reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Ja się poddaje. Nie mam już siły. Widocznie nie mi dane jest mieć dzieci. Może w innym wcieleniu. Ja na razie dziewczyny się odcinam od forum. Może jeszcze kiedyś tu zajrzę, ale raczej nie prędko. Życzę Wam dużo szczęścia i samych II kreseczek.
Kochana szalej za mnie w tego sylwestra ❤️ będzie nowy rok i beda nowe możliwości 😊 ściskam 😘

reklama
Odpocząć - uwolnić się od spirali starań. Bez testów, bez pomiaru temperatury, bez stosów leków, bez forum, bez monitoringu cyklu, bez celowania w dni płodne, bez chorobliwego przeszukiwania google.

Głowy uwolnić się nie da, można ograniczyć bodźce.

Mam taki sam plan[emoji1695]

Będę mierzyć temp bo nie chce miec przerwy ale bez pasków owu i innych takich

Mam termometr na Bluetooth wiec mogę mierzyć a synchronizować raz na jakiś czas na szczęście

No to u mnie jest identycznie...
Z tym, że ja czuję się mocno okresowo [emoji2368]
No ale zawsze mój okres pierwszego dnia równał mnie z ziemią, a teraz tylko ten śluz ... Długo to u Ciebie trwało?

Ja raz w życiu miałam takie plamienie, ale to było w ciąży i to już potwierdzonej testem i betą ponad 1000i wtedy nie udało się jej donosić, no a teraz test negatywny, a plamienie lekkie jest
U mnie podobna sytuacja. Plamienie jest, ale takie, że szyjka jest w brązowym śluzie, a na wkładce właściwie nic. Już trzeci dzień tak mam, a wczoraj powinna być @. Zawsze pierwszy dzień mam okropny ból brzucha i bardzo obfite krwawienie, a teraz dziwnie to wygląda. Test 13 dni po pozytywnym teście owu negatywny, dzisiaj jest 15 dzień. Może @ dopiero nadchodzi... Zawsze zwiastuje to ból piersi, a teraz go nie ma wcale. Jeszcze się łudzę, że będzie tak jak u dziewczyn, że w dzień @ testy negatywne i plamienie, ale to chyba bez sensu 🙁
Daj znać jak coś się zmieni u Ciebie w którąś stronę 🙂

U mnie bez zmian. Dokładnie tak jak określiłaś w szyjce jest brązowy śluz chociaż teraz to on już jest przezroczysto brązowy i praktycznie go już nie ma, a na wkładce absolutnie nic. Dziś 13 dpo [emoji2368]
U mnie podobna sytuacja. Plamienie jest, ale takie, że szyjka jest w brązowym śluzie, a na wkładce właściwie nic. Już trzeci dzień tak mam, a wczoraj powinna być @. Zawsze pierwszy dzień mam okropny ból brzucha i bardzo obfite krwawienie, a teraz dziwnie to wygląda. Test 13 dni po pozytywnym teście owu negatywny, dzisiaj jest 15 dzień. Może @ dopiero nadchodzi... Zawsze zwiastuje to ból piersi, a teraz go nie ma wcale. Jeszcze się łudzę, że będzie tak jak u dziewczyn, że w dzień @ testy negatywne i plamienie, ale to chyba bez sensu [emoji853]
Daj znać jak coś się zmieni u Ciebie w którąś stronę [emoji846]

U mnie podobna sytuacja. Plamienie jest, ale takie, że szyjka jest w brązowym śluzie, a na wkładce właściwie nic. Już trzeci dzień tak mam, a wczoraj powinna być @. Zawsze pierwszy dzień mam okropny ból brzucha i bardzo obfite krwawienie, a teraz dziwnie to wygląda. Test 13 dni po pozytywnym teście owu negatywny, dzisiaj jest 15 dzień. Może @ dopiero nadchodzi... Zawsze zwiastuje to ból piersi, a teraz go nie ma wcale. Jeszcze się łudzę, że będzie tak jak u dziewczyn, że w dzień @ testy negatywne i plamienie, ale to chyba bez sensu 🙁
Daj znać jak coś się zmieni u Ciebie w którąś stronę 🙂
Mnie czasem bolą, czasem nie :/ Kiedyś się nakręciłam kilka razy jak nie bolały w ogóle, a @ i tak przyszła jak w zegarku. Więc już nawet nie patrzę na te piersi...
Tak w ogóle to mój mąż w końcu zrobił badanie nasienia i wyniki wyszły słabe. Moja gin poleciła kupić dla niego Acertin. Macie może jakieś złote rady? :p

Mnie czasem bolą, czasem nie :/ Kiedyś się nakręciłam kilka razy jak nie bolały w ogóle, a @ i tak przyszła jak w zegarku. Więc już nawet nie patrzę na te piersi...
Tak w ogóle to mój mąż w końcu zrobił badanie nasienia i wyniki wyszły słabe. Moja gin poleciła kupić dla niego Acertin. Macie może jakieś złote rady? :p

Lekka dieta, dużo ruchu, luźne gatki, sok pomidorowy, czarnuszka.
A słabe to jakie parametry?

Hej dziewczyny, ja już po badaniu. Lekarz próbowała trzy razy ale nie mogłam wytrzymać z bólu ;/ wygląda na to, że mam niedrożne jajowody, bo płyn zatrzymywał się w macicy i lekarz w ogóle nie widział przepływu przez jajowody. Jest szansa, że coś się mogło odetkać i teraz przez 3 miesiące będę próbować stymulacji. Jak przez 3 miesiące nie zaskoczy to będę musiała położyć się do szpitala :(

Moja gin też kazała zbadać nasienie, bo teraz często szukamy w kobietach przyczyn, a faceci chodzą z telefonami w kieszeni i laptopem na kolanach i słabe nasienie mają. Więc zwracaj też na to uwagę. Ja też nie pozwalam mojemu mężowi jeździć z podgrzewaniem fotela w samochodzie 🙂

U mnie bez zmian. Dokładnie tak jak określiłaś w szyjce jest brązowy śluz chociaż teraz to on już jest przezroczysto brązowy i praktycznie go już nie ma, a na wkładce absolutnie nic. Dziś 13 dpo [emoji2368]
To jesteśmy w tym samym punkcie właściwie 🙂 Ja 14 dpo. Jeszcze dziwna rzecz, przez ostatnie dni mam ponad 37 stopni. Mierzę temperaturę normalnie pod pachą, tak po prostu kontrolnie w czasach wirusa i teraz takie cuda.
Testujesz jutro?

reklama
Nie jutro nie. Najwcześniej 30. Jeśli jakimś cudem to plamienie miałoby być implantacyjnym (w co średnio wierzę) to chce żeby minęły chociaż 2 dni, a pojawiło się wczoraj wieczorem.
Jak jest ciąża to mi nie ucieknie [emoji6]

A co do temperatury pamiętaj, że wymierna dla określenia cyklu jest tylko ta poranna mierzona pod pachą lub w pochwie. Moja póki co nie spadła [emoji2368] zobaczymy jutro
To jesteśmy w tym samym punkcie właściwie [emoji846] Ja 14 dpo. Jeszcze dziwna rzecz, przez ostatnie dni mam ponad 37 stopni. Mierzę temperaturę normalnie pod pachą, tak po prostu kontrolnie w czasach wirusa i teraz takie cuda.
Testujesz jutro?

Do góry