reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja też chcę naturalnie 🙂 Cc mnie bardziej przeraża

Ja też rzadko zaglądam bo przenioslam się na wątek marcowych mamusiek😊
U mnie samopoczucie zależy od dnia. Ja.glownie wypoczywam😊
Matko tyle km???? Podziwiam. Co do tycia przybralam 8 kg😊
Pięknie. 😉 Pewnie zależy to od wagi przed ciąza. Ja do 25 tygodnia przytyłam 1 kg. Ewidentnie gubię własne kg na poczet brzuszka. Wszystkiemu winne spacery 🤪 największy przyrost wagi przed nami. Mój dzidziuś 17 listopada ważył 850 gram o ile dobrze pamiętam. 4 stycznia chce zrobić krzywa cukrowa.

Znieczulenia do sn i do CC to zupełnie inne znieczulenia - przynajmniej w moim szpitalu. Tak oba podawane w krzyż Ale....
Do sn dostaje się dawkę i rurka zostaje we wkłuciu i obok wiszą kolejne porcje znieczulenia które można sobie dokładać naciskając guziczek nie częściej niż co 30 minut .Przy tym znieczuleniu nie czuje sie bólu ( bodz czuje sie lekki ) czuje się dotyk .
Można zrobić na tym znieczuleniu Cc Ale nie jest zbyt komfortowe.
Przy znieczuleniu do CC nie czuje sie bólu całkowicie jak i dotyku i takie znieczulenie działa do 4h więc jeszcze trochę pi skończonym zabiegu .
Ostatnio we wrześniu do histeroskopi miałam znieczulenie w krzyż ( z powodu covida taki nowy protokół)
Ale to też było inne po 9 byłam znieczulenia o 11 byłam w swoim pokoju na chodzie gdzie przynieśli mi wodę i herbatnika i powiedzieli że jak wypije i zrobię siku jestem wolna .
Ok 12 przyszedł lekarz z opisem histeto I rozpiska stymulacji i terminem wizyt i poszłam do domu .
Przy znieczuleniu do sn można podnosić głowę ( nie znam nikogo kto by rodzil na płasko 😉)
Przy cc zalecane jest nie unosić głowy ( powoduje straszne bóle głowy)

Ostatnia edycja:
Znieczulenia do sn i do CC to zupełnie inne znieczulenia - przynajmniej w moim szpitalu. Tak oba podawane w krzyż Ale....
Do sn dostaje się dawkę i rurka zostaje we wkłuciu i obok wiszą kolejne porcje znieczulenia które można sobie dokładać naciskając guziczek nie częściej niż co 30 minut .Przy tym znieczuleniu nie czuje sie bólu ( bodz czuje sie lekki ) czuje się dotyk .
Można zrobić na tym znieczuleniu Cc Ale nie jest zbyt komfortowe.
Przy znieczuleniu do CC nie czuje sie bólu całkowicie jak i dotyku i takie znieczulenie działa do 4h więc jeszcze trochę pi skończonym zabiegu .
Ostatnio we wrześniu do histeroskopi miałam znieczulenie w krzyż ( z powodu covida taki nowy protokół)
Ale to też było inne po 9 byłam znieczulenia o 11 byłam w swoim pokoju na chodzie gdzie przynieśli mi wodę i herbatnika i powiedzieli że jak wypije i zrobię siku jestem wolna .
Ok 12 przyszedł lekarz z opisem histeto I rozpiska stymulacji i terminem wizyt i poszłam do domu .
Przy znieczuleniu do sn można podnosić głowę ( nie znam nikogo kto by rodzil na płasko [emoji6])
Przy cc zalecane jest nie unosić głowy ( powoduje straszne bóle głowy)
Ja po znieczuleniu do cc moglam glowe normalnie podnosic zaraz po przewiezieniu na pooperacyjna.

reklama
@Brakujemiwiary I jak tam? Co lekarz powiedział?
No więc muszę zrobić cytologie(fsh i krzepnięcie) i za 2 tygodnie wizyta po antki i zaczynamy. Tym razem inne leki i mamy nadzieję że będzie lepiej lekarz sam mówi że nie wie co poszło nie tak, bo wszystko było idealne 😔 ale najważniejsze że już raz ciaza była, więc jesteśmy na dobrej drodze

Do góry