sumie kiedy wiem ze jest po owulacji to sobie to juz olewam...i czemu kurka ja nic o zadnym śluzie nie wiedziałam...:confused:...chyba musze wiecej czytac na ten temat....A dzis dla odmiany piersi juz nie bolą....tylko są takie napuchnięte...z czego moje mężo sie cieszy niesamowicie...;-)
I czemu sobie znowu nadzieje robie...:-(

Przy okazji napiszcie mi proszę kiedy powinno się zrobić taki test ciążowy? bo ja mam długie cykle ale chyba wiem kiedy mialam owulację (charakterystyczny śluz i bół jajnika) a ponieważ tego wieczoru było przytulanko to chciałabym sprawdzić. Niedy takiego testu jeszcze nie robiłam i nie wiem czy robi się go w dniu kiedy spodziewamy się miesiączki czy kiedy? :baffled:
Policz sobie 2 tygodnie od owulacji (tak zwana faza lutealna trwająca zazyczaj 14dni), dodaj jeszcze jeden dzień na wszelki wypadek i rób teścik.

ufff, przebrnęłam wreszcie.
Gratulacje dla zafasolkowanych :-) Dorotko gratuluje :-).
Jakos nie najlepiej się ostatnio czuję, głowa peka od zbyt wysokiego ciśnienia :-/. Ale podobno już spada.
Co do badań, to rzeczywiście lepiej je porobić przed ciążą, a najlepiej jakoś pół roku przed, aby wszystko ustawić, wziąść przeciwciała itp. Ja miałam robione w ciąży i tak przeciwciała na cytomegalie mam, a na toksoplazmoze nie. No i tak jak pisały dziewczyny - zostawić koty w spokoju, niech ktoś inny po nich sprząta i tyle. Za to myć dokładnie owoce i ważywa i uważać na surowe mięso.
No i ja niby wiedziałam od 7 września o ciąży, ale w pełni uwierzyłam że jest ok dopiero miesiąc później po usg.
A co do mdłości... Miałam do 6 miesiąca - robiłam sobie takie kubełki z butelek, żeby ani się nie schylać, ani zbyt nie zbliżać się do toalety. I tak co rano śniadanko, a potem biegiem do łazienki i znów śniadanko :-p. Pomagają troche migdały, niektórym krakersy od rana po odrobinie.
A u mnie wizyta 100 a usg 70. A pakiet ciążowy jak ostatnio patrzyłam to 1800 (ileś tam wizyt, 9 chyba, badania podstawowe do każdej, badanie glukozy 50, 4 usg, zdjęcie szwów, jakieś konsultacje po porodzie, zniżka 5% na inne badania). JAk byłam w ciąży był 300 zł tańszy... No ale mam Janka, a jakbym państwowo chodziła, to nadal bym na niego czekała, a nie o 2 się starała...

reklama
To ja chyba trafiłam na rewelacyjna pania gin...bo ona jest na kase chorych ale jest na serio rewelacyjna kobieta...i jest tak cudnie delikatna i uprzejma...w sumie chodze do niej ja i moje kolezanki i zadna nie pozwoli powiedziec na nia złego słowa...miałam farta jak tak czytam wasze opinie o innych lekarzach....

Do góry