reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

Wiem , że mniej płacą ale ja jeszcze nie chce zeby w pracy wiedzieli że jestem w ciaży. Ogólnie się przyjęło, ze do 3 miesiace nie mówi się pracodawcy... Może w przysżłym tygodniu zbiorę się na odwagęi powiem szefowi co i jak.

wiem ze po 3 miesiacu jestes chroniona ale jakmasz umowe normalna i ciagniesz do 3 miesiaca chorobowe to i tak cie nie zwolni :-)
Ja sie przyznam odrazu :-)

reklama
No to do łóżka marsz!!!!!!!!!!!!!!

mie wiem czy to normalne i co to znaczy ale tak
po 8 jadlam sniadanie po nocy az mnie ssalo w zoladku zas zaczelo
mi sie tam wszystko przewracac z glodu :-) i mi niedobrze oczywiscie ;-)
po sniadaniu nadal mi sie przewraca hi :-)
Teraz mnie brzuch pobolewa i zas mi burczy i mi niedobrze sie robi :-)
wiec zrobilam sobie kanapki i ide sie polozyc na kanape i je zjem moze bol
brzuszka przejdzie ale na szczescie troszke mnie boli :-)

Dorotka! Tak mi przykro mi, ze gin potraktowal Cie nieladnie...:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:. Skoro jest lekarzem, to powinien sobie zdawac sprawe, ze kobieta w ciazy jest szczegolnie przewrazliwiona, tym bardziej ze masz zle doswiadczenia i masz prawo sie niepokoic. Tu w Finlandii niestety nie jest lepiej. Panstwowo przyjmie Cie POLOZNA ew. lekarz rodzinny (tez bylam u ostatniej chamki). Dlatego rozpytalam, poszukalam opinii po internecie i znalazlam sobie prywatna ginke. Bardzo droga, ale postanowilam zaoszczedzic na ciuchach etc. Moge sie ubierac w second-handzie, ale jak zafasolkuje, to nie bede ryzykowac chodzenia do konowala.
Znajdz sobie dobrego prywatnego gina, bo szkoda Twoich nerwow. I trzymam kciukasy za popoludnie i za fasolinke, zeby sobie rosla grzeczniutko jak trzeba :tak: :tak:. A na USG warto pojsc po 6-7 tyg. zeby posluchac serduszka. Teoretycznie powinno zaczac bic 21 dni od zaplodnienia ale jak USG jest nienajlepsze to nic nie ma.

Dorotka! Tak mi przykro mi, ze gin potraktowal Cie nieladnie...:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:. Skoro jest lekarzem, to powinien sobie zdawac sprawe, ze kobieta w ciazy jest szczegolnie przewrazliwiona, tym bardziej ze masz zle doswiadczenia i masz prawo sie niepokoic. Tu w Finlandii niestety nie jest lepiej. Panstwowo przyjmie Cie POLOZNA ew. lekarz rodzinny (tez bylam u ostatniej chamki). Dlatego rozpytalam, poszukalam opinii po internecie i znalazlam sobie prywatna ginke. Bardzo droga, ale postanowilam zaoszczedzic na ciuchach etc. Moge sie ubierac w second-handzie, ale jak zafasolkuje, to nie bede ryzykowac chodzenia do konowala.
Znajdz sobie dobrego prywatnego gina, bo szkoda Twoich nerwow. I trzymam kciukasy za popoludnie i za fasolinke, zeby sobie rosla grzeczniutko jak trzeba :tak: :tak:. A na USG warto pojsc po 6-7 tyg. zeby posluchac serduszka. Teoretycznie powinno zaczac bic 21 dni od zaplodnienia ale jak USG jest nienajlepsze to nic nie ma.

wiem wiem i chyba tak zrobie ze bede chodzila do prywatnego choc ciezko bedzie z ta kasa :-( .
Juz sie nie moge doczekac tego prywatnego gin. :-)
Ja juz pojadlam brzuszek nadal troche boli ale jak siedze, jak leze to prawie nic :-)
dlatego ide ie polozyc

reklama
Mam do Was pytanko. Zadawałam je juz w innym miejscu ale nie wiem czy trzymacie się tylko tego wątku czy w innych też odpisujecie ale ponieważ zauważyłam że ten wątek jest chyba najbardziej aktywny z wszystkich do ktorych zaglądałam to postanowiłam powtórzyć pytanie (mam nadzieję że nikt mnie za to nie ukarze :sorry2:) Jestem poprotu ciekawa czy wszystkie obcene tu Staraczki miały już wykonane badania w kierunku toksmplazmozy i cytomegalii bo spotykam się z różnymi opiniami: jedni mówią że należy je zrobić przed zajściem w ciążę a inni że na jej początku :baffled:.... Jak to jest w Waszym przypadku?

Odpowiedzi chyba poczytam dopiero jutro bo z tego co wiedzę wszystkie poszły już na przytulanko ;-) Ja też zaraz zmykam :-) Powodzenia i dobrej nocki.
Witaj Maniola
Badania na toksoplazmozę, cytomegalię, różyczkę, chlamedię, listerioze, hormony tarczycy zrobiłam przed pierwszą próbą zajścia w ciążę. I uważam, że lepiej je zrobić przed niż w trakcie, bo co wtedy gdy będąc w ciąży okaże się że masz którąś z tych bakterii? Niepotrzebny stres, a tak to wielu przypadkach wystarczy antybiotyk i już po problemie

Do góry